Aktuální počasí v ČR - prosinec 2008

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - prosinec 2008

Příspěvek od dobrmanek »

Můžu potvrdit, že tady je přeci jenom oděno do bílého. Není to žádná vrstva, ale aspoň něco, taky doufám, že něco ještě připadne. Dnes jsem navíc dostal bacila do krku až z USA :evil:, už jsem přešel do protiútoku a pěkně si vyhřívám krk slivovičkou s medem :D, samozřejmě střídmě.

Přeji příjemný večer s překvapením

Fractal: tak jsem napsal ježiškovy do USA o tu knižku a ježíšek mě vyslyšel :D .

Edit 18:25
Aktuálně u nás padá mrznoucí déšť, teplota 0,8 °C, vše je již pokryto slabou vrstvou ledu, takže to pěkně klouže.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Zimní idylka je pryč - prší a prší při teplotě +1°C... :(
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
CtiborV
Meteostanice: Lacross WS 2350
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CtiborV »

Tu na severu stredni moravy cely den snezi. Rano bylo -2.3, pak to stouplo na TMAX +0.3 st a zacalo drobounce snezit z teple fronty. Pocukrovalo to zem takovym popraskem. Pak se zacalo ochlazovat, nyni -0.4 st. C a zacalo uz konecene sluzne snezit. Jsme prijemne prekvapen , cekal jsem to horsi, zvlast kdyz slysim ze na prostejovsku ci prerovsku pry prsi.

Jeste musim upozornit ze bydlim na vesnici a v 8 km vzdalenem vetsim meste Sternberk je mnohem tepleji i o 2 stupne nez u nas. Ale staci vyjet za znacku mesta a hned poznate ten rozdil... Proste ti co bydli ve vetsich aglomeracich nemuzou cekat pri takovych hranicnich teplotach snih.

Hezky stedry vecer.

A vypada to ze konecne prislo zuctovani za to teplo na morave a zimu v cechach za minule tydny - viz radar
http://www.chmi.cz/meteo/rad/data/0812241730.gif
Z Řídeče (300 m.n.m) u Šternberka v podhůří Nízkého Jeseníku . Aktuální data a statistiky : https://ctiborvenus.eu/pocasi
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

dobrmanek píše:Fractal: tak jsem napsal ježiškovy do USA o tu knižku a ježíšek mě vyslyšel :D .
Tak pak napište jak se líbí a případné připomínky třeba do PM, jestli bude někdy druhé vydání tak ať to opravíme :) .

Aktuálně 2,9 °C a prší a prší, sice slabě - za odpoledne 1 mm ale o bílých vánocích si zatím můžeme nechat zdát.

Mně Ježíšek přinesl bouřkovou skleničku, tak jsem zvědavý, jestli z ní dostanu nějaké informace, no minimálně je to alespoň vizuálně moc pěkný dárek.
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Příšerné počasí dnes nepřekročilo svůj dosavadní stín.V noci mráz k -3 st,ráno už oblačno na nule a sněžení na sebe nenechává dlouho čekat a na promrzlé zemi je ihned bílo.Srážky však slabé,brzy se pomalu otepluje a velmi pozvolna to taje za slabého sněžení,později i deště a mrholení.Odpoledne už trapně poprchává s mrholením,sem tam spadne i vločka,chvilkami prší se sněhem,místy je náledí na promrzlých místech jako je dlažba,někde poprašek z rána,přidává se i slabá mlha +1 stupeň.V noci možná popráší a přimrzne,další dny bude zima,ale co pak...
Zima nestojí za nic,těšme se na jaro.
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Geryku, máš pravdu :mrgreen: máme téměř 2 cm, aneb sním o vánocích bílých ... :mrgreen: Myslím, že ti do rána určitě něco připadne, zasloužíš si to po fénových torturách :wink: teplota je na nule, nebo lehounce pod ní, podle toho, jak foukne na teploměr, aktuálně mně to ukazuje -0,3.

Venku je krásné ticho, před chvíli jsem se vrátil z procházky se psem :wink: a rodinka se těší z dárečků, sníh se lepí takříkajíc všude :wink: a teď jsem si otevřel skleníčku :mrgreen: a začtu se do svého dárečku :wink:

Zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím, stále čekám na mráz a sníh a zatím vše marné, minimum 1,2 °C a to teď, maximum 4 °C, kolem půlnoci. Aktuálně skoro jasno.
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Včera večer chvílemi padal mznocí déšť, který přešel okolo 21:00 do sněžení, jenže to už bylo po všem. Dnes velmi pěkné probuzení, teda když nepočítám toho bacila, venku od rána krásně sype. Teplota klesla až na -3,5 °C, aktuálně -3,1 °C. Na zemi leží neuvěřitelně mohutná peřina o síle 1 cm, ale věřím, že ještě něco připadne. Kdyby se hodně zadařilo, tak těch 5 cm by být mohlo.

