Aktuální počasí v ČR - prosinec 2008
Moderátor: Moderátoři
- petrklíč
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí v ČR - prosinec 2008
Zdravím,
dnes jsme měli zataženo s občasným sněžením, mrholením i deštěm. Teplota pozvolna stoupá od -0,6 nad ránem až po +1,9 teď večer. Ze sněhu už jsou jen zbytky.
dnes jsme měli zataženo s občasným sněžením, mrholením i deštěm. Teplota pozvolna stoupá od -0,6 nad ránem až po +1,9 teď večer. Ze sněhu už jsou jen zbytky.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, 2,2 °C - 4,7 °C, to byly dnešní teploty, srážky asi jedny z největších v ČR 26 mm. Vítr průměrně kolem 3 m /s ZSZ. Pěkný podzim, zima snad přijde od svátků.
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Včera bylo celý den zataženo, občas déšť se sněhem a zajímavé je, že se začalo večer oteplovat
.
Teď ráno je oblačno (Ac, Sc).
Tmax před půlnocí +4°C.
Tmin dnes +1°C.
Srážky za 24h 5,3 mm. Za poslední 3 dny spadlo 24,4 mm a to už se tady dlouho nestalo...
Vánoce - no mráz bude (víc na východě), snad i nějaký ten ledový den (byl by to první od léta) a jsem moc zvědavý na sníh - naděje žije...

Teď ráno je oblačno (Ac, Sc).
Tmax před půlnocí +4°C.
Tmin dnes +1°C.
Srážky za 24h 5,3 mm. Za poslední 3 dny spadlo 24,4 mm a to už se tady dlouho nestalo...
Vánoce - no mráz bude (víc na východě), snad i nějaký ten ledový den (byl by to první od léta) a jsem moc zvědavý na sníh - naděje žije...

Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Adi: zcela určitě máš víc sněhu než já tady
Bohužel sice k večeru opět pěkně padalo, jenže se začalo oteplovat a dokonce padal chvíli i čistý déšť
a vzhledem k dešti sníh krásně slehl. To snad není ani možný, pomalu všude už se dostali přes 5 cm a já tady paběrkuju se 2 - 3 cm. Včerejší tmax 1,5 °C, tmin 0,4 °C, srážky 7,2 mm (za tři dny 30,2 mm).
Bohužel sice k večeru opět pěkně padalo, jenže se začalo oteplovat a dokonce padal chvíli i čistý déšť

Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Včera nakonec spadlo 3,5 mm srážek ve formě sněhu i deště. Dnes od rána sněžení nebo sníh s deštěm, sníh se občas udržel i ve formě velmi slabého poprašku. Ranní Tmin +0,5°C.
Aktuálně v 15:00 teplota +1,3°C, tlak 1016 hPa. Zataženo Ns, St. Dohlednost kolem 1500 m. Slabé mrholení, bezvětří. Sníh jako viditelný poprašek leží od 450 m n.m.
Aktuálně v 15:00 teplota +1,3°C, tlak 1016 hPa. Zataženo Ns, St. Dohlednost kolem 1500 m. Slabé mrholení, bezvětří. Sníh jako viditelný poprašek leží od 450 m n.m.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Zdravím všechny z Trutnova.Jak už bylo zmíněno přede mnou,sněhová pokrývka výrazně závislá na nadmořské výšce.U nás ve 440 metrech je místy trochu bílo,ale již o kousek výše to vypadá jako v zimě a nad 500 metry po celodením sněžení je to skoro jako v zimě.Kdyby aspoň tam se to udrželo.Ráno +1 st,přes den +2,teď navečer zase +1 st.
- petrklíč
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
tak dneska opět šedě zataženo a zpočátku i dost větrno, občas slabý déšť nebo mrholení, výjimečně i déšť se sněhem. Teplota pozvolna roste od +0,6 v noci až po +3,2 právě teď.
Sníh ustupuje do vyšších poloh, u nás ho vystřídalo neskutečné bláto. Dělají nám totiž rekonstrukci ulice a ven abych chodil v holínkách. Zlatá břečka
P.S. polední výstup GFS odložil příchod mrazů na pátek...?
tak dneska opět šedě zataženo a zpočátku i dost větrno, občas slabý déšť nebo mrholení, výjimečně i déšť se sněhem. Teplota pozvolna roste od +0,6 v noci až po +3,2 právě teď.
Sníh ustupuje do vyšších poloh, u nás ho vystřídalo neskutečné bláto. Dělají nám totiž rekonstrukci ulice a ven abych chodil v holínkách. Zlatá břečka

