Aktuální počasí v ČR - červen 2009

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - červen 2009

Příspěvek od dobrmanek »

Včerejší tmin 6,3 °C, tmax 20,8 °C. Dnešní ranní min 5,4 °C, tmax 24,4 °C. Na obloze polojasno k tomu mírný větřík, který příjemně ochlazuje. Hříbky kolem Fulneku se ukazujují čím dál víc a pokud bude dobré počasí, tak se o víkendu skočím podívat, zda rostou i tady. Jinač dnes, ač je pravděpodobnost blízká nule, tak mne na poli trefil pták. Respektive dopadlo mi něco nevábného na rameno :? :? .
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Ahoj, dneska bylo skoro jasno, maximálně polojasno, teplota v maximu letních 26°C. Nejhorší dešťová pásmo dávají modely na zítra přesně nad nás, takže čekám čoro moro. Mělo by to podle těch věštců hodit i přes 30 mm. To se jim velmi pokorně pokloním, když to bude pravda. Máme se na co těšit.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
včera přes den teplo kolem 26 °C, ráno chladné 11,4 °C, přes den dneska už tropy 31,4 °C, doma v podkroví už to vylezlo přes 26 °C, ještě že se další dny ochladí. Jinak celý den jasno až skoro jasno občas nějaká vyšší oblačnost (nádherné cirrus uncinus - háčky) a i cummuly. Vítr do 4 m/s Z. Zítra jedu odpoledne do Jeseníků ke tchýni, tak uvidíme co se bude cestou dít. Dění doma budu muset sledovat pak po internetu :wink: .
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

Zdravím všechny,
včerejší počasí:
Jasno až polojasno s drobnou kupovitou oblačností odpoledne jí bylo i trochu více ale bezesrážek.Teplota ranní 12°C Denní 26,2°C. Vítr slabý proměnlivý 2-3m/s odpoledne SZ 5m/s. Tlak 1012hPa. Srážky 0mm. :) :o

dnešní počasí:
Polojasno až oblačno s cirrovitou oblačností typu cirrocumulus,cirrostratus k večeru byla i nižší kupovitá,hlavně velký hic.Teplota ranní 13,5°C. Denní tropických 31°C. Teď je 24,5°C. Vítr zpočátku slabý během dne mírný jihozápadní 3-7m/s večer zase slábnoucí. Tlak 1010hPa. Srážky 0mm. :arrow: :o
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

Toš chlapi vidím, že si notujete, ale nevím, esli vám věřit, bo žádná z ČHMÚ stanic na JM dnes neměla přes 30°C, ale co už s váma... Dnes byl polojasný den, později odpoledne oblačno, Tmax 28,1°C, aktuálně ještě těsně pod 20°C. Vodní toky a jezera lákají k koupání, dnes jsem se z hecu vydal do Lhoty k zatopené pískovně, jestli už to stojí za to, lidí plno, vodu jsem naměřil 21°C, až jsem se divil... U nádrže hluboké 14 m... :?:
Víkend přetrpíme, počátek července nás přivítá pravými denními i nočními tropy (zatím to tak vypadá), takže na koupání už se těší celá rodina... :D
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj ve středu převážně oblačno až polojasno, večer Tmax 23,3°C Tmin 12,0°C, vítr prom. do 5 m/s, Srážky za úterý Obrázek 2,1 mm

Aktuálně 02:00 skoro zataženo ObrázekObrázek 18,5°CObrázek bezvětří
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Ráno se nad Vysočinou vytvořila bouřka nás ale zasáhl jen její jižní okraj takže nic zajímavého.Včerejší maximum +29.6C takže takřka tropický den.
fractal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

kocurekp píše:Toš chlapi vidím, že si notujete, ale nevím, esli vám věřit, bo žádná z ČHMÚ stanic na JM dnes neměla přes 30°C.
No my taky nejsme meteostanice ČHMÚ :D, nicméně tak zlé to s náma taky není (odhaduju že za slunečného dne mi to měří max o +1 °C více než kdybych měřil dle metodiky ČHMÚ, čemuž se vzhledem k umístění čidla dost divím :-)), Dyjákovice i Brod nad Dyjí přes 30 °C měl, alespoň podle grafů: zde a zde, Brno Žabovřesky se 30 °C dotklo.

Jinak po velmi teplé noci kdy teplota klesla na 18,4 °C a ještě ve 2 h ráno bylo tropickonočních 20,1 °C, kolem 5 h spadlo pár kapek z nějaké rozpadlé bouřky, co nám sem poslali Rakušáci, aktuálně máme polojasno a 21 °C - Podivín. Cestou do Brna jsem ale z polojasné oblohy vjel do černoty nad Brnem, kde celkem slušně pršelo. Momentálně se to v Brně už trhá, tady mám za oknem 17 °C.

