Aktuální počasí - březen 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí - březen 2010

Příspěvek od Michal Geryk »

kocurekp píše:
Michal Geryk píše:Na rozdíl od zimy mi max/min teploměr v posledních dnech ukazuje o stupeň až dva nižší maxima než v okolních stanicích ČHMÚ, přitom teploměr mám za oknem směrem na SV... Chyba v teploměru asi nebude - druhý "pojistkový" teploměr (za jiným oknem) ukazuje stejné hodnoty. :?
Podle mě je to blízkostí domu - v zimě přidává díky sálání venkovní zdi (může mít i +5°C), ale teď při rychlém oteplení zase ubírá (je ještě chladnější než okolí)...
Souhlasím, ale já myslel, že po zateplení paneláku (barva fasády je tmavě zelená) se to zlepší, ale prd... :? Až se jednou odstěhuju do RD, tak budu mít konečně svou vlastní meteo-budku ;-).
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Včerejších 18°C je nejvyšší teplota od začátku roku od roku 1996.
Celý den svítilo Sluníčko a nízká vlhkost vzduchu.
Dnes ráno vysvitlo Sluníčko a poté se zatáhlo, noční minima pouze 2,2°C.
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes bude nad velkou částí Moravy velká oblačnost... :?
u nás to asi nebude začíná se to rozpouštět a v Brně už svítí slunce teplota skoro +15C u mě a podle baneru už i slunce bude vystrkovat růžky rozfoukává se čerstvý JV vítr zatím do 10 m/s max. náraz zatím 14m/s profi Brno do 20 m/s.
Naposledy upravil(a) Tom dne 25 bře 2010, 11:52, celkem upraveno 1 x.
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera spíše velká oblačnost (Ci, Cs), přechodně i polojasno, ráno a dopoledne kouřmo, ráno jíní. Tmax 17,3°C Tmin 1,7°C, vítr Sv-VJv 1-6 m/s s nárazy až 8 m/s.

Aktuálně 10:00 skoro jasno ObrázekObrázek 14°CObrázek Jv 1 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

Tom píše:
Dnes bude nad velkou částí Moravy velká oblačnost... :?
u nás to asi nebude začíná se to rozpouštět a v Brně už svítí slunce teplota skoro +15C u mě a podle baneru už i slunce bude vystrkovat růžky rozfoukává se čerstvý JV vítr zatím do 10 m/s max. náraz zatím 14m/s profi Brno do 20 m/s.
Jo jo, vidím to, drží se to hlavně nad Vysočinou, vycházel jsem z Aladina, který oblačnost dával hodně na JV a to přes delý den.
Aktuálně 18,7°C, dnes budeme atakovat dvacítku. Uvidíme... :)
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Dnes, když jsem brzo ráno vyjížděl bylo 8,5 °C o to větší bylo překvapení bylo když jsem sjel k Moravici a tam -1 °C. Takový rozdíl jsem ještě nezažil. Při výjezdu od Moravice teplota pozvolna stoupala a ve Vítkově bylo 7,5 °C a když jsem dojel do Větřkovic bylo na stanici již 10 °C. Dopoledne to vypadalo, že bude pod mrakem, ale zataženo bylo jen krátce a teď je sice polojasno, ale mraky se slunci vyhýbají obloukem. Dnešní noční min -0,1 °C, aktuální a zároveň tmax 16,7 °C, k tomu fouká silný vítr, maximum zatím 11,2 m/s.

Tmax nakonec 17,7 °C (Vítkov 16,7 °C).
Víte jak se stane z dobrmanka v milisekundě socha? .... Ze země se kolem něho vznese roj včel :lol:. Ťapka zamrznutá ve vzduchu ....
Naposledy upravil(a) dobrmanek dne 25 bře 2010, 15:48, celkem upraveno 1 x.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
kocurekp

Příspěvek od kocurekp »

A je to tady! První letošní dvacítka pokořena, prozatimní maximum 20,8°C. :mrgreen:
Pavel Kocúrek
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Tady také 20 padla.

