Aktuální počasí v ČR - leden 2009
Moderátor: Moderátoři
- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí v ČR - leden 2009
Ahoj, tak do rána napadlo asi 1,5 cm takové sněhové kaše, která držela hlavně na trávnících. Ráno bylo -0,5°C. Denní maximum +2,0°C. Ráno a dopoledne bylo skoro zataženo, přes den spíše zataženo, což je de facto i teď. Sníh potál na jakousi skoro souvislou vrstvu 0,5-1 cm. Mimo město jsou nejčastěji 2 cm té kaše a ve vyšších polohách, kde zbylo něco z předchozí pokrývky, jsou centimetry asi 4. Ve 16:53 je zataženo a +0,3°C.
Co teď sleduji, je blížící se nečas na atlantské pobřeží Francie. Stránka s webkami nahrává vždycky tak po 20 minutách krátký shot. V noci potom je přehráván poslední večerní snímek. Situace se trochu dramatizuje dneska, vybírat je potřeba záběry na otevřený oceán, což poznáte snadno, hladina je zpěněná a vyskytuje se mlha od vodní tříště:
http://www.viewsurf.com/liste-tag-surf.html
Foto z dnešního dopoledne a sněhová situace:
http://www.nahraj.net/images/jWr39434.jpg
Co teď sleduji, je blížící se nečas na atlantské pobřeží Francie. Stránka s webkami nahrává vždycky tak po 20 minutách krátký shot. V noci potom je přehráván poslední večerní snímek. Situace se trochu dramatizuje dneska, vybírat je potřeba záběry na otevřený oceán, což poznáte snadno, hladina je zpěněná a vyskytuje se mlha od vodní tříště:
http://www.viewsurf.com/liste-tag-surf.html
Foto z dnešního dopoledne a sněhová situace:
http://www.nahraj.net/images/jWr39434.jpg
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
I při té dnešní meteo-nudě (zataženo) byly dnes zajímavé události. Jednak jsem se ujistil, že moje teploměry neměří až tak špatně, byť stále ukazují o 2°C víc než stanice v okolí. Dnes mě totiž "praštil" studený a vlhký vzduch s přízemní mlhou docela těsně u Přerova a opravdu je ve městě pocitově o dost tepleji. Ve městě už sníh téměř není, ale mimo město je ještě většinou souvislý.
A další zajímavá věc je řeka Bečva. Dnes dopoledne se prudce zvýšil průtok z 5 m3/s na 110 m3/s
a dopoledne začaly s ohlušujícím rachotem praskat ledy na řece (bohužel jsem byl v práci). Ledové kry jsou tlusté 10 až 30 cm a řeka je "vyhodila" kam mohla a docela to muselo být i dramatické, protože místy hrozilo vylití řeky z břehů. Ale pokud vím, tak se nic mimořádného naštěstí nestalo.
A další zajímavá věc je řeka Bečva. Dnes dopoledne se prudce zvýšil průtok z 5 m3/s na 110 m3/s

Velmi zajímavě se jeví cyklóna postupující na pobřeží Francie (Španělska ?) v sobotu v časných ranních hodinách - kromě extrémně silného větru to vypadá i na bouřky. Níže při postupu do stř. Evropy podle modelů výrazně zeslábne.Yves píše:...Co teď sleduji, je blížící se nečas na atlantské pobřeží Francie...
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- hrdla3
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím z Lokte.Tak zde po týdnu opět ledový den.Oblačno až zataženo a nyní navečer protrhávání oblačnosti na polojasno až skoro jasno.Tmin je nyní -2,6st. a Tmax -0,5st.Aktuálně v 18.00 je skoro jasno,teplota -2,6st.,tlak 1003,2hPa a vlhkost 80%.Leží tu 3-12cm sněhu a podle předpovědi si sníh ještě nějakou dobu určitě poleží,protože noční teploty budou stále pod nulou a denní kolem ní.Přeji pěkný zbytek dne.
www.smart-web.cz/karel
www.smart-web.cz/karel
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Tak v noci na dnešek déšt napršelo 7mm nad ránem už jen zataženo.T.min. ráno +0.3 lehce namrzlé silnice a chodníky.t.max. dnes +2.8C vítr SZ do 4 m/s a tlak okolo 1005 hpa vlhkost 95%.Dnes už po sněhu ani památky vše během včerejška roztálo....

