Aktuální počasí v ČR - duben 2009
Moderátor: Moderátoři
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí v ČR - duben 2009
To je zas článek nesmyslu od pí Honsové fuj
urývek: Vegetaci nyní podle jejích slov chybí vláha. , ale u nás je navíc vyšší relativní vlhkost vzduchu, a to 95 až 100 procent," řekla Novinkám Honsová
jinak je oblačno teplota +16 a vlhkost okolo 50% a né 95-100% no a že by chyběla vláha to bych neřekl tedy!
celý článek zde. http://www.novinky.cz/domaci/165718-v-c ... ovech.html
urývek: Vegetaci nyní podle jejích slov chybí vláha. , ale u nás je navíc vyšší relativní vlhkost vzduchu, a to 95 až 100 procent," řekla Novinkám Honsová
jinak je oblačno teplota +16 a vlhkost okolo 50% a né 95-100% no a že by chyběla vláha to bych neřekl tedy!
celý článek zde. http://www.novinky.cz/domaci/165718-v-c ... ovech.html

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- kocurekp
- Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire
To je teda opravdu blud, ta ženská snad ani nestudovala meteorologii, ne? Jestli to teda nezkreslili novináři... 

- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Člověk si to přečte už jen proto, aby se zasmál
.
Dnes jsem v lese potkal rozkvetlý lýkovec, začíná lítat všemožná otravná havěť a k tomu dusno. Včerejší tmax na 17 °C, tmin 5,2 °C. Aktuálně 14,4 °C, jasno a mizerná dohlednost, tlak 1020,1 hPa

Dnes jsem v lese potkal rozkvetlý lýkovec, začíná lítat všemožná otravná havěť a k tomu dusno. Včerejší tmax na 17 °C, tmin 5,2 °C. Aktuálně 14,4 °C, jasno a mizerná dohlednost, tlak 1020,1 hPa
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny,
Dopoledne bylo spíš pod mrakem tedy oblačno.Postupně rozpad oblačnosti a teď na JV straně vývoj kupovité oblačnosti.Že by byla večer bouřka? Moc s ní však nepočítám i když kdoví jak to bude.Jinak je dost netypicky dusno jako v červenci.Teplota ranní 9,3°CDenní je 24,5°C Dopoledne to nevypadalo že bude takové teplo.Po poledni ta teplota dost rychle vyskočila navrch.Vítr slabý V 2m/s.Tlak 1018hPa.Srážky 0mm. Dohlednost ráno dost špatná vlivem přízemní mlhy teď je trochu lepší ale i tak je kouřmo.
Dopoledne bylo spíš pod mrakem tedy oblačno.Postupně rozpad oblačnosti a teď na JV straně vývoj kupovité oblačnosti.Že by byla večer bouřka? Moc s ní však nepočítám i když kdoví jak to bude.Jinak je dost netypicky dusno jako v červenci.Teplota ranní 9,3°CDenní je 24,5°C Dopoledne to nevypadalo že bude takové teplo.Po poledni ta teplota dost rychle vyskočila navrch.Vítr slabý V 2m/s.Tlak 1018hPa.Srážky 0mm. Dohlednost ráno dost špatná vlivem přízemní mlhy teď je trochu lepší ale i tak je kouřmo.

Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
-
- Kontaktovat uživatele:
"Dusno" je opravdu pocitově dost ikdyž vlhkost vysoká není na V teď i bouřka u nás nehrozí teplota takřka 21C

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
No taky názor, anebo jak psal Flames, jako když přijel Brežněv. No já vím, myslel jste to meteorologickykocurekp píše:V Praze se nakonec včera nic zásadního nekonalo...