P.S. polední výstup GFS odložil příchod mrazů na pátek...?
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Dnes bylo dopoledne zataženo s občasným deštěm přechodně déšť se sněhem odpoledne čistě slabý déšť.Po půlnoci ještě čerstvý SZ vítr okolo 6 m/s jinak 2m/s.Napršelo 0.8mm.Uvi 0.1 vlhkost 90% tlak 1017 hpa
t.min. ranní +1C
t. max. +4.3C
t.min. ranní +1C
t. max. +4.3C

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
huj včera bylo zataženo, přechodně skoro zataženo, ráno postupně začlo sněžit, po 10h to přešlo v déšť, po poledni ustávající, večer pár přeháněk Tmax 5,4°C Tmin -1,8°C vítr prom. postupně Z 2-6 m/s s nárazy až 9 m/s srážky
0,5 mm
Aktuálně 19:00 zataženo
℔
6,7°C ℔
vítr Sz 4 m/s

Aktuálně 19:00 zataženo

Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
dobrmanek píše:Adi: zcela určitě máš víc sněhu než já tady
Bohužel sice k večeru opět pěkně padalo, jenže se začalo oteplovat a dokonce padal chvíli i čistý déšťa vzhledem k dešti sníh krásně slehl. To snad není ani možný, pomalu všude už se dostali přes 5 cm a já tady paběrkuju se 2 - 3 cm. Včerejší tmax 1,5 °C, tmin 0,4 °C, srážky 7,2 mm (za tři dny 30,2 mm).

Pěkný den z Teplic
Jak jsem ve středu hlásil, že začíná sněžit, tak jsem si myslel, že z toho něco bude...Ve skutečnosti napadlo trochu sněhu jen nad 500 m.n.m. (trochu = poprašek mokrého sněhu). Celý čtvrtek tak divně mrholilo, v pátek znovu, jen kolem poledne byla skvostná sněhová přeháňka po půl hodině poražená deštěm. Dnes od rána prší, teď večer dokonce tak silně, jako by končící rok chtěl dohnat deficit srážek. Jsme asi na 530 mm, normál je těsně pod 600, ale za posledních deset let byl průměr o dost vyšší. Teplota se dnes drží na 3-4 stupních. Dívám se na GFS a nestačím žasnout. Každý den je úplně jiná prognóza. Předevčírem jsem nabyl dojmu, že si budu muset zakoupit síťovou jízdenku na MHD, protože to na kole už nepůjde. Včera už jsem byl v tomto směru klidnější, ale zas se zdálo, že bude po vánocích hodně sněžit. Dnešní výhled srážek se liší asi tak o 100% a síťovku si zatím koupit nejdu.
Zdravím
Vichr
Zdravím
Vichr
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Od včerejška žádná změna. Napršely další 3,5 mm deště. Sníh na Jestřebích horách leží cca od 550 metrů výše a to většinou jen jako poprašek, pouze na hřebeni se drží i na stromech a na zemi tvoří souvislou vrstvu. Kolem půlnoci foukal silný vítr k 10 m/s, který ale k ránu utichl. Dnešní Tmin +0,9°C. Ráno skoro jasno, As, Cs.
Aktuálně v 12:00 teplota +3,4°C, tlak 1024 hPa (stoupá). Oblačno - As, Ac, Cs. Viditelnost vynikající. Beze srážek, vítr JZ kolem 7 m/s.
Dnes v 13:04 SEČ dochází k zimnímu slunovratu a začíná tak astronomická zima. Uvidíme, co provede ta meteorologická. Mě hlavně těší, že skončil můj neoblíbený půlrok, kdy se den zkracuje...
Aktuálně v 12:00 teplota +3,4°C, tlak 1024 hPa (stoupá). Oblačno - As, Ac, Cs. Viditelnost vynikající. Beze srážek, vítr JZ kolem 7 m/s.
Dnes v 13:04 SEČ dochází k zimnímu slunovratu a začíná tak astronomická zima. Uvidíme, co provede ta meteorologická. Mě hlavně těší, že skončil můj neoblíbený půlrok, kdy se den zkracuje...
Online data z Velkých Svatoňovic
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky
Počasí stále stejné - pošmourné z nízkou oblačností, v noci pár kapek, včera odpoledne trocha slabého deště se sněhem. Sníh až na místa u lesa prakticky není, je opět stále nad nulou. Včera do 4, dneska taky tak, minima okolo 2 nad nulou po oba dny, přičemž včera ráno bylo nepatrně chladněji díky přechodně protrhané oblačnosti
Stran výhledů máme jisté mrazivé vánoce a někde i bílé, podle toho, jak v přeháňkách nasněží na Štědrý den nebo v úterý. Aspoň něco a je to dobře
Práve teď máme slunnovrat, jak píše Tomáš a já naopak zkracující se den mám celkem i rád, naopak největší deprese mívám v dubnu, kdy slunce je již vysoko a bývá někdy dosti teplo, přičemž ještě nic není pořádně zelené, vše je holé, je vidět binec ještě ze zimy... Holt, každý máme něco
zatím
Počasí stále stejné - pošmourné z nízkou oblačností, v noci pár kapek, včera odpoledne trocha slabého deště se sněhem. Sníh až na místa u lesa prakticky není, je opět stále nad nulou. Včera do 4, dneska taky tak, minima okolo 2 nad nulou po oba dny, přičemž včera ráno bylo nepatrně chladněji díky přechodně protrhané oblačnosti
Stran výhledů máme jisté mrazivé vánoce a někde i bílé, podle toho, jak v přeháňkách nasněží na Štědrý den nebo v úterý. Aspoň něco a je to dobře