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem měl zase zážitky, ale nejprve počasí. Ráno souvislá vrstva sněhu (břečky) o síle 1 cm. Po celý den na Vítkovsku probíhal boj mezi sněžením a deštěm. Bohužel pro Větřkovice zvítězil déšť. Pokrytí sněhem tak z 60 %, ale vyšší oblasti Vítkovska mají nejméně 3 cm. Kolem Opavy bez sněhu, ale zhruba od Háje ve Slezsku se začal zase objevovat a před Ostravou už souvislá vrstva. Dnešní tmax 2,3 °C, aktuálně 0,3 °C a opět to namrzá, tlak 1006 hPa.
Ráno kamarádovy odešlo, hned u Ostravy, auto, takže jsem musel čekat do cca 7:30 než mne přiveze noviny. Rozvoz probíhal v celkem v klidu nebýt toho, že mne 9:25 odjížděl autobus do Ostravy. Takže jsem trnul jestli to stihnu. Uprostřed Starých Těchanovic divočák na cestě, jenže živý a moc se mu na té cestě líbilo. No, tak jsem vystoupil a odehnal jsem ho mimo cestu, ale byla ve mě malá dušička, ale další skvělej zážitek. No a u zubařky to přišlo. Od včerejšího večera jsem nic nejedl a v Ostravě jsem oběhal všechno tak akorát, abych stihnul zubařku. V žaludku jak po výbuchu, v hlavě myšlenky jen na jídlo a když mne dělala obtisky a rejdila prstama v puse, to už na mě asi bylo příliš, tak jsem kousnul. Já jsem si sice říkal ne ne ne nesmíš, jenže čelist byla proti. No krev ji netekla, jen dva prstíky byly trošku ožužlané, naštěstí to vzala z humorem, že jsem její první pacient co ji pokousal
. Jako bolestné ji dám čokoládu, až tam půjdu příště.
Ráno kamarádovy odešlo, hned u Ostravy, auto, takže jsem musel čekat do cca 7:30 než mne přiveze noviny. Rozvoz probíhal v celkem v klidu nebýt toho, že mne 9:25 odjížděl autobus do Ostravy. Takže jsem trnul jestli to stihnu. Uprostřed Starých Těchanovic divočák na cestě, jenže živý a moc se mu na té cestě líbilo. No, tak jsem vystoupil a odehnal jsem ho mimo cestu, ale byla ve mě malá dušička, ale další skvělej zážitek. No a u zubařky to přišlo. Od včerejšího večera jsem nic nejedl a v Ostravě jsem oběhal všechno tak akorát, abych stihnul zubařku. V žaludku jak po výbuchu, v hlavě myšlenky jen na jídlo a když mne dělala obtisky a rejdila prstama v puse, to už na mě asi bylo příliš, tak jsem kousnul. Já jsem si sice říkal ne ne ne nesmíš, jenže čelist byla proti. No krev ji netekla, jen dva prstíky byly trošku ožužlané, naštěstí to vzala z humorem, že jsem její první pacient co ji pokousal

Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
- hrdla3
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím ještě jednou z Lokte.Zde se nám pěkně ochlazuje při skoro jasné obloze nyní -4,6st. a v 5cm nad zemí dokonce -8,1st.Pěkný zbytek dne.
www.smart-web.cz/karel
www.smart-web.cz/karel
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
to dobrmanek: Tak to je super zubařský zážitek
K počasí, teploty 0 °C - 3 °C, zataženo celý den až do teď, kdy je jasno a teploty jdou pod nulu. Po včerejším dešťovém přívalu - 11,4 mm - je vše pěkně umyté a beze sněhu. Uvidíme zdali nám přinese něco sněhu únor.

