Aktuální počasí v ČR - červenec 2009
Moderátor: Moderátoři
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí v ČR - červenec 2009
Po nočním dešti (10.6 mm) máme spíše oblačno teplota je +18C.Včera 2 bouřky ale spíše kousek od nás přímo nás nezasáhly.

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Včerejší Tmin +15,4°C, Tmax +25,9°C, tlak 1009 hPa. Dusna uplynulých dní jsou pryč. Během dne se postupně zatahovalo a po 21. hodině začalo velmi slabě pršet. Déšť zesílil až před půlnocí a pršelo zhruba do 6 hodin ráno. Za tuto dobu spadlo 18,5 mm srážek. Źádná bouřka, ani vzdálená se nevyskytla.
Dnešní teplota v 8:00 +15,0°C, aktuálně v 9:00 +15,9°C, zataženo, slabý J vítr do 3 m/s.
Dnešní teplota v 8:00 +15,0°C, aktuálně v 9:00 +15,9°C, zataženo, slabý J vítr do 3 m/s.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
tak jak jsem psal včera, srážky celkem mizerné 6,6 mm, ovšem rodiče z nedalekých Valtic mi hlásí 32 mm, což je tam zatím nejvydatnější déšť tento rok. Večer se zatáhlo a kolem 22 h začalo pršet, nejprve celkem intenzivně pak intenzita slábla a nad ránem už jen kapalo. Večer byly vidět vzdálené blesky kdesi na Z, později na SZ a slabě hřmělo.
Ranní teplota příjemná 15,9 °C, aktuálně už polojasno a 18 °C.
tak jak jsem psal včera, srážky celkem mizerné 6,6 mm, ovšem rodiče z nedalekých Valtic mi hlásí 32 mm, což je tam zatím nejvydatnější déšť tento rok. Večer se zatáhlo a kolem 22 h začalo pršet, nejprve celkem intenzivně pak intenzita slábla a nad ránem už jen kapalo. Večer byly vidět vzdálené blesky kdesi na Z, později na SZ a slabě hřmělo.
Ranní teplota příjemná 15,9 °C, aktuálně už polojasno a 18 °C.
- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Tak situace není tak dramatická, spíše jenom na Dyji, ale řeky nyní už budou klesat. Pásmo srážek sice vypadalo významně, ale nakonec se velmi rychle odsunulo na SSV. Jihlava je u nás teď 5 cm pod 1.SPA (215 cm, průtok 31,5). Ve večerní a noční srážkové události napršelo přesně 20 mm. S nedávným velkým přídělem ze silných bouří to znamená, že máme za červenec necelých 85 mm a za rok něco přes 390 mm. Dneska ráno už je polojasno, větrno a 16,5°C. Noční minimum bylo na 13,5°C.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
- kocurekp
- Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire
Tak meteostanice WS2-550 včera dorazila, zprovoznění bez problémů, ale nějaké mouchy už jsem objevil, první dojmy popíšu v relevantní sekci. Takže zatím akorát dnešní Tmin 14,4°C, aktuálně v poledne 20,2°C, od rána polojasno až oblačno. Včera beze srážek, což je patrno i na radaru za 24h z chmi.cz, nějak nechápu ten pražský ostrůvek, ale opravdu v Ďáblicích nic nespadlo, ráno jen rosa. Zatím se modely shodují na tropy v příštím týdnu, léto ještě pořád má co dohánět... 

-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Přešla nás 1 krátká přeháňka s 1 zahřměním ze které skáplo 0.5mm je už spíše proměnlivo s rostoucím počtem přeháňek v okolí.

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky,
V noci přeci jen zapršelo, napadlo dalších 10 mm, nad ránem a ráno dalších 5, celkem kolem 15, Noční déšť s mírnou bouřkou byl na chvíli i vydatný, na tocích nezanechal větší následky, jednak dílem sušších dní předtím a úhrn nebyl vyložěně závratný, takový průměrný, na chvíli silný letní deštík
Bouřka s deštěm přišla po jedné hodině, 3 výboje s suchým zapraskáním byly blízko, jinak vše vzdálenější ...
Teploty v noci padly na 14, aktuálně máme 20 při oblačné obloze, blíží se přeháňka, ta patrně město obejde a půjde spíše přes Havířov a v Orlové zanechá pár kapek.
Vítr fouká od jihozápadu, Mittalova vlečka jde kolem, vzduch je tedy svěží a konečně není dusno.
Zatím
V noci přeci jen zapršelo, napadlo dalších 10 mm, nad ránem a ráno dalších 5, celkem kolem 15, Noční déšť s mírnou bouřkou byl na chvíli i vydatný, na tocích nezanechal větší následky, jednak dílem sušších dní předtím a úhrn nebyl vyložěně závratný, takový průměrný, na chvíli silný letní deštík

