Aktuální počasí v ČR - březen 2009

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - březen 2009

Příspěvek od dubnany 189 »

Zataženo a jsou dost rychlé přeháňky různé intenzity.Teplota je 8,9°CVítr stále čerstvý v nárazech silný západní 3-10m/s nárazy 17m/s.Srážky 0,1mm.Oblačnost dost rychle postupuje k východu až jihovýchodu. :D
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

storm_ice píše:Počasí se začíná komplikovat .. však sem psal kámošovi, ať se celé rozhraní šoupne o 1000 km na východ :lol: teplo ať je v dubnu teď bych si dal ještě poslední sněžení :D
Nestraš, aby z toho nakonec nebylo ani teplo ani zima - bohužel zatím to tak vypadá - na irské počasí. :!:
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
hrdla3
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Zde po celý den zataženo,přeháňky a větrno.Fouká Z vítr 20-40 km/h a největší náraz 66km/h.Tmin +3,8st. a Tmax +6,1st.Srážky zatím pouze 1mm.Aktuálně v 18.55 je zataženo,přeháňka,teplota +4,3st.,tlak 999,2hPa a vlhkost 83%.Pěkný zbytek dne.

www.smart-web.cz/karel
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,
Dneska vyloženě nechuotně, občasně prší, ale jen tak, aby se udržely cesty mokré, šero, větrno a tma. Max na 8 stupních, ráno stupně 4. Více pršelo jen k ránu a krátce po poledni. Aktuálně je nad námi srážkové okno, teplota kolísá mezi 5-6 stupni.

Stran konce týdne, fénové počasí začíná být stále pravděpodobnější. :? Jak psal kolega z Teplic :-) To raději ten snížek. Ten budeme mít prakticky na sto procent již zítra i ve středu a pokud fén vyjde, tak nás aspoň zde na severovýchodě čeká vzestup teplot o 15 stupňů prakticky ze dne na den. :? Uvidíme :wink:

Zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Tady dopoledne několikrát svítilo sluníčko jinač i unás pršelo po celý den slabě. Když jsem se díval do srážkoměru (cca 2 h zpět), tak v něm bylo od rána 0,7 mm. Dnešní tmax 8,2 °C, teď již jen 3,8 °C a dále se ochlazuje, vítr od rána postupně sílil, ale vichřice to zatím neni.

Gerykm: Přijel jsem po D1 a poté podle cedulí na Přerov. Do Přerova jsem dorazil kolem 21:00, takže cesty byly prázdné. Přerov je udělaný dobře, co se týče silnic, jen není stavěný na to množství aut .........
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

Zataženo a sem tam trochu prší,stále je větrno i když ne tolik jako přes den.Teplota je 7,3°C.Dnešní maximum 11°C.Větr je čerstvý Z 4-7m/s nárazy 12m/s.Přes den byl mnohem silnější.Tlak 998hPa silný pokles.Srážky 0,5mm.Dohlednost dobrá. V Čechách se vyskytují bouřky co postupují z Německa.Snad bude něco zítra i tady na Moravě. :?:
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Stále je zataženo večer se slabým deštěm a stále je větrno fouká od JZ-Z dnešní náraz 15 m/s.Počasí zkrátka pod psa neprší nijak silně ale ve větru je každá kapka nepříjemná
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj dnes většinou zataženo, občasný, později trvalý slabý déšť a večer ... překvapení ... bouřka, vítr s nárazy až 16 m/s

Aktuálně 21:35 zataženo, trvalý slabý déšť po bouřce Obrázek ObrázekObrázek 3,8°CObrázek Jz 2 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Já teda nemám čas to sledovat, ale teď jsem juknul na radar a detekci a valím oči. Škoda, že si to Brno se mnou užije až ve spánku.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.To byl zase den-od rána prší spíše slabě,během dne sílí jak srážky tak vítr,občas se do toho míchají i sněhové vločky.Odpoledne už leje,fučí,kdo musí ven neschová se ani pod sebevětší deštník.Leje i večer,fronta přešla kolem 22.hod kdy leje jako v létě.
To ce dnes dělo na horách bych chtěl vidět a jsem hodně zvědav na zítřejší sněhovou pokrývku,i když za té vichřice musely být ty desítky cm sněhu zaneseny na závětrné svahy,takže to budou zase laviny až se oteplí.Zatím však vládne spíše zima a zítra se podívá i k nám.Dnes kolem +3+4 st.
Vichr

Příspěvek od Vichr »

Tak u nás nebyly zatím srážky žádné, teprve teď začíná pršet. Jinak den ovšem nestál za nic - zataženo, větrno. Průměrná teplota jedna z nejvyšších v březnu, neboť ráno bylo + 6 a odpoledne +8, i teď je něco mezi tím. Já se na teplé proudění těším a doufám, že přijde :D

Zdravím
Vichr
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Včera bylo celý den zataženo, ale spadlo jen pár kapek na suchou zem - závětří... :? Foukalo, ale nijak extrémně.
Po půlnoci přešla SF s mírným deštěm (3 mm/ hod), ale už bez bouřky a bez silného větru.
Aktuálně je oblačno (Sc, Ac) a dobrá viditelnost.

Tmax včera +9,5°C.
Tmin teď ráno +2,5°C.
Srážky za 24h asi 4 mm.

Dnes budou přeháňky asi většinou sněhové (krupkové), mohlo by konečně už aspoň slabě zabouřit... :?
Víkendové počasí vypadá stále hůř a hůř, hlavně neděle. Otázkou je, jestli se sobotní fén vůbec prosadí...
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Mě jenom občas v létě vzbudí bouřky, ale dnešní frontě se to povedlo. Byla tu v 01:30 - velmi silný vítr a mírný déšť. Blesky jsem nezaznamenal.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

V noci přešla studená fronta ale bouřka asi nebyla napršely 2 mm.Vítr se zklidnil aktuálně je polojasno.
S klidným větrem už to není opět pravda začalo foukat i k 10 m/s takže dnes bude opět poměrně větrno....
Naposledy upravil(a) Tom dne 24 bře 2009, 08:18, celkem upraveno 1 x.
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Jsem si včera večer říkal, že počkám na tu frontu, tak jsem si lehnul, jenže jak jsem byl unavený, tak klaply oči. Nějaká fronta mne byla fuk :lol: a udělal jsem dobře. Na frontě žádné výboje poblíž nebyly. Srážky za včerejšek 2,3 mm, stín Jeseníků udělal své. Jsem zvědav kolik toho spadlo na horách. U nás momentálně začalo hustě sněžit, teplota 1,3 °C, tlak 995,5 hPa.

Od 31 března začne oprava hlavní tepny v Opavě, ulice Krnovská a doprava má být svedena do jednoho pruhu a řízena semaforem. Vyjadření kamaráda, když jsem se ho ptal. Tady se někdo zbáznil - překlad: totální kolaps, to pěšky projdu celou Opavu rychleji než projedu autem. :lol:
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2009“