kocurekp píše:V Praze máme 29 čísel sněhu prašanu - leckterá horská střediska mohou závidět

Sice jsem nemohl vyjet od baráku, ale na tu zimní idylku nelze nadávat. Myslím, že už je to za poslední rok podruhé, co je v nížinách více srážek než na horách - nejde mi do hlavy, jak je to možné...
K počasí - včerejší maximum
-1,8°C, minimum
-6,2°C, aktuálně -5°C a semtam ještě spadne vločka. Vítr nevím, bo zapadly sněhem lopatky anemometru, ale směrovka funguje - SV. Nulu jsme už dlouho nepřelezli...
EDIT 10:30 - tak už zase sněží, i když na radaru to vidět není
Odrazy paprsku z radaru jsou údajně od 2 km výše, a tak to nezaznamená. V zimě je srážkové pole většinou níž, a tak to dost klame.
Jinak zdravím všechny a v rychlosti napíšu poznatek od Kolína. Od páteční polední hodiny stálé srážky v podobě sněhu (v sobotu večer přechodně mrznoucí déšť při
- 2°C), postupně nabírající na intenzitě. V pátek ovšem byl SV čerstvý vítr, a tak to bylo o to více nepříjemné. Jinak slabý vítr, teplota za víkend max v neděli
- 0,4°C . Stále se držela vysoká vlhkost vzduchu - 90 - 93% Aktuálně dnes ráno v 6.30h. slabé sněžení,
- 5,1°C, vlhkost 86%, vítr slabý severních směrů, tlak 1014 hPa (od víkendu slabý vzestup), výška sněhu 41 cm (v neděli večer 34 cm, v noci dalších 7) Takovou sněhovou pokrývku jsem u nás zažil před cca 25 lety

Teď si budou zimní střediska k nám jezdit pro sníh