Práve teď máme slunnovrat, jak píše Tomáš a já naopak zkracující se den mám celkem i rád, naopak největší deprese mívám v dubnu, kdy slunce je již vysoko a bývá někdy dosti teplo, přičemž ještě nic není pořádně zelené, vše je holé, je vidět binec ještě ze zimy... Holt, každý máme něco

zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Tady stále ne a ne mrznout...
Včera bylo zataženo, v poledne déšť se sněhem, večer slabé přeháňky.
Dnes je oblačno, dobrá viditelnost v chladnějším vzduchu a je dost větrno (náraz 13 m/s).
Tmax včera večer +4°C.
Tmin v noci +3°C.
Tmax dnes +6°C.
Srážky za 24h 0,7 mm.
U nás čekám Vánoce a dni poté na suchu, z nížin je největší naděje na sníh (podle mě) ve Slezsku. 1. podzimní ledový den čekám až na Štěpána při silnějším SV proudění, jinak tu asi každý den bude nad nulou - na Štědrý den čekám maximum kolem +3°C.

Včera bylo zataženo, v poledne déšť se sněhem, večer slabé přeháňky.
Dnes je oblačno, dobrá viditelnost v chladnějším vzduchu a je dost větrno (náraz 13 m/s).
Tmax včera večer +4°C.
Tmin v noci +3°C.
Tmax dnes +6°C.
Srážky za 24h 0,7 mm.
U nás čekám Vánoce a dni poté na suchu, z nížin je největší naděje na sníh (podle mě) ve Slezsku. 1. podzimní ledový den čekám až na Štěpána při silnějším SV proudění, jinak tu asi každý den bude nad nulou - na Štědrý den čekám maximum kolem +3°C.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
Zdravím všechny z Trutnova.Zase je teplo,sníh téměř roztál,jen u lesa je ještě trochu bílo nad 500 metry,ale tam to sleze zítra během dne.Uplynulou noc slabší srážky-většinou pršelo,mrholilo,sem tam i vločka sněhu.Ochlazení je na dohled,ale žádná sláva to nebude,pokud bude sníh,tak špinavý poprašek ve studeném větru někde navátý.Jinak spíše mrazivo po svátcích...K čertu s takovou zimou,no hlavně,že už se začíná prodlužovat den.Mé nejoblíbenější období je stejně jako u většiny lidí od května do srpna 
Dosavadní teplotní průměr prosince je vysoce nadnulový a plusová odchylka je téměř +3,5 stupně.tak v dalších dnech to jen zmírníme..

Dosavadní teplotní průměr prosince je vysoce nadnulový a plusová odchylka je téměř +3,5 stupně.tak v dalších dnech to jen zmírníme..