Aktuální počasí v ČR - leden 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Lhotak

Re: Aktuální počasí v ČR - leden 2010

Příspěvek od Lhotak »

Jo, nízká oblačnost je prakticky krom vrcholků hor všude. A taky se ukazuje, jak je pára velký skleníkový plyn, amplitudy teploty jsou malé, u nás např. včera při celodenní nízké obl. Tmin. - 2,7°C, Tmax. - 0,5°C. Např. za celou noc oscilovala teplota mezi -1,6°C (Tmin.) a -1,4°C, takže prakticky beze změny), vlhkost se také drží stále kolem 86-87%, tlak ráno "vylétl" na 1022 hPa, vánek anebo slabý vítr V směru.

Další vývoj bude prakticky v těch samých intencích, ale přechodně se na přelomu týdne sem dostane od Z frontální vliv, aby se u nás zastavil a opět byl přetlačen neustále se obnovujícím vlivem výše na Z částí Ruska a Pobaltím, a pak zřejmě asi zase inverze. NAO - je tady náznak, že se asi fakt vrací do "starých" kolejí, ale protože golfský proud je chladnější a na východě všechno bude blokovat ona silná anticyklóna, nevím nevím, spíš bude stále panovat "chladnější charakter".
Ať se daří
cvp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cvp »

Na JV Morave jiz 3.den leze teplota pres den nad nulu. Dnes je to zatim jen +0,6°C, vcera to bylo +1,5°C, a předevčírem ve středu kolem +1°C. Přes noc se teploty drží pod nulou a k ránu kolem 6 hodiny ranní jsou teploty -2°C (dnes), -1,2°C (včera) a -2,8°C ve středu.
Obrázek
hrdla3
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

dobrmanek píše:Stále mrznoucí mlha, snad ji fronta rozruší. Padá stále více námrazy ...... i se stromy. Padají či se lámou hlavně menší smrčky. Nová výsadba stromů kolem obchvatu je ohnutá až na zem. Některé jsou už zlomené :? . Aktuální teplota -5,2 °C.
doplněny fotky námrazy
http://dobrmanek.rajce.idnes.cz/zima_2009_-_2010/

Když jsme u těch rosniček, tak u mne vyhrává pan Zákopčaník a jeho slunce v duši až potom paní Zárybnická. Pana Seiferta s ukazovátkem si pamatuji mlhavě (jednoznačně sympaťák asi proto) a ostatní jména mne nic neříkají :oops: . Z komečních televizí vyhrává na celé čáře počasí na TV Barrandov.
Zdravím z Lokte.Pěkné fotky.To zde se taková námraza nikdy nevytvořila,ale znám místo asi 30km odsud,kde se vytváří takováto námraza každý rok když mrzne.Zde jinak zataženo,Tmin -4,9st. a Tmax -3,1st.Sněhu je tu 10-20cm,v neděli asi další připadne.
Jinak co se týká meteorologů,tak jasně Zákopčaník,nyní Zárybnická a také počasí na TV Barandov.Ze starých relací se mi asi nejvíce líbyl p.Seifert.
Přeji pěkný den.

www.smart-web.cz/karel
RNDr.
Meteostanice: DAVIS VANTAGE PRO 2

Příspěvek od RNDr. »

dobrmanek - vy tam máte zimu jak sa patrí :shock: :shock: , ale tu na SZ Slovensku to vyzera jak pred Jarou s teplotou už týžden okolo 0, +-1°C, presnejšie min. -1,3°C a max. +1,7°C :( :( . A inak stanica nemrzne ked tam je tolko inovate ??
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj tak ledový den je tu ve stadiu klinické smrti, teplota od -0,4 do -0,1°C, stále zataženo, občas poletoval sníh, vítr V do 4 m/s. Odpoledne to vypadalo, že má o něco tepleji stanice ČHMÚ, teď ale zas já, resp. tam teplota klesá, zatím co u mně je konstantní :? zajímavý pokles teploty má Varnsdorf - za necelé 2h z -1 na -4 °C. Námraza u dobrmanka pěkná, ale při tom sněžení to asi nebude žádná sláva .. podobnou i větší námrazu mají občas u nás hřebeny KH.

Aktuálně 17:30 zataženo ObrázekObrázek -0,2°CObrázek Jv do 1 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Storm_ice: Jo to věřím, že hřebeny KH májí větší námrazu, ale já jsem v !!!! 500 m !!!!, tohle tady ještě nebylo. Mlha odpoledne opět zhoustla, viditelnost do 150 m. Teď se zdá, že žádná není. Odpoledne jsem jel do Vítkova a oproti ránu rozdíl přes 40 vývrácených stromů a několik desítek nahnutých :shock:. Teď nevím co by bylo nejlepší, aby už další nepadaly :? . Zítra nafotím novou výsadbu na obchvatu - luky až k zemi :? :? . Vlhkost u mne od soboty neklesla pod 93 % a spíše se pohybuje na 98 % - 99 %. Teplota vyjma půlhodinového oteplení stále pod bodem mrazu. Aktuální stav - teplota -4,2 °C, vlhkost 96 %, rosný bod -4 °C.

