kapr píše:hlavní problém bude v tom, nebo já ho tam vidím, že v cenové relaci do 5 tisíc těch "šuntů" stále na trhu přibývá..k čemu? mezi 5 a 10 jich je taky docela už na výběr, i když nic moc..ale my co by sme rádi přešli na tu hranici nad 10 tisíc je vlastně jenom WXR a pak Davis..WXR je na to co má na mě docela drahá, Davis je super nejlepší stanice, ale za 20 tisíc? a to je vše..nic jiného na trhu ted není...to je docela škoda, hlavně že když člověk mrkne na net, tak těch ruzných stanic o ničem je fakt hafo..snad se to tady někdy zlepší...a neco na konec..budme rádi že tu máme firmu Garni...nebýt jí....ale snad těch výrobků cca 10 až 15 tisíc bude přibývat, já v to věřím..všechno má svoje mouchy, i když mě ta stanice občas když dám relearn tx tak chvilku hledá, pak se rozsvítí celý displej, zapípne, a začne obě čidla hledat naráz, aspon že ten čas zustane ale dycky se smázně Tmin/max což mě mrzí nejvíc..nedá se, osobně si taky nemyslím ale že pomůže z 99% výměna nějaké součaásti..
Trh se vždy řídí poptávkou. A ta je (bohužel) po levných modelech. Myslím "levných" cca 5 - 10 tisíc. Protože za tyto peníze lze koupit jen dobrý anemometr. Já našel jen WMR 200 od Oregonu a pak není nic. Všechny modely jsou v podstatě stejné. Vzniká tlak na výrobce, aby udělal dobrou stanici, ale zároveň levnou. A v tom je ten problém. Není možné udělat stanici za 10 tisíc a zároveň aby byla po všech stránkách perfektní. Věřte, že hledám skoro pořád a bombarduju výrobce, aby mi sdělili, co bude nového, ale v tomhle segmentu se moc novinek neukazuje. Navíc - řekněme si to rovnou - nejvíce se prodávají stanice jednoduché, bez anemometru a srážkoměru. Takže i výrobci reagují nabídkou v nižší cenové kategorii. Jen by mne zajímalo, kolik se prodá ročně Davisů. Jak už jsem psal, pokusím se dovézt Davisu konkurenta, ale komunikace s výrobcem je poněkud problematická. tady na fóru je každý celkem zvyklý na ceny 10 tisíc a více, ale když mi zavolá člověk a řekne, že by chtěl nějakou dobrou domácí meteostanici tak do tisíce korun, pak jej posílám do hypermarketu. Většina lidí při ceně nad 5 tisíc za stanici omdlévá. Před cca osmi lety jsem dovezl staničku a prodával asi za 2700,- a to mě někteří obchodníci meli za blázna. Teď se to posunulo a věřím, že narazím na zařízení, které bude cenově přístupné a dobré. Jen to asi chce čas.