Aktuální počasí v ČR - červen 2008

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - červen 2008

Příspěvek od dobrmanek »

Janek: Tak u mne žádná bouřka bohužel nebyla. Toto se odehrávalo na SV ode mne, já jsem slyšel jen velmi vzdálené hřmění, ale fotečky z této bouřky jsou docela pěkné.

Adi: že nechám pozdravovat sobi :D
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
hrdla3
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Zde dnes skoro jasno az polojasno,vecer prechodne oblacno a blýskavice az do nocních hodin.Spadlo pár kapek,ale významejsí srázky sli okolo nás.Tmin pomerne nízka +8,6st. a Tmax +28,8st.Aktualne v 0.40 je oblacno,blýskavice,teplota +17st.Preji pekný den. www.smart-web.cz/karel
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Doufám, že se potvrdí pravidlo, že ranní bouřka se vrací odpoledne. Mezi 4:55 a 5:00 SELČ tu krátce ale vcelku intenzivně sprchlo (asi 0,5 mm), zahřímalo a dokonce i několik slušných CC blesků bylo. Bouřka nás sice minula východně, ale aspoň něco. Tmin +11,8°C, aktuálně +16,0°C, tlak 1015 hPa - slabý pokles, bezvětří, skoro zataženo všemi vrstvami oblačnosti.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

hujec tak včera ačkoliv to vypadalo celkem slibně, tak se nic nekonalo. Skoro jasno až polojasno, přechodně oblačno s Tmax 30,4°C Tmin 13,1°C vítr Z-Jz, zpočátku Sv do 4 m/s aktuálně oblačno, nějaký vývoj oblačnosti ... no ale :roll:
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Včera bylo polojasno beze srážek maximum +31C,dnes už by nad 30 C být nemělo příchází ochlazení od Z tak dnes tady na JM max do +28C.Aktuálně je lehce oblačno +21C.Srážky jsou ted v J,JZ Čechách a na S
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Takže: Stále letos čekám na 1. tropický den, na první blízkou bouřku s blesky CG, na první noční bouřku atd...

Včera bylo maximum +28°C a ani dnes nečekám tropík - buď přijde v poledne bouřka a teplota spadne anebo se tu po poledni ochladí z okolních bouřek a ani nekápne, což tu bývá dost často... :(
Ranní minimum dnes přes jasnou oblohu vysoké +15°C.

Jsme dnes plný očekávání, ale na druhou stranu už tu byly synoptické situace daleko zajímavější. Uvidíme (a doufám i uslyšíme).
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Janek

Příspěvek od Janek »

Tak jako u Tomáše zde bouřka přesně ve stejný čas! :) Prvně přeháňka bez bouřky a šlo to jižněji, pak se to však protrhlo i nad námi a blesk CG kolem 3 km od nás. Napršelo určitě k 4 mm! Jel jsem v autoškole přes Petrovice a kolem 9:30 silná přeháňka, jako ta ráno u nás v Karviné. Dnešek vypadá zajímavě.
Aktuálně: 21,3°C, vánek a oblačno 6/8 Cu med - Cb cap...

Ta lajna na Vysočině a ve stř. Čechách vypadá luxusně!
Ze zazelenalé (kromě zimy) pahorkatiny z Karviné zdraví Hloupý Honza. :-)
oblíbená webovka: http://pocasi.venku.cz/ mé rajče: http://kozibrada.rajce.idnes.cz/
Janek

Příspěvek od Janek »

Radši si nepředstavuje, co se děje na Olomoucku a Vysočině. Jinak tady z dálky už duní další bouřka. Dnes přijde ještě něco velkého, cítím to...
oblíbená webovka: http://pocasi.venku.cz/ mé rajče: http://kozibrada.rajce.idnes.cz/
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes je oblačno beze srážek více se děje na Stř. Moravě silná bouřka.Dopoledne až +27C ted to jde už dolů na 24C také se rozfoukalo od SV okolo 20 km/h.Kdo ví jestli tady něco bude jde to spíše
od nás dále na SV.Srážky za červen 2 mm takže nic moc.
CtiborV
Meteostanice: Lacross WS 2350
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CtiborV »