Jinak jak už někdo psal, prach je poslední dobou všude. Myslel jsem že na to trpím jen já tady, protože máme dům obklopený prašnou cestou a není nikdo kdo by tu konečně udělal nějakou dlažbu anebo něco takového (je to obecní). Aktuální počasí k prašnosti jen přispívá.
Sucho ale není ani náhodou

Ráno příjemných 11 °C až jsem přemýšlel, zdali si tu mikinu vzít anebo nevzít, nakonec jsem ji vzal ale odpoledne byla jen na obtíž. Teplota až 23,4 °C. Obloha ale byla pokryta Cs občas i nějakým tím Cu hum. Díky tomu je celkem dusno, i v noci je divný vzduch. Hodně mi to připomíná letní vedra. Díky Bohu je ale nižší teplota. Vítr do 2 m/s severních směrů. Aktuálně, kdy se slunce začíná schovávat za okolní domy, máme 21,4 °C.
Celé včerejší odpoledne se honily bouřky po okolních kopcích, hromy, blesky, černota. Já jsem to na zahradě mohl nezúčastněně pozorovat. Když jsem po šesté jel na kole domů, prvních 15 km jsem doslova kličkoval mezi bouřkovými okraji, načež na posledních pěti kilometrech mě to nevídaným způsobem spláchlo. Takhle hastrmansky jsem domů asi ještě nepřišel. Celé to připomínalo červnovou bouřku s přívalovým deštěm, dokonce padaly kroupy, trvalo to asi půl hodiny. Dnes ráno mlha, že by se dala krájet, odpoledne jasno a znovu léto.
Všimli jste si té drobné paralely mezi koncem loňského léta a koncem letošní zimy? Obojí nastalo poněkud "revolučně" s nástupem tlakové výše. Začátkem září až 30 stupňů, ještě před polovinou prudké ochlazení a osmnáctého ráno mi na zahradě zmrzlo všechno choulostivé. Teď jaksi "bez přípravy" nastala rovnou druhá polovina jara, ale je to skvělé
Zdravím
Vichr
Všimli jste si té drobné paralely mezi koncem loňského léta a koncem letošní zimy? Obojí nastalo poněkud "revolučně" s nástupem tlakové výše. Začátkem září až 30 stupňů, ještě před polovinou prudké ochlazení a osmnáctého ráno mi na zahradě zmrzlo všechno choulostivé. Teď jaksi "bez přípravy" nastala rovnou druhá polovina jara, ale je to skvělé

Zdravím
Vichr
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Vichr: Jaro a podzim v posledních letech mizí, ale nechci se moc unáhlovat s předpovědí do budoucna
.
Tady sice bylo dnes pěkně, ale meteorologicky poměrně nuda. Skorojasno, kouřmo, odpoledne s cumulonimby na JV obzoru.
Tmax dnes "pouze" +19°C - včera bylo o 4°C tepleji.
V dubnu zatím nespadla ani kapka deště a letos jsem stále neslyšel zahřmění, ale zatím mě to až tak netrápí
.

Tady sice bylo dnes pěkně, ale meteorologicky poměrně nuda. Skorojasno, kouřmo, odpoledne s cumulonimby na JV obzoru.
Tmax dnes "pouze" +19°C - včera bylo o 4°C tepleji.
V dubnu zatím nespadla ani kapka deště a letos jsem stále neslyšel zahřmění, ale zatím mě to až tak netrápí

Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
Zdravím všechny z Trutnova.Také jsem po nekonečné zimě převelice spokojen se současným slunečným a teplým počasím.Má to jedinou vadu na kráse - je příliš brzy na takové teploty,takže studené proudění s námi ještě pěkně zamete,buď v druhé polovině dubna,nebo v květnu s mrazíky,či mrazy a to se nám vůbec nebude líbit.
Před asi 10 dny v přívalech sněhu si vlekaři suveréně pískali,že lyžovat se bude většinu dubna,možná i začátkem května,ale netušili,že skočíme rovnou do léta a i na horách to pujde rychle dolů.Vzestup hladiny na řece Úpě to jen potvrzuje-taje výrazně ve všech polohách Krkonoš.
Dnes bylo teplo,po ránu zvětšená oblačnost +6 st,přes den skoro jasno,kouřmo do +18 st.
Podle televizních záběrů si včera mnohde užili,že už tam bouřku letos nebudou chtít ani vidět.
Před asi 10 dny v přívalech sněhu si vlekaři suveréně pískali,že lyžovat se bude většinu dubna,možná i začátkem května,ale netušili,že skočíme rovnou do léta a i na horách to pujde rychle dolů.Vzestup hladiny na řece Úpě to jen potvrzuje-taje výrazně ve všech polohách Krkonoš.
Dnes bylo teplo,po ránu zvětšená oblačnost +6 st,přes den skoro jasno,kouřmo do +18 st.
Podle televizních záběrů si včera mnohde užili,že už tam bouřku letos nebudou chtít ani vidět.
Michal Geryk: Já myslím, že hlavně jaro to bere moc rychle. Z dat za období 1998-2007 vychází podzim naopak jako období nejméně dotčené klimatickou změnou. Průměrné odchylky od normálu tvoří u různých měsíců v roce za toto desetileté období nejčastěji +1-1,5 st., na druhé straně září, listopad a prosinec se jakoby téměř nezměnily. Největší "skok" nahoru je u května (to je ten předčasný nástup léta, na který si zvolna zvykáme) a spolu s ním ještě duben nebyl ani jednou podprůměrný. Vzpomínám si ještě možná před těmi deseti lety, že jsme jásali nad dvaceti stupni koncem dubna. Loni padla dvacítka už v únoru, v březnu znovu, v dubnu bylo pětadvacet a v květnu třicet. Trochu jsem se děsil, co bude v létě, a ono nic moc. Průměrná teplota v červnu, červenci a srpnu byla téměř shodná. Roční cyklus má prostě zrychlený vývoj, nějakým jarem se tolik nezdržuje, kulminuje v některých letech už kolem slunovratu a pak ta energie jenom odeznívá. Celkově mi počasí připomíná hodně neklidného člověka, který se vrhá do horečné činnosti, tou se unaví, pak se pomalu zotavuje a často nemůže spát. Nějak jsem s tím letos nepočítal
Flames: Ty vaše mrazové kotlinky asi stojí za to. V Českých Budějovicích, též v kotlině, přízemní mráz vůbec nehrozí. Od 20. února byly pouze asi tři mrazové dny v tom krátkém období se severním prouděním. Běžná ranní teplota při vyjasnění je nyní kolem +5.
Ještě jeden malý postřeh z dnešního dne. Mám delší dobu vysetou různou zeleninu v truhlíku za oknem. Nad něčím už jsem zlámal hůl - např. nad celerem, vysetým před polovinou února a vzešlým o měsíc později v počtu 7 kusů, nebo nad paprikami, vysetými již podruhé. Mám to všechno v práci a když jsem dnes ráno přišel, čekalo mě milé překvapení - plný truhlík celeru a plný truhlík paprik. Moc to nechápu - v těch místnostech se celý březen normálně topilo. Až teď přišel nějaký impuls, který je přiměl k vyklíčení
. Třeba to doženou
Zdravím
Vichr

Flames: Ty vaše mrazové kotlinky asi stojí za to. V Českých Budějovicích, též v kotlině, přízemní mráz vůbec nehrozí. Od 20. února byly pouze asi tři mrazové dny v tom krátkém období se severním prouděním. Běžná ranní teplota při vyjasnění je nyní kolem +5.
Ještě jeden malý postřeh z dnešního dne. Mám delší dobu vysetou různou zeleninu v truhlíku za oknem. Nad něčím už jsem zlámal hůl - např. nad celerem, vysetým před polovinou února a vzešlým o měsíc později v počtu 7 kusů, nebo nad paprikami, vysetými již podruhé. Mám to všechno v práci a když jsem dnes ráno přišel, čekalo mě milé překvapení - plný truhlík celeru a plný truhlík paprik. Moc to nechápu - v těch místnostech se celý březen normálně topilo. Až teď přišel nějaký impuls, který je přiměl k vyklíčení

