Aktuálně 23:55 zataženo, mlha zesílila

PS: koukám zamrzla směrovka u anemometru a venku začíná poletovat sníh

Moderátor: Moderátoři
Šťourám opět do ČHMÚ, ale těch na příští týden předpovídaných 0°C a +5°C přes den také většinou nebude odpovídat realitě a vsadím se, že se v jejich předpovědích objeví i osmička či devítka. No uvidíme...Vichr píše:...K těm předpovědím ČHMÚ - podle mého názoru jsou vždycky až příliš konzervativní, když má přijít nějaká změna. Ať už je to změna jakýmkoliv směrem, obvykle je silnější a přichází rychleji, než se očekává. Zpočátku dokonce předpovídali, že teploty zůstanou celý den pod nulou nebo výjimečně vylezou "až" na dva stupně...při západním prouděníČím víc se změna blíží, tím realističtější je podle mne předpověď. Z vlastní zkušenosti už tuším, co nejspíš nastane, takže bych mohl předpovídat, jak se bude vyvíjet předpověď
Ale i GFS ještě před páry dny ukazoval totéž. Až teď se to začalo vybarvovat realisticky...
Také zdravím do USA a jak čtu popis počasí, tak je to jako tadybrhlik píše:Zdravím ze svého nového působiště Idaho Falls na řece Snake (Hadí řeka) v USA.
No nevím, na který oblak se přesně ptáš, ale dle toho 4. obrázku: napravo Ac translucidus, uprostřed Sc asi translucidus/stratiformis a nalevo to vypadá na nějaký St undulatus. Vypadá trochu jako shelf cloud.dobrmanek píše: Fractal: knížka je opravdu pěkná (vřele doporučuji) a studovat ji budu ještě hodně dlouho, ale mám ten dojem, že se mne stejně některé druhy budou plést![]()
![]()
.
Našel jsem v ní asi odpověď (aspoň doufám)co je to za typ oblaku, takže budu velmi rád, když mne toto někdo potvrdí nebo ne http://dobrmanek.rajce.idnes.cz/oblak/