Fractal: knížka je to opravdu pěkná, jen kdybych měl na ni větší náladu, bacil utočí čím dál tím víc, ztratil jsem hlas, z nosu mě teče, hlava třeští, tak si užívám svátky :roll:
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Ranní Tmin -1,9°C, nyní v 10:00 opět vcelku silně sněží (dnes spíše přeháňkové sněžení) s velkými vločkami. Teplota -1,1°C, tlak 1029 hPa (stoupá). Vítr SV do 4 m/s. Zataženo St, Ns. Na zemi leží poprašek do 1 cm, ale sníh se drží všude, včetně silnice.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

hujec tak včera bylo většinou zataženo, a občas slabý, přechodně až mírný déšť Tmax 7,0°C Tmin 2,8°C vítr Z-Jz do 5 m/s srážky Obrázek 3,6 mm

Aktuálně 10:00 skoro jasno ObrázekObrázek 0,7°CObrázek vítr Sv 1 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Adi, na zemi nikde v okolí ani špetka sněhu... :( Ale jinak byl Štědrý večer krásný bez ohledu na počasí :) .

Včera sice drobně sněžilo, ale večer začalo pršet a oteplovat se.
Aktuálně je oblačno (Sc), sem tam vločka a dost studeně fouká od Polska.

Tmax včera večer +2°C.
Tmin dnes ráno -1°C.
Aktuálně +0,5°C.
Srážky na letišti za 24h pouze 0,4 mm, ale tady v centru určitě víc.

Žádné významné sněžení do Silvestra nečekám... :?
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
meteostrankykojetice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meteostrankykojetice »

Pozdrav z Polabí,
Ježíšek byl ve znamení bláta, děšťových přeháněk, teplota od včerejšího večera stále klesá, teď je okolo 2 stupňů, vítr SV okolo 1-2 m/s . Frontální olačnost je pryč, tvoří se nám tu kupy ( http://www.meteostrankykojetice.wbs.cz/Webkamera.html ), svítí sluníčko :D .
:wink:
Martin Štěpka - http://www.meteostrankykojetice.wbs.cz - denně aktualizováno (Místní počasí - data z elektronické stanice - tabulky, grafy, upload 1X denně,, Webkamera online)
hrdla3
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Tak zde včera dešťové přeháňky,večer déšť se sněhem a maximální teploty až +3st..Nyní teprve dorazilo významnější ochlazování,když ráno jsme měli +0,6st. a nyní už -0,5st. při polojasné obloze,takže to vypadá na holomrazy,protože pochybuji,že by tu dnes ještě nějaký sníh napadl.Ale aspoň zmrzne půda,protože na zahradě je hrozné bahno a bude připravená na další sněžení,které už bude padat na zmrzlou zem.Přeji krásný den.

http://www.smart-web.cz/karel
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Příjemné sváteční dopoledne. Tak u nás včera bylo převážně oblačno až zataženo, srážky ve formě přeháněk byly výhradně dešťové, teplota se pohybovala okolo +3°C. Do rána se již ochladilo na současných -0,5°C a docela mi vadí, že se srážkami je zrovna konec, přičemž třeba GFS (sahá svou předpovědí do příštího čtvrtka) hlásá nekonečné celodenní mrazy. Kdyby tak aspoň ten 1 cm jako hlásíte, kolegové. :(
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Tak dnešní den stále ještě nebude první ledový, protože Tmax v noci vylezla na +2,5°C než se začalo rapidně ochlazovat. Ochlazuje se stále i přes den doteď. Proto taky právě nyní ve 14:00 dosahujeme Tmin -2,3°C (aktuálně 14:05 -1,8°C). Tlak už vylezl na 1031 hPa a růst se zastavuje. Během dopoledne nasněžil poprašek, po obědě se vyjasnilo, ale nyní se opět od SV zatahuje. Půda je navrchu už zmrzlá a začínají promrzat hlubší kaluže. Vítr fouká také SV, v nárazech docela ostrý.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2008“