Ano, jižní Čechy jsou pod sněhem, obnovila se nám tu letošní maximální sněhová pokrývka ve výši 1 cm

O pár centimetrů více je nad 600 m.n.m. Už jsem si skoro myslel, že snad tráva zaleze pod sníh

, to tu ještě nebylo, ale nezalezla, jen je pěkně pocukrovaná. Vypadá to příjemně a jen ať vydrží, taky nemám rád moc šedivé barvy kolem. Celý den bylo na nule a lehké desetinkové pohyby nahoru dolů způsobují, že sníh natává a břečka mrzne. Silnice jsou asi v pohodě, já jezdím na kole, to už je trochu víc adrenalin, ale na ty babky co občas jezdí ze supermarketů, tak na ty nemám

Já dávám pozor, aby mi to na horském kole neuklouzlo a proti mě starší dáma na Libertě s taškama pověšenýma na řidítkách!
Co se týče příštích dnů a týdnů, zatím se zdá, že situaci bude ovlivňovat vychýlený chod tlakových níží přes Británii nad Středomoří. Zřejmě to přinese časté počasí s teplotami kolem nuly, na zadních stranách krátkodobě severovýchod a na předních stranách stejně krátkodobě teplo od jihu, sem tam do toho inverze v anticyklóně.
Zdravím
Vichr