Zdravím
Vichr
-
- Kontaktovat uživatele:
Dnes bylo tak divně nějak jakoby oblačno ale slunce prosvítalo,dusno ale vlhkost ani teplota nebyla "vysoká" i když na tuto dobu ano ale na dusno to nebylo ale bylo
t.max. dnes +20.8C již 4 den v řadě nad +20C příroda se rychle probouzí aby taky ne když průměr je někde okolo +13C
P.S. dnesní srážky v banneru 100 mm za hodinu to je nějaký omyl tak se neděste hurikán tu nemáme data
budou smazány
používám nouzově jiný program než dostanu opravený Meteohub tak si to nějak nerozumí

P.S. dnesní srážky v banneru 100 mm za hodinu to je nějaký omyl tak se neděste hurikán tu nemáme data

- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Dnešní den byl takový neslaný nemastný. Celou dobu jsme opět leželi v kouřmu, nad kterým se po celý den rozkládala absolutně jasná obloha bez jediného kumulu. Noc byla velmi teplá, Tmin +7,1°C. V 8:00 ráno bylo už +9,9°C, Tmax pak vystoupala k +18,5°C (což je o 2,5°C méně než sobotní maximum). Po většinu dne foukal SV vítr, občas i silnější. Momentálně v 22:50 tu stále máme +9,4°C při tlaku 1015 hPa (slabě klesá).
Ve skleníku nám vyrazily ředkvičky, pole venku je uhrabáno a připraveno k osevu. Zlaté deště pokvetou do týdne, většina stromů neuvěřitelně rychle pučí.
Včerejší bouřka tu nebyla skoro znát, mám však informace, že v Kohoutově u DKnL byla v bouřce slušná průtrž mračen.
Ve skleníku nám vyrazily ředkvičky, pole venku je uhrabáno a připraveno k osevu. Zlaté deště pokvetou do týdne, většina stromů neuvěřitelně rychle pučí.
Včerejší bouřka tu nebyla skoro znát, mám však informace, že v Kohoutově u DKnL byla v bouřce slušná průtrž mračen.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, dneska bylo v Brně slunečno, skoro jasno. Teplota sahala zřejmě někam k 21°C Odpoledne se nad jižními Drahanami tvořily cumuly mediocry a posléze během vývoje se objevil jeden poměrně blízký a mohutný congestus, zpočátku i s pěkným pileem. Jinak nic zajímavého, chodil jsem v tričku, i tak bylo teplo.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
- kocurekp
- Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire
Dnešek jako včerejšek, včera jako předvčerejšek atd. ale jedna nepatrná změna tu dnes přece je - kouřmo je slabší, obloha modřejší a slunce pálí trochu víc - i podle čidla. 
To přirovnání počasí k uhoněnému člověku opravdu sedí, často se tak cítím já sám...
Jinak včerejší Tmax 19,3°C, dnešní Tmin 6,4°C, ráno byla rosa a teď v 9:30 je 13°C.
Výhled je zatím stále stabilní, přiznám se, že si nepamatuji tak stabilní a teplé počasí v dubnu, vy ano?

To přirovnání počasí k uhoněnému člověku opravdu sedí, často se tak cítím já sám...

Jinak včerejší Tmax 19,3°C, dnešní Tmin 6,4°C, ráno byla rosa a teď v 9:30 je 13°C.
Výhled je zatím stále stabilní, přiznám se, že si nepamatuji tak stabilní a teplé počasí v dubnu, vy ano?
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Dnešní den se moc neliší od předešlých a je jasno s relativně dobrou viditelností.
Ráno byla těsně západně od Přerova velmi hustá mlha.
Tmin dnes +6°C (pokles o 4°C oproti včerejšku).
Začal jsem používat místu nicku "gerykm" celé své jméno, bo nick se blbě skloňoval...
Ráno byla těsně západně od Přerova velmi hustá mlha.
Tmin dnes +6°C (pokles o 4°C oproti včerejšku).
Začal jsem používat místu nicku "gerykm" celé své jméno, bo nick se blbě skloňoval...

Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie