Moderátor: Moderátoři
tak z 12h jsem nestihnul, z 18h tam nic moc není, ale upřímně já bych ani o tu níži nestál, radši studené a vlhké severní proudění se sněhovými přeháňkami. Takhle by tu bylo o5 nejtepleji z ČR a navíc téměř nulové srážky, to už radši JZ s -10 a občasnym deštěm, bo leden zůstane docela dost suchýgerykm píše:Vidíte to co já? GFS z 12h UTC dává na konec tohoto a začátek příštího týdne ledové a větrné dny a snad i se sněžením - středomořská cyklóna si to má namířit nad Slovensko a sněžit by mohlo i u nás. Ale je to ještě daleko.![]()
to nemá ani cenu sledovatgerykm píše:Víkendové ochlazení se zdá býti jisté, sněžení už méně. Ale místo mrazů v příštím týdnu nám teď GFS od pondělí posílá velmi teplý fénový vzduch od JV...No netřeba se ukvapovati...
Pokud fén, tak už abych pral trika a kraťasy.gerykm píše:Víkendové ochlazení se zdá býti jisté, sněžení už méně. Ale místo mrazů v příštím týdnu nám teď GFS od pondělí posílá velmi teplý fénový vzduch od JV...No netřeba se ukvapovati...
Moc to neotočily... Zatím. Ale naději nám dává slečna Honsová: Počátkem února znovu uhodí tuhé mrazy .dresi píše:...Budu tedy doufat, že to modely večer otočí, kdo se má na tohleto dívat
Také už jsem četl tento článek a kdoví odkud berou informace.I když to výrazné rozhraní se může výpočty posunout v dalším termínu o o dost jinam,ochladí se zřejmě až později.gerykm píše:Myslím,že minulá zima byla daleko smolnější,kdy se k nám studený vzduch nedostal téměř vůbec a vždy se ztočilo jinam.Letos přeci jen bylo alespoň něco.dresi píše:...Budu tedy doufat, že to modely večer otočí, kdo se má na tohleto dívat
Moc to neotočily... Zatím. Ale naději nám dává slečna Honsová: Počátkem února znovu uhodí tuhé mrazy .
U nás je leden srážkově normální. Jinak stát se může cokoliv kdekoliv - před léty během jediné zimní noci tady napadlo 25 cm těžkého mokrého sněhu (ze kterého se pak od dalšího dne asi po dobu 14 dní stal totální beton díky ochlazení), srážkoměry ukazovaly kolem 30 mm za noc a to jsme placatá nížina!Vichr píše:Ohledně přívalů sněhu jsem skeptický. Tato zima podle mě zůstane srážkově pod normálem na většině území. Musela by nastat nějaká výjimečná událost, aby se to změnilo...
naději na co na rok 2002 s teplotama až k 15°Cgerykm píše:Moc to neotočily... Zatím. Ale naději nám dává slečna Honsová: Počátkem února znovu uhodí tuhé mrazy .dresi píše:...Budu tedy doufat, že to modely večer otočí, kdo se má na tohleto dívat