Od 12h, se tu setmelo jak pred koncem sveta, podle radaru se na nas hnala silna bourka s krupobitim, ovsem boure se tesne pred nama rozdelila na 2 casti jedna sla jizne a druha severne. Takze tady 2 hodiny docela slusne prselo ,ale zadna show se tu nekonala. Nyni uz jenom kape a zrejme je po desti...
Z Řídeče (300 m.n.m) u Šternberka v podhůří Nízkého Jeseníku . Aktuální data a statistiky : https://ctiborvenus.eu/pocasi
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Tady taky nic moc - sice tma jak v pytli, ale téměř nepršelo, pouze vítr měl náraz 17 m/s a slyšel jsem pár vzdálených hromů :( . Ochladilo se z +27°C na +15°C.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky

Takže v posledních dnech si na nedostatek srážek nemůžeme stěžovat :-)
aneb, jak sie mówi po naszimu : Jak sie zacznie łónki kosić, byla baba deszcz wyprosi :mrgreen: :twisted:
Letos pověstná kápě prostě funguje i předpovědi vypadají ... metardovsky.

Dnes dopoledne 2 přeháňky, na první, o které psal Janek, byla dokonce bouřka, na té druhé rovněž, akorát hřmělo jen v dáli :-) Teď je bouřka opět, avšak déšť je jen mírný, akorát na zamoknutí, sem tam trochu zahřmí :-) Dnešní úhrn, zatím cca 10 mm, stále prší. Onen bouřkový koláč na radaru vypadá hezky . Teplota padla z 24 na 15 a konečně dusno polevilo. Podle radaru prší i u Geryka v Přerově, snad . Od začátku měsíce máme tedy nejméně 50 mm.
tak
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

V práci cca 15 km jižně od Větřkovic po celé dopoledne dusno k zalknutí. neměl jsem ani čas sledovat vývoj v okolí. Tak jsem doufal, že na mě bouřky počkají až přijedu domů. Když jsem vyjel z lesa, všimnul jsem si Cb, který postupoval ve směru na Větřkovice a doufal, že přijedu domů před jeho příchodem, což se naštěstí podařilo. Mamka mne ihned informovala, že tady byla bouřka a navíc s krupobitím ( velikost krup do 0,5 cm). Vše trvalo prý jen chvíli. Tak jsem letě na zahradu zkontrolovat srážkoměr a hlavně sledovat příchod bouřky, která se rychle blížila. V první bouřce spadlo 12 mm. Na čele druhé bouřky nevýrazný shelf cloud . Tato bouřka nás jen lízla, ale i tak jsem zaznamenal velké množství CG blesků přičemž dva ve vzdálenosti do 0,5 km :). Na této bouřce srážky 4,5 mm. To se již od jihozápadu blížila již třetí bouřka. Velice se sešeřilo a já si myslel, že snad přijde něco silného, nepřišlo. Na této bouřce povětšinou již jen blesky CC a několik CG , jeden opět do cca 0,5 km. Intenzita srážek pozvolna slábla a bylo slyšet již jen jednotlivé vzdálené hřmění. Celkové srážky dnes zatím 26 mm, ale věřím, že to není konečné číslo.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Janek

Příspěvek od Janek »

Právě jsem absolvoval 3 km dlouhou cestu domů pěšky. :cry: Boty jsou k vyhození. Celkem jsem nechápal, když se začalo šeřit a pak hřmot + začínající liják. Intenzita se pak ustálila na silném dešti. Teplota u nás vyšší (17,5°C), vítr už není a od západu vyjasňování.
No Já jsem spokojen ohromně! Už 17. bouřka letos, co jsem viděl, slyšel. :)
Tady je dusno ale pořád, úplně stejné jako před bouří, tak ještě něco přijde doufám?!
hrdla3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Zde dnes nic zajímavého.Dopoledne skoro jasno až polojasno a odpoledne oblačno a beze srážek.Tmin +10,8st. a Tmax +22,6st.Aktuálně v 18.40 je oblačno,docela rychle se nyní začalo ochlazovat,nyní pouze +16,3st.(za poslední hodinu se ochladilo o 5st.!!).,tlak 1014,8hPa a vlhkost 62%.Pěkný zbytek dne.

www.smart-web.cz/karel
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2008“