Teploty v noci padly na 14, aktuálně máme 20 při oblačné obloze, blíží se přeháňka, ta patrně město obejde a půjde spíše přes Havířov a v Orlové zanechá pár kapek.
Vítr fouká od jihozápadu, Mittalova vlečka jde kolem, vzduch je tedy svěží a konečně není dusno.
Zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
V noci se někde poblíž aktivovala bouřka, ale jak je obvykle v tomto roce, tak jsem důkladně prospal
. Pršelo v celku vydatně, z včerejšek 18,2 mm. Dnes přešlo několik přeháňek a s množstvím mammat. Bouřky vždy jen okolo, jedna podvečerní chcípla kousek od Větřkovic. Přes den napršelo okolo 3,5 mm. Je zajímavé, že hladina Husího potoka ve Fulneku se od 2.7.2009 pohybuje okolo 1 m, což je jen 40 cm od 1SPA.
Dnes mne přišly nějaké reference na stanici Ultimeter 2100 a jsou to spíše samé nadávky, tak nevím jestli ji skutečně objednám.

Dnes mne přišly nějaké reference na stanici Ultimeter 2100 a jsou to spíše samé nadávky, tak nevím jestli ji skutečně objednám.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
- petrklíč
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
tak na včerejší frontě spadlo skutečně jen 1,5 mm, ale dnes nastoupil apríl a v přeháňkách padlo dosud 6 mm. Tmin 12,4 Tmax 17,8, aktuálně 13,8, prší a je vidět duha.
tak na včerejší frontě spadlo skutečně jen 1,5 mm, ale dnes nastoupil apríl a v přeháňkách padlo dosud 6 mm. Tmin 12,4 Tmax 17,8, aktuálně 13,8, prší a je vidět duha.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
- fractal
- Kontaktovat uživatele:
Už se těším na recenzi. Třeba někdy do budoucna bych si něco podobného taky pořídil.kocurekp píše:Tak meteostanice WS2-550 včera dorazila, zprovoznění bez problémů, ale nějaké mouchy už jsem objevil, první dojmy popíšu v relevantní sekci.
Dnes chladněji, přes den jen 24 °C, pofukuje od Z (až 9 m/s), a občas něco nakape (cca 0,8 mm). Příjemně. Teď už jen 18 °C.
V pondělí během přechodu fronty jsem byl v Novohradských horách. Dopoledne slabě zapršelo, pak mraky načas vyklízely oblohu, po poledni se začaly tvořit bouřky a pokryly prakticky celé pohoří. Nebyly nijak intenzivní, ve výsledku několik hodin mírně pršelo s občasným zabouřením a spadlo kolem 10 mm srážek. Návštěva Hojnovodského pralesa stála za to - déšť dopadající do korun a hustá mlha vytvořily úplně mystickou atmosféru.
Deštivé pondělní odpoledne přerušilo sled letních dnů v Č. Budějovicích. Včera opět letní den, po 18. hodině dorazil déšť na frontální vlně, bouřky žádné. Pršelo několik hodin a spadlo dalších 10 mm (v Novohradských horách asi dvojnásobné množství). Řeky zůstaly v klidu. Dnes přes den proměnlivá oblačnost a citelné ochlazení k teplotám do 20 st., odpoledne několik krátkých přeháněk. Teď máme necelých 15 st. Báječně se větrá
Zdravím
Vichr
Deštivé pondělní odpoledne přerušilo sled letních dnů v Č. Budějovicích. Včera opět letní den, po 18. hodině dorazil déšť na frontální vlně, bouřky žádné. Pršelo několik hodin a spadlo dalších 10 mm (v Novohradských horách asi dvojnásobné množství). Řeky zůstaly v klidu. Dnes přes den proměnlivá oblačnost a citelné ochlazení k teplotám do 20 st., odpoledne několik krátkých přeháněk. Teď máme necelých 15 st. Báječně se větrá

