Ahojky,
Stále zataženo, k večeru i mlhavo, začalo to namrzat, zatím tenkou vrstvou námraz a jíní. Ochlazuje se. Nyní -6, přes den -3, na chvíli to vystoupalo k -2, ráno -4. Slabý až mírný SV vítr nejhorší smrady rozfoukává a tak prach máme přibližně "jen" 2,5 krát nad normou. Není tedy cítit nějaký vyložený smrad a tak je to vlastně dobře.
Sněhová pokrývka se opět snížila, nyní v okolí domu od 23 do 27, na sídlišti jen něco málo přes 20, v lese naopak okolo 30, spíše něco přes. Dole vlhký firn o síle okolo 10 cm, nad tím cca 15 -20 cm sněhu nového. Díky tomu, že mrazy zatím nejsou nijak silné, jen slabě pod nulou, sníh vespod si sedá a možná i odtává a nahoře sublimuje. Po pravdě řečeno, čekal jsem trochu víc. Dostal jsem se konečně na běžky, stopa projetá, podmínky luxusní, téměř jak na horách

V lese i jinde sníh se stále krásně drží na stromech, pěkné. Chtělo by to slunko, byť nepatřím mezi vyznavače azura. Zimní sluníčko má své kouzlo a modrá obloha vypadá krásně poeticky v kontrastu oproti bílému sněhu
Stran televizních meteorologů - vedl u mně kdysi pan Vondráček i paní Lipová
poté Jan Zakopčánik. Jeho slunce v duši bylo kouzelné .
Stran odbornosti byli na výši, nyní paní Zárybnická je takříkajíc na topu. Přesto mám pocit, že už to není to pravé ořechové, byť jsou stále dobří.
Zatím