Aktuální počasí v ČR - červen 2009

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - červen 2009

Příspěvek od dubnany 189 »

Zdravím všechny,
V noci a ráno zataženo s trvalým deštěm mírné intenzity,ten během dopoledne ustal.Nyní je bezesrážek.Teplota ranní 13,6°C. Denní nic moc 16,8°C. Větr je mírný SSV 3-7m/s. Tlak 1018hPa. Srážky za noc 15mm + 5mm včera celkem spadlo 20mm. Jinde pršelo mnohem víc a nám krajnímu JV se to furt jaksi vyhýbalo,ale i tak je dobře zalito. 8) :P
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Jak již zde psal Janek, napadlo přes 50 mm, po polední pause, opět slabě prší. Aktuálně máme necelých 15 stupňů, ráno bylo 12, minima však klesla k 11. Nejvíce pršelo včera večer a v první polovině noci. Docela malé reminiscence na povodně před 12-ti léty.

Patrně po přechodné přestávce zítra bude opět pršet v pondělí a přidají se i bouřky

Zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
hrdla3
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Tak zde narozdíl od Moravy za poslední dva dny pouze pár kapek a převládající polojasno až oblačno.Dnešní Tmin opět velmi nízká pouze +3,6st.Aktuálně v 7.25 je oblačno,teplota +6,7st. a tlak 1020,6hPa.Přeji pěkný den.

www.smart-web.cz/karel
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Včera v sobotu v chladném vzduchu bylo oblačno až skoro zataženo,navečer přechodně slabě poprchávalo s maximem k +17 st,poté už se oblačnost rozpadávala na pozdější skoro jasno,aby dnešní ráno mohla být pořádná kosa Min tepl.+4 st.Ráno začalo léto a slunečné počasí dlouho nevydrželo,začala kvést kupovitá oblačnost-nejdříve nenápadně u hor,kolem 9.hod už docela tmavo na SZ,teď v po 10.hod už je mokro po slabé přeháňce,vzestup teploty zastaven +14 st.
Další dny bude pěknej marask a zase lejt (ať si tady někdo stěžuje,že je sucho,když furt chč..)Teplo bude koncem týdne - možná -jestli se to nezmění.Od severovýchodu nikdy žádné pařáky nepřišly a i dle modelů je vidět,že oteplení se k nám od SV moc chtít nebude... tak později až se to prohřeje budou v brázdě nějáké bouřky.
Letošní červen už je odepsaný a teplotně bude podnormální,to už je jasné,zaleží je kolik.Bude pravděpodbně nejchladnějším červnem za posledních 10 let,pokud nepřijde nějáké výraznější oteplení,což zatím nevypadá..a i kdyby,tak z toho letos v červnu vždy sešlo.
Letošní rok bude mít jedinečný primát-v předchozích 25 letech a určitě ještě dále neměly měsíce duben,květen a červen tak malé rozpětí průměrných měsíčních teplot.
Jan Pícha
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

Zdravím,storm-ice dnes není doma tak zde napíši já.
Ráno oblačno,přechodně i polojasno,po obědě však zataženo a od JZ naskočila bouřka se silným,na cca dvě minuty až přívalovým detěm.Momentálně zataženo,slabý déšť,teplota 10,7°C,vlhkost 82%,vítr S až SV s rychlostí 4 m/s nárazy až 11 m/s,srážky zatím 15,7 mm
Pěkný den z Teplicka :-)
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
ráno 10 °C, odpoledne 22 °C, většinou polojasno po ránu a k večeru až skoro jasno, vzduch celkem chladný ale celkem to šlo. Aktuálně 20,0 °C, slunečno a celkem příjemně. Uvidíme, co nám přinesou dny příští, ale za chladnější a deštivější počasí se přimlouvám 8) .
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Dneska ráno byla pekelná zima, minimum klesalo k 5°C. Hned dopoledne narůstala bohatá kupovitá oblačnost, jejím výsledkem ale bylo jenom neměřitelných pár kapek. Byl jsem v Brně přes den, zde se pohybovala teplota až k 21°C, Třebíč do 18,5°C. Přístí dny nám opět proprší, nějak jsem si už zvykl a takový charakter počasí mi nijak nevadí. GFS i Medard v předpovědi opravdu pršení a pršení potvrzují.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

fractal píše:Zdravím,
ráno 10 °C, odpoledne 22 °C, většinou polojasno po ránu a k večeru až skoro jasno, vzduch celkem chladný ale celkem to šlo. Aktuálně 20,0 °C, slunečno a celkem příjemně. Uvidíme, co nám přinesou dny příští, ale za chladnější a deštivější počasí se přimlouvám 8) .
Já néééé jedeme do Jeseníků na kola tak chladno a déšť né no ale co se má stát at se stane :D Jinak dopoledne slunečno pak až skoro zataženo maximum necelých +21C ale po 14hodině se ochlazovovalo a pociťově chladno
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Dnešní maximum 15,9 °C, ranní min 4,3 °C, fouká mírný Sv vítr, aktuálně 13,4 °C. Dnes jsem byl na houbách a taky jsem přines velké houby, ale první vlaštovky už se objevují. Kamarád již našel první praváky a brachá přines zajíce. Každopádně letos to vypadá na houbařské žně. Vhlko je dost a dost , jen ty ranní teploty by to chtělo nad 10 °C.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

