Aktuální počasí - srpen 2011

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí - srpen 2011

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Čtrnáctého srpna bylo ráno skoro jasno, přes den polojasno, slabý západní nebo proměnlivý vítr.
Tmin. 12,6°C.
Tmax. 26,2°C.

Aktuálně polojasno 17°C.
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Yves píše:To se celkem bavím nad těmi srážkovými úhrny kolegů. Já mám za celý srpen 15,3 mm. Třeba bude zítra lehká náprava...
Já mám za srpen 62 mm, vláhy je tu příliš :? . Do normálu chybí cca 10 mm. Jih Moravy se snad dočká dnes.

Neděle byla po ranní mlze pěkná, polojasná (Cu med, Ci), konečně letní ;-) .
Slunečno je i teď ráno.

Tmax včera +27 °C.
Tmin dnes +15,5 °C.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
včera večer se nakonec udělalo skoro jasno a kolem 22:45, kdy jsem vylezl na balkon jsem na Z (mam tam ale střechy a výhled tak 5°nahoru nad obzor) uviděl špičku Cb osvíceného Měsícem a v něm se objevovaly nádherné oranžové záblesky, vzdálené blýskavice. Krása, nakonec přes obzor proletěla i osamocená perseida. No divadlo.

Jinak jak píšou jiní, bouřky sem neměli šanci doputovat. Noc byla teplá minimum 17,1 °C, ráno polojasné.
David Sadecký

Příspěvek od David Sadecký »

Koukám, že na JV Moravě se to dnes blížilo kte třicítce, to jim závidím. Tady je hnusně, prší a teplota 17°C. Včera se to dostalo na necelých 28.
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Tak neděle samozřejmě letní den nedala.Dopoledne bylo chvilkami i polojasno,odpoledne už většinou skoro zataženo a na chatě to dalo maximum +22,5 stupně,ve městě o pár desetinek více.Večer byl teplý +18 v termínu,u ohně jsem žádné blýskavice neviděl,v nocí vítr,trocha deště,ráno ve srážkoměru 0,3 mm.
Dnes chladnější obdoba nedělního počasí s protrhanou oblačností v dopoledních hodinách,kolem poledne definitivně zataženo,sem tam s kapkou.Rozpršelo se až navečer.Celkové zhodnocení počasí:Bída s nouzí…
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

Hoj, včera bylo po ranní mlze oblačno až zataženo, večer pred 21h bouřka s mírným až silným deštěm, blesková aktivita nevýrazná, spíše až za námi se to zaktivovalo, po delý den dusno, a slabší zákal/kouřmo. Tmax 26,3°C Tmin 13,8°C, vítr V do 4 m/s, v bouřce kolem 5 m/s s nárazy až 11 m/s, srážky Obrázek 15,0 mm.

Aktuálně 19:50 skoro zataženo ObrázekObrázek 18,3°CObrázek bezvětří
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
fractal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
teplota u domu nakonec vylezla až na 31,4 °C, na louce mimo město bylo tak kolem 29 °C. Odpoledne přišla od Z vzhledově pěkná bouřka. Blesků pár, většinou vzdálené. Napršelo 2,2 mm, srpnová srážková bída pokračuje, a ochladilo se příjemně na 20 °C.
Přílohy
DSCF5584.JPG
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Dneska jsem odjel na většinu dne do Brna a Dukovan. Ráno byl všude na obloze hnus, ale nakonec se po poledni vybral. Po trase Brno - Dukovany se blížilo tmavo, zastihlo nás po příjezdu do Dukecu. Jenom pár hromů a nijak zajímavý déšť. Po cestě z Dukovan do TR průjezd mírným deštěm. V Třebíči se podle radaru držela oranžová sympaticky dlouho a srážkoměr mi naklapal víceméně rovných 20 mm. Teploty dnes ráno 16°C - odpoledne 23,5°C. Avšak minimum je až teď večer - 15°C. V Brně svítilo na teploměru v autě 27,5°C a před Třebíčí o něco později 14,5°C. :) Ve 22:26 je už klidné polojasno a 15°C. Zapršelo aspoň docela pěkně.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Pondělí začalo nevinně polojasnou až oblačnou oblohou, ale bylo hodně dusno. Odpoledne zvolna přibývalo cébáků a večer se přihnala silná frontální bouřka s přívalovým deštěm a větrem (letiště 20 m/s), pršelo i po půlnoci. Spadlo dalších 40 mm srážek (letiště 61 mm, ale to se mi zdá podezřelé) a srpen tak překročil 100 mm srážek v sumě – mocně doháníme loňský extrémně deštivý rok :? .