Jsem zvědavý, co nám ta dnešní fronta zajímavého přinese. Snad bude co sledovat.
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

fractal píše:
kocurekp píše:Toš chlapi vidím, že si notujete, ale nevím, esli vám věřit, bo žádná z ČHMÚ stanic na JM dnes neměla přes 30°C.
No my taky nejsme meteostanice ČHMÚ :D, nicméně tak zlé to s náma taky není (odhaduju že za slunečného dne mi to měří max o +1 °C více než kdybych měřil dle metodiky ČHMÚ, čemuž se vzhledem k umístění čidla dost divím :-)), Dyjákovice i Brod nad Dyjí přes 30 °C měl, alespoň podle grafů: zde a zde, Brno Žabovřesky se 30 °C dotklo.

Jinak po velmi teplé noci kdy teplota klesla na 18,4 °C a ještě ve 2 h ráno bylo tropickonočních 20,1 °C, kolem 5 h spadlo pár kapek z nějaké rozpadlé bouřky, co nám sem poslali Rakušáci, aktuálně máme polojasno a 21 °C - Podivín. Cestou do Brna jsem ale z polojasné oblohy vjel do černoty nad Brnem, kde celkem slušně pršelo. Momentálně se to v Brně už trhá, tady mám za oknem 17 °C.

Jsem zvědavý, co nám ta dnešní fronta zajímavého přinese. Snad bude co sledovat.
Je opravdu si potřeba uvědomit ,že nemáme profi přístroje teploty na JM byly okolo +30C tolerance + - 1C je asi dobrá.Kdyby tu někdo házel 32 a víc tak to už by bylo hodně špatný
:lol: Žabovřesky(městská část) teplota +30C ale třeba 10 km vzdálené Tuřany už mají třeba o 1-2C chladněji.Takže hlavu bych si s tím zas až tak nelámal.Já jsem vždycky mezi Žabovřeskama a Tuřanama jak teplotama tak defakto doslovně takže jim vyplňuji teplotní mezeru
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Včera bylo vedro a dusno, dnešní ráno začalo mírným deštěm a myslím, že (nejen) dnes se bouřek a vydatného deště konečně dočkám ;-). Akorát že právě dnes odjíždím na víkend do Radostovic...

Tmax včera +27,5°C.
Tmin dnes teplých +17°C.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky

Včera padlo opravdu letních 25, což byla zároveň i včerejší maxima u nás, večer 19,
Dneska k ránu minima na 16, tedy teplá noc, aktuálně je 18, v 8 hodin přitom již bylo 20. Teď prší, srážky jsou spíše slabé intenzity, je to patrně demoverze toho, co nás čeká večer a v noci.
Další oblačný pás je nad jihem Čech, není tedy vyloučeno, že dojde i k nám a to již po poledni.
Uvidíme
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

Zde z fronty spadlo jen 0,5 mm srážek, dokonce po 11. hodině se oblačnost začala protrhávat, je oblačno a 22,1°C. Koukám, že na Vysočině, Brněnsku i severu Moravy prší o stošest. Ranní Tmin 16,5°C, opět formou krátkého propadu před východem slunce, jinak v noci okolo 19°C.
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Zdravím, prší a prší. Dneska ráno přišla v 6:30 bouřka. Nebyla vzhledem ke svému času špatná. Srážky na ní byly slušné, tipl bych 5 mm. Jeden CG asi 1200 m, jinak asi 4 blesky a 8 hromů. Druhá bouřka už došla na tom mocném pásmu srážek. Šla jižně, jeden blesk CG zase 1200 m, jinak jenom asi 2 blesky a 6 hromů. Od té doby prší, úhrny nemám k dispozici, kolegiánovi to neměří, bude to asi by očko někde kolem 12 mm, možná více. Noční minimum klesalo ke 14°C. Ráno bylo kolem 18°C a je to prakticky doteď. Koukám, že se začíná formovat SQL, to už nás asi neovlivní.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
fractal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

No v Brně prší a prší ale úplnému J Moravy se to nějak vyhýbá. Když mrknu na radar tak to vypadá, tak jak kdyby ty mračna něco odpuzovalo a fronta sklouzává na SV, prostě zatím v Podivíně nakapalo 0,5 mm, ale snad se to ještě změní. Aktuálně 21 °C a zataženo.
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Ráno přešla přeháňka na které spadlo 1,9 mm, poté chvíli bez deště a zhruba od desáté další várka nepříliš silného deště, takže dosud spadlo okolo 6,5 mm. Teplota vyskočila krátce před příchodem deště k 19 °C a nyní drží na 17,4 °C.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2009“