Zdravím
Vichr
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Včera byl typický chladný oceánský labilní vzduch s dobrou viditelností a s přeháňkami, v poledne i s bouřkou. Silnější bouřky z okolí se nám ale vyhnuly. A dost foukalo - letiště dávalo náraz větru 18 m/s.
Dnes to bude asi podobné, jen je otázkou, kam se přeháňky (bouřky) trefí.
Tmax včera +22,5°C.
Tmin dnes +13,5°C.
Srážky za 24h 2 mm.
Pátek a sobota bude ve znamení výškové níže s občasným deštěm, od neděle bude postupně líp a tepleji, ale zcela beze srážek (bouřek) začátek týdne asi nebude. Ale hlavně bude konečně trochu normální léto...
Dnes to bude asi podobné, jen je otázkou, kam se přeháňky (bouřky) trefí.
Tmax včera +22,5°C.
Tmin dnes +13,5°C.
Srážky za 24h 2 mm.
Pátek a sobota bude ve znamení výškové níže s občasným deštěm, od neděle bude postupně líp a tepleji, ale zcela beze srážek (bouřek) začátek týdne asi nebude. Ale hlavně bude konečně trochu normální léto...

Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- fractal
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
ráno opravdu celkem chladné 13,5 °C. Paráda. Doma jsem to srazil asi na 20 °C. Úspěch
Ráno polojasno, teď už jasno, pofukuje od Z do 4 m/s. Uvidíme, jaká budou ty "vedra" příští týden. Trošku ohřát bychom se mohli
. I když osobně mi vyhovuje spíše to dnesšní počasí.
Aktuálně jasno 18 °C.
ráno opravdu celkem chladné 13,5 °C. Paráda. Doma jsem to srazil asi na 20 °C. Úspěch

Aktuálně jasno 18 °C.
- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, ode dneška konečně jedu na svůj bezdrátový nový srážkoměr. Na netu byl nejlevnější tento model s poštou za 810,- a na Aukru jsem ho úplně nový získal od nějaké ženké ze skladu za 530,- i s poštou. No nekup to.
Včera klasická proměnlivá oblačnost, přeháňky, jedna bouřka a nebyla vůbec špatná. Srážky ale nic moc 2-3 mm. Včerejší teploty jen do 19°C. Dneska ranní minimum 12°C a ve 9:22 máme polojasno a 16,5°C.
http://www.hstrebic.cz/clanek.asp?id=3154
Začala oprava střechy zimního stadionu, jež byla poškozena trvalými dešti v červnu.

http://www.hstrebic.cz/clanek.asp?id=3154
Začala oprava střechy zimního stadionu, jež byla poškozena trvalými dešti v červnu.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky,
Včera přeci jen přeháňka s bouřkou byla a to odpoledne, právě, když jsem jel z práce. Slušný, asi 20 minutový déšť, který nadělil dalších 5 mm určitě, pár blízkých výbojů, avšak už kolem půl páté odpoledne již bylo po všem. Pak navečer přišla ještě jedna přeháňka, ale ta už jen orosila povrch, jinak po celou dobu převládala oblačná obloha. Oblaka jsou však náramné - včera i dnes. Mám to rád
Teploty v bytě zvolna padají, aktuálně na 22, v ložnici ještě krapet chladněji a především klesá uvnitř vlhkost. Dnes v noci se spálo báječně při otevřeném okně. Večer 14 stupňů, k ránu minima na 12, v 8 hodin opět 15
Vzduch je stále vyloženě čírý.
Tím spíše vyníká směr vlečky od hutě směřující dle směru větru buď nad Petřvald a Rychvald, nebo naopak někde nad Šenov.
Nám se až na občasné závany zatím vyhýbá.
Zatím
Včera přeci jen přeháňka s bouřkou byla a to odpoledne, právě, když jsem jel z práce. Slušný, asi 20 minutový déšť, který nadělil dalších 5 mm určitě, pár blízkých výbojů, avšak už kolem půl páté odpoledne již bylo po všem. Pak navečer přišla ještě jedna přeháňka, ale ta už jen orosila povrch, jinak po celou dobu převládala oblačná obloha. Oblaka jsou však náramné - včera i dnes. Mám to rád

Teploty v bytě zvolna padají, aktuálně na 22, v ložnici ještě krapet chladněji a především klesá uvnitř vlhkost. Dnes v noci se spálo báječně při otevřeném okně. Večer 14 stupňů, k ránu minima na 12, v 8 hodin opět 15
Vzduch je stále vyloženě čírý.

Zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m