Pěkné video, ženě jsem to musel pustit 2x protože je úchyl na kokry
No dneska o poznání chladněji,
minimum 13,0 °C a to teď, maximum 17,3 °C a to netypicky hned po půlnoci. Přes den se to motalo kolem 14-17 °C. Celkem i větrno, převážně od S do 6 m/s. Nad ránem i nějaká kapka a během 4 dnů tu je po 3. úhrn 0,8 mm. Zajímavé.
Dnes po celý den spíše skoro zataženo/zataženo teplota kolem 15C maximum přesně o půlnoci +16.9C minimum probíhá v těchto hodinách je k +12C vítr SV do 6 m/s .
Včera oblačno až zataženo, spadlo i pár kapek.
Včerejší Tmax 21,9°C v 15:00 .. Tmin 14,1°C v 5:20.
Dnes bylo chladněji než se čekalo. Rozfoukal se tu oblíbený SV fičák s nárazy až 9 m/s a teplota přes den Tmax 15,9°C kolem 14 hodiny.
Aktuálně 21:26 už jenom : 8,7°C a teplota jde docela rychle dolů, uvidíme kde se to zastaví.
Začne konečně pršet, ale teď už je to skoro k ničemu, houby už stejně asi neporostou v té zimě...a předpověd na středu a čtvrtek vypadá mnohem zajímavěji než to vidí hoši z CHMI. ECMWF i GFS předpokládají pěknou kosu a sníh už od středních poloh. Ale je to ještě daleko a třeba se to zase "ztratí" v dalších vydáních .
Z Řídeče (300 m.n.m) u Šternberka v podhůří Nízkého Jeseníku . Aktuální data a statistiky : https://ctiborvenus.eu/pocasi
Zdravím všechny z Trutnova.Tak ochlazení bylo pořádné.Už včera bylo "jen"+21 st při většinou skoro zatažené obloze.Večer teplota padala a dnes ráno +8 st.Přes den teplota jen pomalu stoupala,alespoň se to čistilo od severu až na večerní jasno za zesilování SV větru,takže přes den bylo dost chladno,v maximu sotva +14 st.Z včerejších vysoce nadnormálních hodnot jsme dnes spadli do lehce podnormálních teplot-pro 9.října mám dlouhodob.průměr +8,2 st,dnešní den měl prům.tepl.+7,2 st.
Teď večer je jasno,na chatě v 19.hodin už ledový vzduch a pořádná zima,doma je v 21.30 hod +3,5 st,v Adršpachu už je -1 st,tak snad se do rána nějaká oblačnost natáhne...
Jinak od CHMÚ docela podcenění nočních minim teplot,severní polovina území má zmenšenou oblačnost a už te´d večer dost nízké teploty.
Zdravím,
dnes ráno zataženo s deštěm a klesající teplotou, později už beze srážek ale slunce skoro nevylezlo. Teplota v rozmezí 8 až 12,5, srážky 2,5 mm.
U nás na jihu zas po delší době vydatně zapršelo. Začalo to poněkud nejistě včera kolem 22 hodiny, během noci ale chvílemi lilo jako by byl červen a ještě celé dopoledne déšť dozníval. Byl jsem při tom v Novohradských horách, u soutoku Černé a Pohořského potoka. Po cca 20 mm přídělu začaly rychle mizet z očí naplavené ostrůvky kamenů a štěrku v korytě říčky. Z místní perspektivy to znamená velký zvrat v počasí - předtím nepršelo téměř vůbec tři týdny. Příliš chladno ale dnes zatím nebylo, přes den kolem 15 st. Mráz tuto noc také nepřijde, je skoro zataženo. Na příští týden jsem zvědavý, často se tlakové pole uspořádá jinak, než jak to předem vystupuje z modelů. Výstupy z GFS na 5 a více dnů dopředu mi někdy přijdou dost ujeté, ale kdo ví, pokud by se prosadilo SV proudění, může přijít i ten sníh. Vůbec ho nechci vidět , nějak se s tím případně smířím. Kombinace barevné přírody a mírně letních teplot mi naprosto vyhovovala.
Ještě přidávám dva možná pozoruhodné údaje:
Včerejší průměrná denní teplota v Č. Budějovicích byla 19,2 st. (což odpovídá shodně měsíčním průměrům letošního července i srpna). Někde bylo i víc, jak jsem viděl.