Zdravím všechny,
U nás dnes bylo oblačno s vrstevnatou i kupovitou oblačností.Typy oblačnosti Ci,Ac a potom Cu humilis.Teplota ranní nižší 9,6°C. Denní 20,5°C. teď je 15,5°C. Větr byl mírný-čerstvý SV i s nárazy 12m/s večer postupně slabý. Tlak 1015hPa. Srážky 0mm. Od zítřka má silně pršat tož uvidíme.Do středy by mohlo spadnůt až 50mm.Od středy i bouřky se očekávají. :D :P
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
CtiborV
Meteostanice: Lacross WS 2350
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CtiborV »

Tom: tak to ti nezavidim, protoze v pristich dnech ma v Jesenikach spadnout az 100mm srazek...:)
Jinak me tu spadlo za patek 25mm, becky na vodu mam plny a stejne neni ani potreba zalevat. Dnes po dlouhe dobe sli mraky z opacne strany - od kopcu z V, tedy rano, odpoledne uz neslo urcit odkud kam vlastne jdou. A i podle druzice to nad nama vypada velice prapodivne, jako kdyby se tu praly 2 tlakove utvary v ruznych vyskach atmosfery. Kazdopadne jsme tu meli pouze cumuly, bez zadne vrstevnate ani vysoke oblacnosti. Teploty - rano 10.1 st. C, pres den chladno ve stinu - 16 st. C, aspon ze ta nedele vysla - od zitrka vliv nebezpecne nize nad JV evropou...
Z Řídeče (300 m.n.m) u Šternberka v podhůří Nízkého Jeseníku . Aktuální data a statistiky : https://ctiborvenus.eu/pocasi
Vichr

Příspěvek od Vichr »

Tak jsem v zimě předpovídal, že bude suchý rok :lol: S touto předpovědí už asi nemám mnoho šancí uspět. V pátek zapršelo opět velmi hezky a na příští dny to podle Alladina vypadá až na několik desítek milimetrů. Mimochodem, za květen u nás napršelo 160% normálního úhrnu - podobně jako v březnu. Spíš to spěje k povodňovým událostem, pokud se trend radikálně nezmění. Dnes ráno mě vylákala jasná obloha ven. Vzal jsem kolo do vlaku a jel na Lipno. Za tu hodinu a půl cesty se stačila nakumulit dost vlhká kaše. Zpočátku jsem jí úspěšně ujížděl, občas zahřálo sluníčko, ale odpoledne po 14. hodině se obloha začala důkladně ždímat. Přijel jsem do Krumlova od hlavy k patě mokrý a pak nastalo to, co jsem přesně čekal - za Krumlovem ve srážkovém stínu suché silnice, pohoda...Další zvrat, s místní znalostí opět předvídatelný, nastal těsně před Budějovicemi. Už jsem stačil cestou uschnout, ale doma ze mě zas odkapávala voda. Jinak ovšem mi ten chladný průběh začátku léta docela vyhovuje.

Zdravím
Vichr
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Zdravím všechny (hlavně Tomáše Prouzu a storm_ice) po návštěvě Radostovic ;-).

Tož za pátek slušných 44 mm srážek a pár slabých výbojů - velmi slušné... ;-) Přes víkend se tu prý už nic zajímavého nedělo.

Tento týden vypadá dost dramaticky a velmi se bojím povodní, byť Přerov asi tentokrát zůstane v srážkovém stínu. Návětří hor, srážkově silné bouřky (aspoň místy) a nasycená povodí po páteční vlně v JV pol. republiky udělají své. Vzpomínám si na moc podobných synoptických situací, kdy během noci stouply řeky v Beskydech i Jeseníkách (ale i třeba na Šumavě a v okolí) na 3.SPA a vylily se z břehů.

Snad to tak hrozné nebude.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Tak opět nám začalo slabě pršet ale podle radaru je to zatím na chvíli co jsem se díval na maďarský radar tam už jsou srážky výraznější.Teplota se pohybuje okolo 14C za tento měsíc přes 60mm podstatná část napršela během soboty a neděle.
edit: 12:00 je zataženo beze srážek a je podzimně větrno v nárazech 9 m/s teplota +15C navíc od JV se pomalu bude nasouvat více srážek.takže den nic moc
Naposledy upravil(a) Tom dne 22 čer 2009, 12:08, celkem upraveno 1 x.
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera bylo po příjezdu kolem 16h zataženo, přeháňky, jedna z nich přerostla před 17h v bouřku, srážky slabé, postupně mírný déšť, v 18h o5 beze srážek a postupné protrhávání oblačnosti na oblačno, později v noci až skoro jasno Tmax 19,3°C Tmin 8,4°C, vítr V-VJv, později Z do 5 m/s, v sobotu ráno částečně zmenšená oblačnost, Tmax 22,4°C Tmin 12,0°C, Srážky včera Obrázek 3,1 mm

Aktuálně 09:00 polojasno ObrázekObrázek 14°CObrázek Sv 2 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2009“