Dnes bylo oblačno až polojasno s menší kupovitou oblačností bezesrážek. Teplota ranní 11°C. Denní 21°C Teď je 13,6°C. Vítr mírný Z večer až J 2-6m/s. Tlak 1008hPa. Srážky 0mm.

Moderátor: Moderátoři
Nevím, neviděl jsem to, ale předpokládám, že tohle byla lokální louže o hloubce 75 cm ale plochou zabírající zlomek plochy střechy (co já vím, třeba 10 %). Kdežto sníh ležel po celé ploše rovnoměrně o výšce 100 cm (cca 10 cm vody) Takže sníh má v tohle případě o 25% větší hmotnost než ta louže (zabírající 10% plochy střechy). Doufám že jsem to teď v rychlosti spočetl správně. Ale ještě jdnou, nevidělel jsem to, mohlo to být všechno jinak.Yves píše: filip: No to jsem se teď pěkně ztrapnil. Já to samozřejmě vím, že 1 mm sr. je 1 cm sň. Ale nechápu potom, že ten stadion ještě stojí. V Humpolci byly závěje na střeše do 1 metru a zimáček šel bez milosti dolů. Je pravda, že v 70. letech, když se zimák zastřešoval, tak jim střecha po pár dnech spadla a zabila 2 lidi. Asi to pak udělali až neskutečně pořádně, protože je zázrak, že se jenom ohly dva vazníky.
Něco podobného jsem si říkal také. Dokonce když před čtvrtou hodinou začalo hřímat, silně hřímat, zpočátku jsem nemohl skrz stratus rozpoznat, odkud vlastně bouřka jde. Během několika minut nastala tma. To, co se chvílemi dělo na obloze, bylo dost dramatické. Naštěstí nepřišly kroupy, pršelo vydatně asi půl hodiny. Stále trvá proměnlivé počasí s přeháňkami. Teplota vzduchu před bouřkou byla vyšší, asi 18 st, nízká oblačnost nebyla úplně souvislá, občas i svítilo slunce a bylo dusno. Teď večer je velmi vysoká vlhkost vzduchu (98%) a teplota se drží kolem 13.Yves píše:Co to je na těch webech ESTOFEXu a SKYWARNu??Jsme v pásmu výstrahy bouřek druhého stupně, je zataženo nízkou oblačností (st) a je asi 14,5°C. No to budou opravdu velké bouřky.