Aktuální počasí - květen 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí - květen 2010

Příspěvek od fractal »

Tak nakonec ještě pršelo kolem poledne tak máme dnes celkem 6,1 mm. Maxima 19,8 °C.

Odpoledne už i oblačno až polojasno a pěkně. Jezdili jsme na kole a užívali si neděle. Na loukách u Lednice už je vidět plno pampelišek s bílým chmýřím a na jedné cyklostezce se mi pod kolo připletlo asi 20 cm hádě. Netuším co to bylo, ale těsně jsem ho minul.
Vichr

Příspěvek od Vichr »

V Č. Budějovicích nastal po 22. hodině nečekaný průplach - srážkově intenzivní bouřka, která stále doznívá. Letos nad městem druhá, ovšem hromy a blesky byly spíš ojedinělé. První květnové dny byly skutečně vlahé a teplé. Prší pravidelně v noci (už potřetí), přes den ne. Tento rytmus mi vyhovuje :) . V sobotu odpoledne vystoupila teplota vzduchu k 20,5, dnes "jen" k 18. V noci na dnešek vůbec nespadla pod 10. Jinak srážky od začátku roku zatím mizerné, kromě ledna. Květen to nyní napravuje.
Jabloně už zvolna rozkvétají i u rodičů na Českokrumlovsku (560 m.n.m.), u nás jsou právě v plném květu. Za městem na polích začíná kvést řepka.

Zdravím
Vichr
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Ranní minimum na 10°C, přes den oblačno až zataženo, beze srážek. Ani velký had přes Čechy nás nakonec nelízne. Maximum 17,5°C. Následující výhledy jsou z mého pohledu báječné. Dešťové srážky neustále, od čtvrtka snad i výraznějšího konvektivního charakteru. Tohle počasí já můžu. Ve 23:55 je zataženo, beze srážek, 12°C. Moje srážky činí 150,3 mm.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
V neděli ráno drobně pršelo asi do 9 hod, pofukoval mírný severní vítr.
Zataženo jen před večerem se na chvíli ukázalo Sluníčko, maxima 18 C.
Srážky 0,4 mm.
K ránu pokles teploty na 10°C, nyní v 8 hod se oblačnost od východu protrhává.
Místo Sluníčka svítí řepka v plném květu.
Flames má 1000 příspěvků.
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

Čaute,
nedělní maximum vylezlo na 17,0°C. V noci mezi 23-01 slušná sprcha s 10 mm, takže květen už 16,5 mm, rok 133,1 mm. Ranní ploché minimum 11,0°C, rozdíl mezi východem a západem se nadále bude zvětšovat... :(
Já tohle počasí nemusím, i když vím, že je třeba. :?
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
Jan Pícha
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

Zdravím
Tak i přesto,že nám ve včerejším poledním výstupu alaldin téměř všechny srážky vzal,tak konečně po dlouhé době i zde napadlo větší množství srážek.Pršet začalo kolem 18 hod mírnou intenzitou,poté později večer přechodně i silnější.Teplota se držela na 10°C a vítr takřka nefoukal.

Aktuálně: Zataženo,teplota 11,3°C,vlhkost 85%,tlak 1008,4 hPa,vítr J-JJZ do 4 m/s,srážky: 14,8 mm
Pěkný den z Teplicka :-)
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Dopoledne s deštěm, spíše slabé intenzity, včera i na prvního máje, včera na rozdíl od prvního zataženo po celý den, avšak srážek málo - do 3 mm, stále spíše jen povrchové srážky. Dusno - maxina na 17-18, večer 15, ráno 13, ovšem nyní 18, srážkové pásmo se blíží, dneska by mohlo zabouřit a konečně snad pořádněji sprchne.

Stran přírody, kvete téměř vše, místy začínají šeříky i řepka

zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
kocurekp

Příspěvek od kocurekp »

V poledne se kupodivu začíná od Z protrhávat oblačnost na oblačno až polojasno, teplota povyskočila na 16°C. Vzduch je parádně pročištěný, skvěle se dýchá. :)
Pavel Kocúrek
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Zde naopak den ode dne horší počasí dnes zataženo a přidal se slabý déšt který dal ale jen 1mm za květen nějakých 5 mm což je oproti jiným směšné :D :D teplota je v maximu +15C ted už beze srážek to je teda něco jak se nám ty srážky vyhýbají
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Pondělní Tmin +11,2°C, Tmax +16,6°C (právě nyní v 15:55), srážky 1,2 mm. Tlak vzduchu 1008 hPa, skoro zataženo, vítr proměnlivý do 2 m/s.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Dneska už je jenom striktně zataženo. Ráno jsem jel do Brna, místy kouřmo se sníženou viditelností až na 4 km. Straty se plazily sotva 200 m nad zemí. Dopoledne se převalil slabý trvalý déšť. Nevím, kolik spadlo v Brně, ale kolega v Třebíči zapsal 2,6 mm. Navíc se v noci zřejmě dočkáme další vlny, a zítra opět. Třebíč za květen kolem 17 mm. Pořád se mi tohle počasí líbí víc, to už mne asi nakopnete. Teplota v Brnisku dneska jenom 15°C, ale mně to stačí bohatě. Snad se nám navrátí nejpozději ve čtvrtek bouřky.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Dopoledne polojasno a dusno. Tvořila se pěkná kupovitá oblačnost a chvilku jsem si říkal, že by mohlo i zabouřit, ale to bych chtěl letos moc. Poté nasouvání srážkové oblačnosti a déšť, který nebyl nikterak vydatný. Spadlo jen 0,6 mm, dnešní tmax 16,2 °C, tmin 7,2 °C, aktuálně 12,4 °C. Srážky za včerejšek 1,8 mm.
Co se týče srážek, tak rozdíl mezi východem a západem bude čím dál větší a pokud se nezmění proudění na západ či severozápad, tak se na tom moc nezmění.

Ta ropná skvrna v Mexickém zálivu, to se někdo vyznamenal. Jsem překvapený, že nemají prostředky jak, ten vrt účinně a rychle zavřít. Vždy sem si myslel, že něco takového bude mnohonásobně jištěno ....... :evil: :evil: :evil:
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
zataženo celý den přes poledne i večer s deštěm. Aktuálně zase začíná pršet. Dnes celkem studený den, 13,0 °C - 15,8 °C, srážek celkem 3,4 mm. Za květen zatím 9,5 mm. Vítr se za posledních 24 h zajímavě stočil od V přes J až na současný Z.
Aktuální snímek z webkamery zde. Aktuální meteo data zde.
kocurekp

Příspěvek od kocurekp »

Po zataženém dopoledni se z toho vyklubal celkem přijatelný oblačný den, slunko svítilo 1:14 hod při maximu 16,0°C. Dokonce nám zasvítil i západ slunce.
V širším centru Prahy a i u nás v Ďáblicích na zahradě hlásím odkvetlé pampelišky, přitom ještě včera jsem si jich nevšiml. 8)
Pavel Kocúrek
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera bylo zataženo, slabé kouřmo, odpoledne a večer postupně s občasným slabým až mírným deštěm. Tmax 15,0°C Tmin 9,5°C, vítr V-Sv do 2 m/s, srážky Obrázek 13,0 mm.

Aktuálně 23:50 oblačno ObrázekObrázek 10,4°CObrázek bezvětří
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“