Byly zaplaveny oba klíčové železniční podjezdy, prý i sklepy domů, popadalo několik stromů (já viděl na zemi jeden shnilý na cyklostezce u Bečvy), Bečva prudce stoupla na současných 210 m3/s těsně pod 1.SPA.

Tmax včera +27,5 °C.
Tmin dnes +14 °C.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Dřevohostice.
Patnáctého srpna další silnější bouřka. Od rána bylo polojasno, již v deset hodin dosáhla teplota letních 25°C.
Po šesté se rychle zatáhlo a v půl osmé přišla bouřka se silným deštěm (za 30 min 15 mm) pršet přestalo kolem půlnoci.
Místní říčka Moštěnka se opět zvedla po 24 hodinách až 1.SPA.
Srážky 23,7 mm (v srpnu 70 mm = 90=% srpnového normálu).
Tmin. 16°C.
Tmax. 28°C.

Aktuálně zataženo nízkou oblačností(po slabé mlze) 17°C, bezvětří.

Letošní sklizeň obilí je katastrofální a to hodně pamatuji (jezdil jsem kombajnem 33 roků)
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Fronta se tu nijak výrazně neprojevila. V neděli Tmin +13,2°C, Tmax +25,3°C - po většinu dne oblačno, večer těsně před půlnocí spadlo z trosek fronty 0,2 mm deště (plus jedna velmi vzdálená blýskavice). V pondělí pak po ránu polojasno, později až zataženo s Tmin +13,5°C a Tmax +22,2°C. Mezi 17:30 až 20:30 srážky na frontě o celkovém úhrnu 4,2 mm.

Noc na úterý oblačná s Tmin +12,7°C v 1:00. Aktuálně v 9:25 teplota +15,9°C (stagnace), tlak 1018,9 hPa (stagnace), vlhkost 89%, rosný bod +14,1°C. Oblačno (Ci, Cs, As, Cu), beze srážek. Bezvětří.

Co se žní týká, taky už vypadává 14 dní zrno z klasů (úroda je kvalitní), ale pořád se nekosilo - netuším proč - možná kvůli nějaké potřebné suché periodě?
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
fractal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
tady se začalo se sklizní někdy začátkem července, teď už jsou některá pole zoraná a povláčená (taková jako uhlazená).

Včera večer nakonec připadla ještě nějaká ta desetinka, takže celkový úhrn činí 2,9 mm. Je zajímavé, jak se letos srážky na našem území liší, loni jsme se na vlhkém roce shodli tuším všichni, letos je to dost rozdílné. Tady se obávám, že ani nedosáhneme normálu.

Dnešek byl pěkný letní den, většinou jasno či skoro jasno, minimum 15,4 °C, maximum pak 26,0 °C.
Lovec bouří

Příspěvek od Lovec bouří »

Zdravím. Tak včera napršelo i s arci bouřkou 88 mm. U malých potůčků jsem dneska semotamo viděl strhlé ploty a pocuchané zahrádky. U mne příval vody nestíhalo čerpadlo, tak mi to trošku zaplavilo sklep. Konečně to vypadá dle modelů na pořádné teplo s malými srážkami, teda krom možných pátečních bouřek. Přepitá zem by potřebovala posušit.
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

Hoj, včera bylo skoro zataženo až zataženo, před polednem postupně se slabým až mírným deštěm, později ustávání srážek a protrhávání oblačnosti, kouřmo ve 2/2 noci postupně mlha. Tmax 19,4°C Tmin 13,2°C, vítr V do 2 m/s nebo bezvětří, srážky Obrázek 4,7 mm.

Aktuálně 01:00 oblačno ObrázekObrázek 14,8°CObrázek bezvětří
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Dřevohostice.
Šestnáctého srpna bylo skoro zataženo později oblačno, vítr foukal slabý severozápadní nebo proměnlivý.
Tmin. 15°C.
Tmax. 24,3°C.

Aktuálně jasno 18°C .
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2011“