Provozuji již třetí rok stanici NG 256 NE, později prodávaná jako Topcom, WH1080 a pod.
K dotazům:
1. Provozuji stanici jak jsem výše uvedl již třetí rok bez závažnějších problémů. Stanice není žádný zázrak, ale šlape spolehlivě.
2. Bezdrátový přenos je bezproblémový, vysílač od přijímače je vzdálen cca 10 metrů.
3.Baterie vyměňuji preventivně jednou ročně. Používám lithiové baterie. Slabé baterie nejsou signalizovány na displeji, projeví se to pilovitými kmity na měření tlaku.
4. Kabely lze bez problémů prodloužit s jistotou na 10 metrů, možná i více, to jsem nezkoušel. Mám přes telefonní spojku prodloužené kabely 10 m kabelem a žádnou paseku to nedělá.
5. Mám nastavenou frekvenci ukládání dat na 10 minut, je to optimální pro případný výpadek počítače.
6. Pro provoz meteostanice jsem si zakupil repasovaný počítač DELL OPTIPLEX 260, jede nepřetržitě,příkon má psaný 160W,
a jako program používám volně šířený CUMULUS. Jsem s ním naprosto spokojený. Více na
http://www.slatinice.estranky.cz/
7. S ventilátorem jsem se neúspěšně bavil prvního půl roku. Nakonec jsem zjistil, že nejlepší je umístit čidlo teploty do absolutního stínu a do výšky 2 metry nad zemí.
Dnes jsem na stránkách Sandaysoft objevil popis závady se kterou se potýkám delší dobu. To střečkování údajů o teplotě způsobí spojka prodloužení kabelů od anemometru. Vysílač společně zpracovává převod z analogové na digitální hodnotu od čidla teploty a od anemometru. Pokud se do spojky dostane vlhkost, začne převod střečkovat a hází nesmyslné hodnoty. Bude to jistě pravda, protože potíže vždy nastaly v deštivém počasí a při silnějším větru. Spojka kabelů musí být vodotěsně uzavřená. Délka kabelu není do 10 metrů kritická.