Za srpen nám podle údajů ČHMÚ napršelo asi 120% normálu. Takže není divu, že sucho se začalo projevovat až koncem září. Dnes bylo ovšem rázně ukončeno, takže trvalo dohromady asi dva týdny.
Pozdrav z Polabí,
včerejšek byl ve znamení vysoké oblačnosti, večer se vyjasnilo a ve 22 hodin teplota ve 2m byla 5,3°C, přízemní v tu dobu byla 1°C ! Avšak do půlnoci se natáhla nízká oblačnost, ze které spadlo 0,2mm, ta vydržela až do rána. Minimální přízemní spadla na 0,6°C, ve 2m mezi 4 - 5°C . Stav dnes v 8 hodin teplota 6,9°C, vlhkost 80%, tlak 1016Hpa, vítr do 1 m/s JV , oblačnost 8/8, velmi slabý déšť.
Martin Štěpka - http://www.meteostrankykojetice.wbs.cz - denně aktualizováno (Místní počasí - data z elektronické stanice - tabulky, grafy, upload 1X denně,, Webkamera online)
Jak psal výše Flames, počasí to tu v Podkrkonoší vzalo vcelku hopem. Zatímco ve čtvrtek vyskočila Tmax opět na +23,0°C a Tmin neklesla pod +11,1°C (ráno slabě sprchlo do 0,5 mm), za frontou se razantně ochladilo. Včerejší Tmin spadla na +4,7°C a Tmax za studeného severního až severozápadního větru vyšplhala na pouhých +13,6°C. Srážky se nekonaly, během dne se vyjasnilo a večer spadla teplota k 5°C. Tmin pro dnešní den se nakonec zastavila na +4,6°C, pak začala přibývat oblačnost, začalo foukat a oteplilo se.
Dnes, v sobotu ráno v osm hodin byla teplota na +6,9°C pod zataženou oblohou. Srážky ještě nedorazily,takže jsme naposledy v letošním roce posekali zahradu. Krápat začalo kolem 10. hodiny, ale jen slabě a brzy přestalo. Aktuálně v 11:15 teplota +10,5°C, tlak 1017 hPa, zataženo beze srážek, bezvětří.
Večer nahodíme topení, rekord v začátku topné sezóny minimálně od roku 1993 jsme překonali o 6 dní...
Podzim nastoupil se vším všudy je zataženo kouřmo občas s přeháňkami ze kterých napršelo zatím 3 mm teplota se pohybuje jen okolo +10C.No a to co nemám rád je pomale tu
I tady nastoupil sychravý podzim . Včera bylo většinou zataženo, větrno a spadlo pouze pár kapek, dnes je zataženo, tma, dohlednost něco málo nad 1 km a k tomu slabě pršelo či mrholilo. Dnes je opravdu vlezlá zima - i s ohledem na předpověď na další dny už vytáhnu zimní bundu (předevčírem jsem chodil v šortkách a v tričku s krátkým rukávem... ).
Srážkově se u nás zatím vůbec nedaří - dnes spadly 2 mm a za celý říjen ani ne 5 mm, ale třeba v sousední Olomouci dnes napršelo přes 10 mm vody.
Tmax včera +13,5°C.
Tmin dnes +8°C.
Aktuálně je +10°C.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
Zdravím, včera ráno skoro zataženo, 14°C, pak ale zataženo s trvalým velmi slabým deštěm (1,8 mm) a teplotou 10,5°C. Dneska ráno sprchlo, mám dalších 1,3 mm a od rána teplota jen malinko poskočila z 8°C na necelých 10°C. Je zatežno nízkou oblačností, mlhavo, dohlednost 2-3 km a beze srážek. Oblaky vyšších pater nelze rozeznat. Nějaký vzrůst denního maxima už moc nečekám, takže se dneska do 10°C nejspíš vlezeme. GFS dává zatím chlad na celý týden, uvidíme.
Praha hlásí 12°C a skoro zataženou oblohu. Od půlnoci spadlo pár kapek 0,3 mm. Včera bylo převážně polojasno s Tmax 15,0°C, dnešní ranní Tmin 5,1°C, což je zatím říjnové minimum. Modely stále sebejistě trvají na chladném příštím týdnu s ranními mrazíky. Zřejmě to už nejde dál oddalovat...
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online