Aktuálně 10:50 skoro zataženo, velmi slabý déšť

Moderátor: Moderátoři
No na to je jednoduchá odpověď, u nás je vždycky tepleji než v Čecháchkocurekp píše:Vrtá mi hlavou, proč tu máme tak nízké teploty okolo 14°C, když proudění je stejného směru jako na východě, kde je už přes 20°C..
Proudění stejného směru jako na východě se jen zdá.Tahle zapeklitá situace se vyznačuje různými směry proudění v hladinách nad sebou.I když výškové proudění je východní,severovýchodní,hlavně do západní poloviny Čech je při zemi proudění více severní.Také na jihozápadě zůstavá chladnější vzduch než na severovýchodě,i když to je viditelnější spíše v Polsku,než u nás.kocurekp píše:Vrtá mi hlavou, proč tu máme tak nízké teploty okolo 14°C, když proudění je stejného směru jako na východě, kde je už přes 20°C..
Zdravím kolego u nás to bylo dnes takové husté až strašidelné.Od východu se nasunula černá oblačná stěna a za chvíli se spustil prudký přívalový déšť chvíli to byla i průtrž.Ten déšť trval skoro 2 hodiny (1h a 45 min) dokonce v podvečer byly i 2 bouřky několikrát to uhodilo blízko.Napršelo celkem 28mm. Teď je bezesrážek ale od SV ještě něco dojde asi.Teplota byla 23°C.fractal píše:No na to je jednoduchá odpověď, u nás je vždycky tepleji než v Čecháchkocurekp píše:Vrtá mi hlavou, proč tu máme tak nízké teploty okolo 14°C, když proudění je stejného směru jako na východě, kde je už přes 20°C..Seriózněji, asi ten vzduch má jiné parametry, možná je mezi námi nějaká "fronta".
Jinak tady teď velice zajímavá situace, celý den oblačno beze srážek. Ale teď sem zasáhl pás bouřek nad Česko - Slovenskou hranicí. Podle radaru to vypadá že jsou vedle ale tak prudký déšť jsem, co mám meteostanici (11/2008), ještě nezaznamenal. 13,6 mm/h. Pěkný šupec, občas vzdálené zahřmění. Nechci vidět co pršelo na východ od nás.
Co v Dubňanech?
Denní maximum 22,5 °C, teď máme minimum 16,8 °C, uvidíme co ještě přiletí, podle radaru to vypadá celkem akčně.