Ráno zataženo ale už od 8 h se to trhalo a pak už jse spíš jasno ale větrno, nárazy až kolem 15 m/s, minimum 8,9 °C, maximum prozatím 20,5 °C, ale možná se to ještě pohne....
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Polojasno, dneska jsem na svém budoucím bydlišti hubil plíseň, spravoval omítky ... Před východem slunce 5 nad nulou, v 7 hodin již 8.
19, :( čerstvý jižní vítr, práší se. Nevím, jestli je to fén, počasí má k tomu blízko. V Horní Suché 20. Stran ochlazení v sobotu - GFS ubralo na srážkách, chtělo by to spláchnout prach, Noři rovněž nejsou nikterak optimističtí stran srážek. Výhodou tohoto počasí aspoň je, že omítky oschly rychle, možná až moc, tvořily se prasklinky.
Dnes nejteplejší letošní den, nečekám, že to v noci spadne pod deset díky větru, takže zítra bude opět víc. Zvyšuji odhad na 22 v maximu :| Počasí se svými teplotami je o měsíc napřed.

Stran stěhování - už je to takřka jisté. Čili meteostejšna bude :mrgreen:

zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
kocurekp

Příspěvek od kocurekp »

Adi píše:Stran stěhování - už je to takřka jisté. Čili meteostejšna bude :mrgreen:
zatím
Adi, tak to blahopřeji! Až se to spraví, bude to pohoda. Mít svůj domek prostě vytváří takové silnější zázemí - alespoň já to tak mám. Větší vztah k místu, přírodě i historii (toho místa nebo regionu)...
A v jaké nadmořské výšce je ta Suchá?
Pavel Kocúrek
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Další bezmrazý den: Tmin +0,3°C, i když při zemi evidentně mrzlo podle jinovatky. Celé dopoledne bylo zataženo stratokumulem a hlavně (ve Chvalči) fičel opravdu ostrý jižní vítr, takže stát s mašinou na kopečku nebylo žádným potěšením. Po obědě se oblačnost protrhla až na skoro jasno a teplota vyletěla ihned prudce vzhůru - Tmax 18,3°C. Dokončili jsme prořezávání stromů a na houpací lavičku jsem nahodil střechu (doufám, že ji hned nějaká vichřice nepřevrátí). Sněhu opět znatelně ubylo, myslím že v neděli už na zahradě zaznamenám absolutní nulu výšky i rozlohy. V okolí leží sníh jen na svazích odvrácených od JZ a to jště ve stínu.

Aktuálně v 17:20 teplota +15,4°C, tlak 1014 hPa, polojasno (Cs, Ci, Ac, Cu), J vítr kolem 4 m/s.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Konkrétně náš domek asi 280 metrů, nejnižší místo okolo 270, nejvyšší 290-300, většina vesnice je 280 a více. Z toho vyplývá, že jsme v takovém mírném ďolíku, 300 metrů od nás níže je potok Sušanka, Půl kilometrů do nás již je kóta 292 a konec vesnice, pak to stoupá na Pacalůvku přes les - 320 a fous, dále na Bludovický kopec - cca 345, Těrická přehrada na druhé straně kopce je ve výšce 270, nicméně pak se to zvedá k předhůří Beskyd, kde kopečky dosahují 425 metrů. Z výše uvedeného vyplývá, že Suchá je blíže Beskydám asi o 10 km a je hraniční dědinou mezi zdevastovanou části Karvinska a části relativně zachovanou s rekreačním zázemím, přehradami a kopci. Jakousi demarkační čáru činí místní železniční dráha. Náš domek je naštěstí na té "lepší" straně, sice kousek, ale přece :-) V zimě tam bývá většinou trochu více sněhu, není to však Pacalůvka, kde 40 metrů nadmořské výšky dělá divy :-) Naopak fén tam bývá výraznější a inverze se nad Suchou takříkajíc "lomí". Někdy se stává, že polovina oblohy je zatažena a druhá čistá a oblačné rozhraní se sice posouvá buď na jednu nebo druhou stranu, ale pomyslný střed zůstává. Příjemná jsou tam chladná rána a večery v parném létě, tedy chladnější oproti Orlové, ta je na kopci. Na Flamese a spol to nemá, stále to spadá pod relativně teplou nížinu, ale aspoň něco :-)

