Zdravím,
pondělí bylo od rána zatažené dopoledne s deštěm chvílemi intenzivním, srážkoměr ukázal
9,7 mm ale nějak se mi to nezdá, okolní stanice včetně taťky naměřili kolem 6 mm. Teploty
12,1 °C -
21,2 °C.
Dnešek od rána, vlastně od noci, jasný až teprve teď se obějevuje nějaká oblačnost. Aktuálně polojasno, a patrně se bude dále zatahovat, kolem půlnoci s deštěm. Teploty
6,8 °C - prozatím nejchladnější ráno v tomto půlroce, maxima
22,8 °C, vítr JV až 10 m/s.
Rajčata jakž takž rostou ale přijde mi, že jsou spíše do kysela, nemají tolik cukru jako loni, tchýně je má ve skleníku a ty jsou jako med. Vcelku se daří paprikám, ty se zase musely velice intenzivně zalévat ale vypadají a chutnají vcelku dobře. Také hrozny nejsou špatné. Úroda bude patrně průměrná.
Jinak pro pobavení popíšu snahu zkalibrovat srážkoměr: Jako nejvhodnější se mi jevilo dát ke garáži větší kýbl a srovnat naměřený srážkový úhrn s elektronickým srážkoměrem. Tak jsem v pondělí ráno umístil před garáž plastový kýbl (tuším od nějaké nátěrové hmoty) o průměru cca 25 cm, do něj dal kámen a odpoledne se těšil co naměřím. Přijedu domů a kýbl nikde. Nějaký kýblový fetišista ho sbalil i s šutrem. Na dnešní noční déšť jsem proto použil kovový kýbl (plastový už nemám) a umístil ho na střechu, takže teď snad už bude kalibrovací pokus úspěšný. Uvidíme zítra