Aktuální počasí v ČR - listopad 2009

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - listopad 2009

Příspěvek od storm_ice »

Tomáš Prouza píše:
Michal Geryk píše:Kam na ty srážky chodíte? Tady máme od 1.11. 2,5 mm... :lol:
No já nevím, předevčírem 10,5 mm a včera 14 mm ...
projednou mám snad nejvíc ... alespoň zatim :lol: aktuálně 35 mm, normál je 39 mm - tj 89% normálu :P v dalších dnech by si měli užít srážek více na východě jak my. Jinak loni to bylo podobné, tehdy sme výrazně vylepšili říjen, když v jednom dni spadlo 20 mm.
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Jak jsem řekl, zatím máme spolehlivě nejméně - cca 1 mm.
Den oblačný, nyní je skoro zataženo, teplota zvolna padá ke 3 stupňům.
Další dny, zřejmě přinesou nějaké srážky,

Zatím :wink:
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
tady dnes zataženo škaredě s jakýmsi mrholením ale srážky měřitelné žádné. Ráno 2,5 °C, odpoledne 5,0 °C. Vítr do 5 m/s JV směrů. Prostě podzimní šeď. Z Brna už skoro zmizel sníh až na poslední kopečky u cest. Další dny to vypadá taky na podzimní nudu.

Co se srážek týče, tak od začátku měsíce máme asi 17 mm, což není špatné ;-)
petrklíč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrklíč »

Zdravím,
jaký kontrast - tady polojasné počasí, bezva dohlednost a modrá obloha. Teplota dosáhla až na +10, nyní je při měsíčku +2,5.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Jako jinde nuda hnusně šedo,mrholení.Teplota do +5C srážky tento měsíc 20mm dnes tedy nic zajímavého :D
filip
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filip »

petrklíč píše:Zdravím,
jaký kontrast - tady polojasné počasí, bezva dohlednost a modrá obloha. Teplota dosáhla až na +10, nyní je při měsíčku +2,5.
Je to tak. Mám za sebou dnes cestu ze Šumavy na Vysočinu. Doma bylo nádherně, polojasno, výborná vidtelnost, hřeben Šumavy sice občas v mracích, ale jinak krásný podzimní den. T max 8.2 st. Teď v 23 h podle banneru mrazivo -1.8 st ve 2 m a při zemi v 5 cm -5.6 st. Tady na Vysočině větrno, mlhavo teplota +1.5 st. Cestou bylo hezky až do Pelhřimova, pak rázem změna a dušičkové počasí.
Velhartice, 612 m n m, WS3600 na Linksys NSLU2 "nonstop", SW: upravený open3600, 1-wire čidla na solár, TPM, teploty půdy
Obrázek
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

Právě jsem se vrátil z pracovního maratonu Praha - Bratislava - Budapešť - Praha. Píšu za čerstva, než to zapomenu. :wink:
Odjezd z Prahy včera (středa) ráno v 8 hodin, kdy bylo 7°C a skoro zataženo. Vysočina z české strany 3-4°C, ale naprostý šok za exitem na Humpolec, brutální nástup zimy -0,5°C, vše pokryté sněhem, stromy už opadané, do toho mlha, že by se dala krájet a mrznoucí mrholení. Beze změny až do Brna, jen trochu tepleji a už bez mlhy, kterou jsem "podjel". Takže v Brně bílo! Pokračuju směr Bratislava, do Hustopeč sníh na okolních kopcích a stopy na poli, za nima už bez sněhu a 3-4°C. Stavil jsem se v Lanžhotě pro boty, které jsem tam při poslední "burčákové" návštěvě zapoměl, na jejich domácí meteostanici s čidlem za oknem 4,4°C. To bylo asi 11 hodin. Dále přes Kúty nájezd na dálnici, kde teplota kolísala od 4 do 5°C, kopeček před tunelem (230m) 3,5°C, centrum Bratislavy 5°C. Celou cestu od Humpolce do Bratislavy mrholení až déšť a i v Bratislavě nepříjemně větrno. Tou dobou bylo v Ďáblicích oblačno a 10°C. Večer stále pršelo, zalomil jsem to ve staroslovenské hospodě, cestou zpátky asi ve 23 hodin kosa, vítr a déšť...

Ráno v 8:30 odjezd do Budapešti, kdy bylo krapet lépe, už tolik nefoukalo, ale zataženo fest a mokro, auto ukazovalo 5°C v centru. Na Maďarské dálnici skoro zataženo, místy se protrhlo nebe a zasvítilo na okamžik slunce, teplota 4,5-5°C. V centru Budapešti pak 6°C, na zemi všude mokro a kaluže, ale během dne už nepršelo. Přes oběd dokonce chvíli oblačno, byli jsme v restauraci s výhledem na Dunaj, stromy ve stejném stádiu opadu jako Praha. Vůbec je Budapešť Praze tak nějak podobná tím zatočeným Dunajem a kopcem s vysílačem připomínající Petřín... Odjezd směr Praha v 17:20, zataženo a 6°C. Cestou do Blavy 5,5°C, na CZ hranici už jen 4,5°C, od Hustopeč (ano, opět jakýsi předěl) nástup mrholení a opět více větrno. V Brně 3-4°C, všude už beze sněhu. A opět se opakoval stejný předěl, do Humpolce mrholení a dle nadmořské výšky 1 - 3°C, na české straně Vysočiny už cesta suchá, teplota do 3°C. Klesání do Prahy u Říčan předpisově co 100 m dolů, to půl stupně nahoru, okolí Prahy 5,5°C (i Ďáblice), centrum 7°C, bezvětří jasno, hvězdy a měsíc - to bylo už 22:30. Pohledem na graf meteostanice tu dnes bylo celý den polojasno s Tmax 11,8°C od 10 do 16 hodin, ranní minimum 5,1°C. Bohužel jsem o pěkný den přišel... :( :)
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes je přesně to co nemám rád je zataženo nízkou oblačností a k tomu celkem dost mrholí teplota je +3C :(
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahoj,