K počasí, teploty 0 °C - 3 °C, zataženo celý den až do teď, kdy je jasno a teploty jdou pod nulu. Po včerejším dešťovém přívalu - 11,4 mm - je vše pěkně umyté a beze sněhu. Uvidíme zdali nám přinese něco sněhu únor.
Zdravím všechny z Trutnova.Uplynulou noc začalo slabě pršet,postupně to přešlo ve sněžení,které sílilo.Nakonec napadly asi 2 cm sněhu.Ráno slabě nad nulou,přes den +1 st,ale ve volné přírodě bylo stále kolem nuly,protože na větvích stromu v naší ulici sníh několik hodin pozvolna odtával,zatímco v ulici vedlejší neodtál.O ulici výše (pár výškových metrů)bílo i námrazou,stejně jako na okolních vršcích.Navečer přimrzlo,večer klesá hustá mlha těsně nad město.Večer opět slušné náledí.Posyp už je často pod ledem,tak to smeká,kdy to nikdo nečeká..
dobrmanek :jak tak čtu,jsi pěknej průšvihář...pochlub se nám,neměl jsi ve škole problémy se známkou z chování
Já odpovím jako první,že ano
a hned přidám také jeden zubařskej zážitek.
Je to asi 30 let zpět v základní škole,jsme byli celá třída na kontrole u zubaře.Ti šťastní s kazem zůstavali poté v čekárně a nechávali si spravit zuby,což mělo výhodu,že jsme se ulili z vyučování,ale většina by raději šla zpět do školy,než naslouchat kvílení zubní vrtačky předchozích nešťastníků.Pro mne to bylo v ordinaci vždy k nevydržení (to mi zůstalo částečně do dnes).Když jsem vycházel z ordinace zpět do čekárny a ostaní se mne ptali jak to bolelo,řekl jsem,co jsem tehdy slyšel tehdy v jednom filmu "to není zubařka,ale vrah"
Rodiče museli do školy,bylo z toho nepomenutí,nebo důtka..
dobrmanek :jak tak čtu,jsi pěknej průšvihář...pochlub se nám,neměl jsi ve škole problémy se známkou z chování

Já odpovím jako první,že ano

Je to asi 30 let zpět v základní škole,jsme byli celá třída na kontrole u zubaře.Ti šťastní s kazem zůstavali poté v čekárně a nechávali si spravit zuby,což mělo výhodu,že jsme se ulili z vyučování,ale většina by raději šla zpět do školy,než naslouchat kvílení zubní vrtačky předchozích nešťastníků.Pro mne to bylo v ordinaci vždy k nevydržení (to mi zůstalo částečně do dnes).Když jsem vycházel z ordinace zpět do čekárny a ostaní se mne ptali jak to bolelo,řekl jsem,co jsem tehdy slyšel tehdy v jednom filmu "to není zubařka,ale vrah"
Rodiče museli do školy,bylo z toho nepomenutí,nebo důtka..
-
Počasí v Malých Svatoňovicích:včera Tmax 0,8 Tmin -0,4 mlhavo,bezvětří.Dnes ráno 0,1 drobný mrznoucí déšť a pěkná ledovka.
-
- Kontaktovat uživatele:
huj včera pěkný, lehce předjarní den, převažovalo skoro jasno až jasno, kolem 19h se začlo zatahovat až na zataženo. Tmax 5,3°C Tmin -2,0°C Sníh
6 cm spíše už je to sněholed 
Aktuálně 09:00 zataženo, kouřmo
℔
-1°C ℔
vítr prom. do 1 m/s

