Aktuální počasí v ČR - leden 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - leden 2010

Příspěvek od Yves »

Opět opakuji, že tuhé mrazy si klidně mohou zůstat někde na SV, netoužím po nich. Přes den zůstalo zataženo nízkou obl., poletovaly hvězdice. Maximum -7,5°C. Narozdíl od ČB se tady vzduch hýbal hodně. JV vítr trvale kolem 5 m/s pěkně tlačil pocitovku dolů. Sníh 22 cm. Teď večer jsem vykoukl a hle, ono se vyjasnilo. Spíš se to ale přetahuje, protože aktuálně ve 22:55 je už zase skoro zataženo. Teplota je necelých -11°C. Jsem zvědav, co to sněžení zítra. Aladin srážky skoro vytlačil, ostatní modely jimi posévají větší část ČR, tak snad bude aspoň něco padat. Už je všude na*ráno, nach*áno, nedá se na to koukat. :) No tak jsem se ještě podíval na GFS a kulový prd, taky to zahnul do Rakouska. Paráda. :evil: :evil:
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

V noci nás opět pokryla oblačnost a tak minimum kleslo jen na -15,5°C, aktuálně -14,5°C.
Včera opět o chlup unikl arktický den, protože po poledni se sem nasunula oblačnost a z -11°C bylo náhle -9,5°C... :(
Jinak je ale po čase zase zima jak má být ;-), jen by to už chtělo nový snížek (nejlépe prašan) kvůli zakrytí městské špíny... :)
Sníh slehl a vymrzl na 20 - 25 cm.

Prach se motá kolem 300 ug/m3, ale ostravsko je na tom stále daleko hůř :shock: .

Výhled? Slibované sněžení se u nás dnes nekoná, ve středu ráno (a večer) je poslední šance na větší mráz, ve čtvrtek sněžení a silný vítr, poté sněhové přeháňky a teploty už blízko k nule (v nížinách).
Od prvních únorových dnů čekám postupně oceánskou oblevu :? .
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnešní minimum je o něco menší -14.8C včerejší průměrná teplota nejnižší tento rok a to -12.5C.přikládám graf teplot s Lednem 2009 a 2010 je vidět že první část roku 2010 o trochu teplejší ale druhá polovina výrazně chladnější.P.S. sice se mě líbí když mrzne a je sníh ale já už si přeji taky změnu směrem k oteplení třeba +10C to by bylo teploučko už mě ta zima přestává bavit :D

Obrázek
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera zataženo až skoro zataženo, slunce slabě prosvítalo, Tmin -7,8°C Tmax -4,1°C, vítr V-VJv do 5 m/s, Sníh dnes ráno Obrázek 11 cm. Počasí k vzteku, pořád stejný, bez větších mrazů a teď ještě bez sněžení :evil:

Aktuálně 08:20 polojasno ObrázekObrázek -7°CObrázek VJv 3 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
hrdla3
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Tak zde zataženo a další den bez sluníčka.To jsme zde neviděli od 27.12.,tedy již skoro měsíc!!!Asi kdybych prošel záznami z minulých let,tak pochybuji,že bych tam takto dlouhou periodu bez slunečního svitu našel.Ale se středu se snad konečně dočkám nějakého sluníčka a pak změna proudění,tak bude počasí alespoň o něco živější než tato nuda.Dnešní Tmin -9,9st. Přeji pěkný den.

www.smart-web.cz/karel
cvp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cvp »

Skoda te oblacnosti po pulnoci, kdy jiz teplota sla nahoru. Jinak kratce po pulnoci minimum -15,6°C, od te doby teplota jde nahoru. S nadsenim budu sledovat stredeni rano, kdy snad se dostaneme k -20°C.

Obrázek
Obrázek
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Včera byl druhý letošní arktický den - 10,8°C.
Včera odpoledne svítilo Sluníčko ale nemělo sílu.
Po západu Slunce se rychle ochladilo ale potom se zatáhlo a „oteplilo“ na - 16°C .
Noční minima - 17,1°C, Sluníčko svítí ale nehřeje teplota se drží na -12°C.
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

Zdravím všechny,
U nástaky slušně mrzlo! Již 3.den ráno byla teplota -13°C ale většinou se hned po ráno zatáhlo a teplota šla nahoru.Teď je -5,8°C navíc začíná fůkat JV vítr. Tlak taky dost vysoký 1035hPa ráno bylo až 1037hPa. Dokonce dnes i slabě sněží z nízké oblačnosti.
Jinak jsem zvědavý kam to klesne ve středu ráno? Na mnoha místech by to mohlo jít pod -20°C! Stále máme 13-14cm zmrzlého sněhu. :) :mrgreen:
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