Storm_ice: Nevím jestli je anemometr zamrznutý, protože nefouká.
Naposledy upravil(a) dobrmanek dne 15 led 2010, 20:10, celkem upraveno 1 x.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

4 dobrmanek .. no srovnávat to nejde :wink: spíš jsem tam měl dopsat ty projevy na stromech, jak to s nima právě vypadá v KH, olámané (ale to nejspíš i vlivem větru) .. jinak chtěl jsem zítra na fotbal, ale jelikož nikdo nejde, tak uvažuju, že bych se jel kouknout na hory a případně něco vyfotit ... tak uvidíme jak (ne)budu línej :lol: jinak už to někdo naznačil, jak je to s námrazou na stanici, resp. hlavně anemometr jak to zvládá?

k počasí ještě něco, teplota nám tu slabě klesla na -0,4°C, že by sme uhájili ledový den? ... no předchozí dny byla maxima až pozdě večer, tak nebudu jásat dopředu 8)
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
co psát, zataženo, beze srážek, nijak ani nefouká. Minimum - 0,2 °C teď,maximum 1,4 °C a sníh viditelně tál. Kdo ví jestli neděle/pondělí přinese nějaké srážky, asi spíš nic.
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Včera,dnes i zítra zataženo, zataženo, zataženo teplota opět lehce nad bodem mrazu v maximu a to na chvíli pak opět lehce pod nulou jinak nic nového pod mrakem chtělo se mě napsat nic nového pod sluncem ale to tu jako jinde chybí a chybí....je to strašný stereotyp tohle počasí :!: :!: fuj
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Zatažená nuda pokračuje i s slabým oteplováním.V noci jen -2 st,přes den díky slabší vrstvě oblačnosti až k nule-teplota se zarazila desetinku pod nulou.Ve městě už druhý den slabá obleva a sníh v centru pomalu taje.Jinak slehnutím spadla sněhová pokrývka někde mezi 10-15 cm.Chystali jsme se na hory,ale inverze je vysoko a slunko by bylo pouze na hřebenech,tak z toho asi sejde.Odpoledne už začíná být znát pomalinku se prodlužující se den a díky slabší vrstvě oblačnosti bylo dnes více světla.
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Michal Geryk píše:...V pátek nebo v sobotu čekám aspoň částečné a přechodné protrhávání oblačnosti a trochu chladněji než bylo dnes nebo včera...
Já hlásím asi jako jediný odpolední a podvečerní protrhání oblačnosti až na oblačno, ale dlouho to nevydrželo :( . A chladněji dnes oproti včerejšku nebylo, předpověď mi moc nevyšla... :?

Tmax dnes +0,5°C, mimo město slabý mráz.
Aktuálně -2°C.
Sněhu kolem 20 cm, trochu taje jen ve městě.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
meteostrankykojetice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meteostrankykojetice »

Pozdrav z polabí,
tak dnes konečně po asi 10 dnech roztála korouhev u anemometru. Srážky nulové. Sněhová pokrývka je 21 cm, včera jsem byl v kasárnách v Brně na UNOB a tam mají zhruba 10 cm, dnešní max: 0,4°C, minimální teplota se držela od včerejsího večera do dnešního rána na -1,6°C,, ve 21 hodin, teplota -1,0°C, vlhkost 88, tlak 1027 hPa, oblačnost 10/10, vítr 1,5 m/s JV. :wink:
Martin Štěpka - http://www.meteostrankykojetice.wbs.cz - denně aktualizováno (Místní počasí - data z elektronické stanice - tabulky, grafy, upload 1X denně,, Webkamera online)
petrklíč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrklíč »

Zdravím,
počasí sice nudné, ale s sněhovou peřinou se to líp snáší :) Ten sníh nám tedy slehl na nějakých 13, 14 cm, ale zatím to pořád vypadá dobře. Teplota je den ode dne o něco vyšší, dnešní Tmax -1,2, Tmin -3,1, aktuálně -2,7. Zajímavá a poněkud podezřelá je skoková změna teploty v Klatovech dnes dopoledne, viz grafy z automatických stanic. Protože nikde v okolí se nic podobného nestalo, a celý den bylo šedě zataženo, půjde zřejmě o chybu stanice??
http://www.chmu.cz/PR/praha/grafy/grafy-ams.htm

V neděli se čeká oceánský plivanec, který dopadne nejvíce na JZ Čechy, takže je možné že nám tady sněhu spíš ubude než přibyde. Další vývoj vyhlížím s napětím, jak se bude vyvíjet zápas oceán - kontinent. Já fandím kontinentu, je leden tak ať mrzne.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

I dnes ráno vidím škvíry v oblacích ;-) a kousek modré oblohy. Oblačnost už je dost vysoko (asi 1 km nad zemí) a je dost průsvitná. Pofukuje mírný východní vítr.
O co bude dnes více světla, o to zřejmě bude i tepleji a čekám maximum opět nad nulou :? .

Sněhu je na letišti 21 cm.
Zajímavé jsou Pardubice - v úterý měly 38 cm, dnes jen 24 cm sněhu (zřejmě tam napadl nadýchaný prašan).
Podobně i Kbely měly 38 cm a dnes jen 25 cm.

Tmin dnes -3,5°C.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
hrdla3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Zde opět jako všude jinde,kromě hor,zataženo.Sluníčko jsme ještě letos neviděli.Tmin -4,7st. a sněhu 10-15cm.Aktuální teplota -3,8st.Jsem zvědav zda to zítra půjde nad nulu,ale počítám,že ne,spíše na JZ,takže zde by mohlo něco připadnout.Přeji pěkný den.

www.smart-web.cz/karel
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“