Včera večer nakonec skoro jasno, měsíček, větrno a dva stupně, auta níže postavená již byla namrzlá, v noci se vítr uklidnil, ráno šedivák a -1 stupeň, stále skoro jasno až polojasno, nyní 7 stupňů, bezvětří a mírné kouřmo. Krásný, podzimní den.
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Instabiliter
AMS

Příspěvek od Instabiliter »

Zdarec....
Tady zataženo inverzním stratem a mlha, přitom v Plzni byla dohlednost lepší, jak je ta inverzní vrstva ve výšce. Teplota aktuálně 3,4°C a bezvětří. Díky nízký oblačnosti se stmívá už ve 4 hodiny. Prostě meteonuda, jak má v listopadu bejt. Hnus. :evil:
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

V Praze dnes od rána zataženo nízkou oblačností, ale sucho beze srážek, vlhkost vzduchu 75%. Maximum, které se drželo po celý den 6,0°C, minimum 0,4°C v 1:20 ráno, od tohoto času teplota během noci vystoupala až na 5°C v 8 hodin ráno. Občasný vánek do 2 m/s. Dnes nic moc... :(
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Dneska je v Třebíči celý den absolutně hnusně, inverzní nízká oblačnost, teplota po celý den v rozmezí jen +1,5 až +3,5°C. Teď je asi +3,1°C. My máme srážky za listopad někde ani ne na 15 mm. Zaujalo mě po cestě z Brna včera večer, že za Brnem byly zbytky sněhu, u Rapotic souvisle asi 4 cm, ale v Třebíči už nic, přestože jsem teplý vzduch z Čech vůbec neprofoukl. Zato tady trvale mrholí a je opravdu nevlídno. Přichystal jsem pro Vás sněhové foto. První 4 fotky jsou z cesty do Brna v úterý (stanice Studenec, Rapotice, lesy u Kralic):
http://postimage.org/gallery.php?sessio ... 231&sid=Ts
A druhá várka je výrazně zasněžený brněnský Útěchov (jak jsem psal 470 m n.m.):
http://postimage.org/gallery.php?sessio ... 27a&sid=aV
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Pěkné fotky,
tady mlhavý hnus, teplotní křivka plochá 3,7 - 5,4 °C. Celý den tak jaksi lehoučce mrholilo ale ve srážkoměru není nic. Uvidíme co víkend. No alespoň to vypadá, že bude o něco tepleji.
Vichr

Příspěvek od Vichr »

V Č. Budějovicích byl včera nádherný podzimní den se skoro jasnou oblohou a teplotami až +11 st. V noci se pak tvořila nízká oblačnost, která opět spolehlivě zabránila mrznutí. Dnes během dne v souladu s předpovědí zataženo a chladněji (do 6 st.), k večeru postupně slabý déšť, který stále trvá při aktuální teplotě 4,2 st.
Jsem zvědav, kdy nastane situace, která umožní silnější mráz než pár desetin (zatím nejvíce minus 2). Je stále vlhko a tudíž se šedá deka roztáhne vždy dříve, než stačí teplota trochu klesnout. Může to trvat klidně až do prosince. Ostatně, loni to u nás probíhalo podobně, jen s tím rozdílem, že mrzlo v září. Letošní jaro totéž - od konce února prakticky žádný mráz. Vlastně jsem od té doby neviděl ve městě jinovatku :o, což mi ovšem moc nechybí :).

Zdravím
Vichr
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Ano počasí se sklidnilo a pro mnohé je nudné,ale je příznivé - venku se dá v pohodě dělat-nemrzne,nesněží,neprší,jak říká kolega Vichr,takhle to může trvat klidně do prosince...kéž by...klidně do 15.prosince.
Dnes ráno +2,5 st,zataženo nízkou oblačností,přes den to samé,pohyb teploty v řádu desetin stupně,kdy kolem poledne dokonce teplota klesla o 0,5 stupně.Sníh ráno už jen místy zbytky pod 450 metry,výše sníh častěji,v 500 metrech sníh četný,výše přecházející v souvislou plochu.Odpoledne pod 500 metry sněhu pomálu,nad 500 metry místy plochy sněhu,až nad 550 metry je to sněhově zajímavější a odtáváním se na úvozech objevují pěkně návěje sněhu z minulých dní.
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2009“