GFS na středu zase straší s -28°C na jihu Čech, podobně jako Honsová včera na Nově... :twisted: To Alladin už je poučeně umírněnější, dává jen kolem -13°C. No je možné, že středa vytvoří rekord této zimy, pokud zprůměruju Alladina s GFS a očekávané vyjasnění... :wink:

V noci minimum -9,9°C, aktuálně -5,9°C, ráno vykukovalo slunce z kouřma, ale rychle se zatáhlo inverzí. Východní vítr do 3 m/s. Včerejší maximum nakonec -5,6°C.
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky

Dneska ráno -20,5, aktuálně "jen" 12 pod nulou, krapet tepleji oproti včerejšku. Vytoužené slunko svítí, avšak je zamlžené a vzduch se dá krájet. Nyní se "zlepšil" na cca 350 mikrogramů z předchozích 500 ráno. Kouřmo, dohlednost něco málo přes kilometr, obzor žlutohnědý. Taky vyhlížím změnu - hlavně kvůli ovzduší, neboť dneska to už je absolutní masakr, horší to bylo před 4 roky, kdy prach byl i na 800. Zatím vzduch se ani nehne, nejdříve až ve středu, není tedy vyloučeno, že vzdoušek bude ještě lepší :evil: :evil: :evil:
Na mrazy si už pomalu zvykám, akorát ranních 20 pod je přeci je trochu příliš. Při lepším ovzduší by patrně nevadil tolik.
Zníh je umrzlý, nahoře prašan a krásně vrže.
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Já jsem docela překvapen, u nás začalo sněžit. Původně to dopoledne bylo drobounké jak z nízké obl., ale nyní chumelí o poznání větší vločky (kolem 4 mm krásné hvězdice) a viditelnost je snížena někam na 3 km. Do toho stále poměrně fouká i přes 5 m/s, takže nelze hovořit o tvorbě sněhové pokrývky, zatím je jemně poprášeno. Ale je to zajímavé sněženíčko s ohledem, že radar nic neregistruje. Dnešní minimum v noci pohodové -12°C, protože bylo stále plno oblačnosti. Aktuálně 13:15 trvale slabě sněží, -8°C, sníh cca 22 cm. Aladin trošku sněžení do našich končin vrátil, norský web je skoro vytratil. Snad aspoň 2 cm by mohly napadnout. Snížená viditelnost vlivem sněžení je vidět na webkách:
http://www.trebic.cz/kamera2.asp
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Nedělní Tmin -19,9°C, Tmax -4,3°C, tlak ve 14:00 1028 hPa. Během dne skoro jasno.
Pondělní Tmin -15,1°C, aktuálně v 13:40 -4,0°C, tlak 1032 hPa. Ráno polojasno, nyní již skoro zataženo Ci, Cs a Cc. Vítr neznatelný. Sněhu něco pod 20 cm.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Maximum se dostalo na -5C vítr fouká mírný JV v nárazech do 7m/s.
S tím středečním vyjasněním no počítám že tu -20C asi nepadne spíš kolem -18C tak jsem zvědavý na maximální rekordy kdo tady zaznamená já to tedy rozhodně nebudu :lol:
cvp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cvp »

Vzhledem k nizkym teplotam na stredu rano poradame tipovaci soutez. Vice v diskusi v tematu viewtopic.php?f=1&t=1041
Obrázek
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Dnes jsem jel opět do Opavy do archivu a u nás oproti Opavě pocitově "teplo" zhruba -15 °C při odjezdu. Když jsem přijel do Opavy, tak mlhavo či spíše nasmogováno a doslova mrzl dech, fuj. Teplota se mohla pohybovat ještě pod -20 °C, ale ten vzduch, brrrrr. Dnešní tmax vystoupilo až na -2,4 °C a cesty odtávaly :shock:, ranní min -18,5 °C, noční min jen -22,2 °C, aktuálně -9,8 °C Kolem 20 h se začlo prudce oteplovat a z -20,2 °C stoupla teplota až na -16,2 °C, přesně v 21 h :evil: a poté se začlo pozvolna ochlazovat, takže včerejší průměr jen -16,6 °C ač je to rekord, tak jsem zklamán. Vítr dnes pouze slabý.
Naposledy upravil(a) dobrmanek dne 25 led 2010, 17:28, celkem upraveno 1 x.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“