Tak

Počasí je oblačné teplota se drží na 13-14 stupních
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Maximum se zastavilo na +19.9C po celý den čerstvý J/JV vítr do 14m/s profi stanice Brno více.Ráno nízká oblačnost ale už brzy dopoledne slunečno.Mírný až čerstvý vítr pokračuje i teď pomalu ale slábne a díky silnému J proudění je i teď hodně teplo +15.4C
t.min. +8.5C
t.max. +19.9C
CtiborV
Meteostanice: Lacross WS 2350
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CtiborV »

TMax +19,9°C, TMin +6,3 °C. Dopoledne zataženo s nízkou oblačnosti, odpoledne se to rozpustil, ale zato se docela rozfoukalo od JV : až 10,8 m/s. Aktuálně stále velmi teplo 14,5 °C.Zítra bude ještě květen, ale na víkend se tradičně počasí pokazí - čekají se bouřky, ale to se týká zřejmě jenom JZ čech.
Já osobně jsem přemístil čidlo teploty z "meteobudky" umístěné ve volném prostranství na SV stranu baráku , přesně na šíkminu podbití pod střechou-asi 20cm od baráku. Je to kvůli anometru, který ma 10m kabel spojený právě s čidlem teploty a je umístěný na střeše domu.. :(. Slunce tam nemá šanci svítit, ale bohužel je to 3m nad zemí, a přízemní mrazík z pondělka nezměřil - ukázal +1,1 st.C. Přesto se hodnoty docela neliší od Přerova nebo Holešova, jsou spíše trochu chladnější...Vše je o kompromisu, před tím jsem měl možná o něco lepší měření teploty, ale bezdrátový přenos ze stanice je o ničem, protože se velmi špatně měří vítr a nárazy větru.

Adi: gratulace k novemu bydlišti,ale od mittalu jsi se moc nevzdálil :)
Z Řídeče (300 m.n.m) u Šternberka v podhůří Nízkého Jeseníku . Aktuální data a statistiky : https://ctiborvenus.eu/pocasi
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Od rána bylo střídavě oblačností od skoro jasna,po zataženo a oblačnost se rychle měnila.Dnešní teplý,oblačný,větrný den si vyšlápl na sněhové spousty na nedobytných severních svazích,takže večer zde už leží nesouvislá sněhová vrstva.Nejvíce sněhu – velké souvislé plochy leží ve studených údolích v lesích kolem 10-15 cm.Celkově sníh zabírá tak 5% plochy.Dnešní minimum nad nulou,maximum k 17 st.
Dnes jsem byl na Vrchlabsku –(Horní Branná,Martinice,Jilemnice),tedy nejstudenější a nejsrážkovější část podkrkonoší.Ve 400-500 metrech zde mnohde leží sněhová pokrývka na většině plochy.V dnešním teplém větrném počasí z polí tekly velké potoky,menší říčky i přes silnice.Některé bystřiny se sotva daly přebrodit pěšky.V Labi však byla hladina jen lehce zvýšená se špinavou vodou.

Adi:Co ty víš,třeba budeš ve stěhování do vyšších poloh a na sever v další části tvého života pokračovat :) I já ti přeji spokojenější bydlení,už jen proto,že na současném místě to nebylo dobré..Pokud hledáš inspiraci,kde..,máš ji o pár řádků výše-tam už bych to asi nevydržel.
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“