Aktuálně 09:00 zataženo, kouřmo

Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
S tím sněhem to tu bylo zhruba stejně jak psal Flames v Trutnově. Nad ránem napadly asi 2 cm, které vytvořily zimní idylku na větvích stromů. Z nich sníh během dne pomalu odtával, leckde zůstal do dneška. Nad Malými Svatoňovicemi jsou stromy nádherně zasněžené a ojíněné (navíc tam už je nulová izoterma).
Během včerejška spadly 3 mm srážek, z toho většina ve formě sněhu, zbytek jako mrholení. Tmin -0,6°C až ve večerních hodinách. Tmax +2,0°C kolem poledne.
Dnes v noci slabě mrholilo/pršelo, ale významná ledovka nevznikla. Tmin stejně jako včera -0,6°C. Celou noc pod mrakem. Momentálně v 9:40 je teplota +0,6°C, tlak 996 hPa a rapidně klesá. Zataženo St, při zemi dohlednost kolem 5 km ale spodní hranici oblačnosti již od 550 m n.m. Srážky žádné, ale začíná se nám rozfoukávat - J vítr do 4 m/s.
dobrmanek: Já jsem byl u zubaře ve středu a zanechal jsem tam 600,- za 2 plomby v dvojce a trojce nahoře (zepředu holt musí být kvalitní plomba, ne amalgam). Zubařku jsem sice nepokousal, ale bolelo to teda taky jako čert. Ale mám pokoj, konečně všechny kazy spravené.
suchysvatonovice: kde přesně v MS bydlíš? Budeme tady asi první dvojice s minimálním rozptylem od sebe (s Flamesem dokonce trojice) pro zajímavé srovnání rozdílů počasí na malém prostoru.
Během včerejška spadly 3 mm srážek, z toho většina ve formě sněhu, zbytek jako mrholení. Tmin -0,6°C až ve večerních hodinách. Tmax +2,0°C kolem poledne.
Dnes v noci slabě mrholilo/pršelo, ale významná ledovka nevznikla. Tmin stejně jako včera -0,6°C. Celou noc pod mrakem. Momentálně v 9:40 je teplota +0,6°C, tlak 996 hPa a rapidně klesá. Zataženo St, při zemi dohlednost kolem 5 km ale spodní hranici oblačnosti již od 550 m n.m. Srážky žádné, ale začíná se nám rozfoukávat - J vítr do 4 m/s.
dobrmanek: Já jsem byl u zubaře ve středu a zanechal jsem tam 600,- za 2 plomby v dvojce a trojce nahoře (zepředu holt musí být kvalitní plomba, ne amalgam). Zubařku jsem sice nepokousal, ale bolelo to teda taky jako čert. Ale mám pokoj, konečně všechny kazy spravené.
suchysvatonovice: kde přesně v MS bydlíš? Budeme tady asi první dvojice s minimálním rozptylem od sebe (s Flamesem dokonce trojice) pro zajímavé srovnání rozdílů počasí na malém prostoru.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Dodatek: nejen čas, ale i tlak letí jako bláznivý - už spadnul na 987 hPa a pokračuje v strmém poklesu.
Teplota +3,4°C, oblačnost se začíná protrhávat, vítr J do 5 m/s.
Teplota +3,4°C, oblačnost se začíná protrhávat, vítr J do 5 m/s.
Online data z Velkých Svatoňovic
-
Bydlím pod bývalou obuví před náměstím na levé straně pod silnicí.Používám WS 2350,ale zatím se rozkoukávám a ladím.Večer se doma podívám kolik mi to ukazovalo tlak,jestli jsem správně nastavil relativní(nastavil jsem +51 hPa podle vzorečku tady na stránkách).
-
- Meteostanice: NETKOM 265 NE
- Kontaktovat uživatele:
dneska údaje o teplotě nebudou asi to nejdůležitější- Tmax zatím -0,1 při stoupající tendenci Tmin -2,5. Náraz větru nejvíc 18,4 m/s aktuální průměr 11,6 m/s. Tlak klesá jako blázen - za posledních 24 hodin to u mě dělá 26 hPa za dnešek 20 hodnota momentálně je 986 hPa.
JInak je tady mlha a konkkrétnější hodnoty jsou vidět na výstupech na stránkách.
PS: to kolečko které ukazuje ve WD rychlost a směr větru je dneska pro moje hodnoty nějaký malý a proto čáry končí v časoprostoru
PS2: pokud ten tlak bude ještě takhle chvíli klesat tak se na konec křivky budu muset dívat pod stůl
JInak je tady mlha a konkkrétnější hodnoty jsou vidět na výstupech na stránkách.
PS: to kolečko které ukazuje ve WD rychlost a směr větru je dneska pro moje hodnoty nějaký malý a proto čáry končí v časoprostoru

PS2: pokud ten tlak bude ještě takhle chvíli klesat tak se na konec křivky budu muset dívat pod stůl
Opravdu ten pokles tlaku je rekordní - jen se mi nechce dohledávat za jak dlouhou dobu je tlak nejnižší.Teď v 16:30 hod právě 980 HPa a stále pokračuje silný pokles.Srážky se valí do západních Čech a modely dávají dost velké úrny.Tady u nás máme slabě nad nulou a slabá obleva začala až teď odpoledne se zesilujícím větrem.
Rozdíl na republice je téměř 10 Hpa - pěkný gradient
Rozdíl na republice je téměř 10 Hpa - pěkný gradient