Aktuální počasí - srpen 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí - srpen 2010

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Ve středu zataženo, odpoledne mírné oteplení na 22°C.
Foukal slabý jižní až jihozápadní vítr.
Nad ránem pokles teploty na 16°C.
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Někdo už má napršeno normál, ale já mám nyní těsně přes 50 % a to 46,8 mm. Tohle je počasí nejen pro Adiho, ale i pro mě, těch bouřek by mohlo být víc. Dnes ráno polojasno a nyní dokonce slabě prší. Max dnes zatím 20,9 °C, min 13 °C.

Hub u nás roste dost, jen ty hřiby si se mnou hrají na schovávanou nebo už tam přede mnou někdo prošel.

Edit: Dnes jsem byl v Opavě s peskem a když jsem přijížděl k městu byl nad ním krasně vyvinutý schelf cloud. Neměl jsem možnost sledovat další dění natož fotografovat. Srážky na odpolední přeháňce 0,4 mm.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Počasí je dost nudné, tak to dneska vemu z jiného soudku. Poprvé jsem byl v poškozeném lese po supercelce ze 12.6. a zůstal jsem stát bez dechu. Po odklizení spadlých a skácení poškozených stromů je podle mě tak lehce přes 80 % lesa pryč! Neskutečné, ty stromy měly přes 50 let a nikdy je nic výrazně nepoškodilo až letos. Fotky jsou výmluvné, tady stál ještě na začátku června středně hustý bor s příměsemi. http://img25.imageshack.us/gal.php?g=dsc00136vd.jpg

Oblaky mamma předevčírem http://img42.imageshack.us/gal.php?g=dsc00129srr.jpg
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera oblačno až skoro zataženo, večer postupně skoro jasno. Tmax 23,2°C Tmin 13,9°C, vítr Z-Jz 1-6 m/s s nárazy až 8 m/s.

Aktuálně 23:00 skoro jasno ObrázekObrázek 13,3°CObrázek bezvětří

Počasí posledních dnů chladnější, hlavně dnes večer na kole už slušná kosa, ale lepší než to vedro, kdy byl člověk spocenej jak kráva :lol: zatím v srpnu minima docela nad 10°C, dnešní noc tu hranici snad prolomíme (to se bude krásně spát, ráno čekám v pokoji tak 15-16°C :D )
u srážek zatím máme za srpen 155 mm, normál je 60 mm, takže jsem cca na 500% normálu :shock:
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Poslední dny opravdu počasí pro Adiho jako stvořené :mrgreen: Včera oblačno, mírný vítr, odpoledne celkem slušně sprchlo, večer krásná vymyytá oblohá a teploty na 12-13, Dneska ráno díky oblačnosti tepleji, v okolí 15 stupňů a skoro zataženo, den oblačný se slabou přeháňkou po obědě, posléze přechodně polojasno s teplotami na 22, pak nad Havířovem a Suchou krásná přeháňka, v Orlové nic, večer opět polojasný a teploty na 12.
Na nebi kalejdoskop mraků, krásně čistý vzduch, to má Adi rád :mrgreen:

zatím :-)

Ps. V Suché se blíží velký třesk, práce uvnitř končí, elektrika je již na novém okruhu, příští týden se budou dělat podlahy a měnit okna ...
Pak už jen vbavit nábytkem .... Snad se to stihne do konce práznin ... Je tam i tak kupa práce ...
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Počasí se zlepšuje jen velmi neochotně a tak dnes popoledni na houbách jsme ještě zmokli.Odpoledne už konečně polojasno,navečer je u nás v údolí cítit chlad a ráno bude pěkná kosa,teď před půlnocí to padá k +7 st..Jo ještě bude pár pěkných dní,ale jinak je po létě.Jsem zvědav kolik urveme ještě letních dní.Zítra nic,snad neděle pondělí…
Moc času není,chystáme výstavu Svět květin 2010,tak kdyby náhodou někdo šel okolo jste zváni… http://www.svetkvetin.eu/
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Podzim je blíž a blíž... :?

Včera byl oblačný den s kupovitou oblačností a polední přeháňkou (1 mm), docela foukalo (letiště náraz 14 m/s).

Dnešní ráno je až na jeden chemtrails :mrgreen: jasné a studené, je zde nejchladnější ráno od 19. května... :?

Tmax včera +23,5°C.
Tmin dnes +8°C.

Posílám blahopřání fractalovi! Myslel jsem, že jsi mladší :mrgreen: ;-) ...
Naposledy upravil(a) Michal Geryk dne 20 srp 2010, 07:21, celkem upraveno 1 x.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

I zde dnešní ráno je chladné minimum +9.9C je jasno bezvětří. Včerejší teplota v maximu do +24C
dobrmanek
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Tady je rovněž krásně studené ráno. Minimum kleslo na 4,2 °C na stanici. Bratr mě říkal, že na nějakém teploměru měl dokonce 3 °C a u souseda byla bílá tráva, jakoby šlehnutá mrazem, tak nevím ,,,,

fractal: Obrázek
Online data ze stanice
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Včera skoro zataženo, odpoledne velmi slabá přeháňka, srážky neměřitelné. Srážky za srpen 42 mm (jen 56% normálu).
Po přeháňce se teplota zvedla až na 24°C.
Ráno velmi chladné 9°C, veliká rosa.
Nyní v 9 hod je jasno, teplota 15°C.
RNDr.
Meteostanice: DAVIS VANTAGE PRO 2

Příspěvek od RNDr. »

dobrmanek to fakt ?? :shock: minimum 4,2°C ?? pokial bolo úplne jasno tak prízemný mráz mohol byt
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Michal Geryk píše: Posílám blahopřání fractalovi! Myslel jsem, že jsi mladší :mrgreen: ;-) ...
Díky, já taky :lol:

Jinak počasí pro mě nádherné, ráno včera 15 °C, odpoledne 27 °C, dneska ráno studené 12,3 °C, od rána jasno a teplota jde nahoru. O podzimu se tu mluvit nedá i když dny jsou už velice citelně kratší a i ranní teploty občas klesají trochu níž. Nicméně počasí působí stále letně a i odpolední teploty toto podporují.
RNDr.
Meteostanice: DAVIS VANTAGE PRO 2

Příspěvek od RNDr. »

FRACTAL Máš narodeniny ?? :D tak všetko najlepšie vela zdravia štastia atd. :mrgreen: a kolko máš rokov ?? Ja budem mat až koncom února (februára) už 16 8) :lol:
dobrmanek
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

RNDr. píše:FRACTAL Máš narodeniny ?? :D tak všetko najlepšie vela zdravia štastia atd. :mrgreen: a kolko máš rokov ?? Ja budem mat až koncom února (februára) už 16 8) :lol:
Na uvodní strance (http://www.amaterskameteorologie.cz/forum/index.php) skoro úplně dole je kolonka NAROZENINY a tam zjistíš, že FRACTAL má dnes krásných 34 let.

RNDr.: Skutečně u mě bylo tak teplé ráno :D, někdy tahle mrazová kotlinka překvapí. U Moravice bylo okolo 6 °C

EDIT
Bratr byl dnes na Oravě na jedné výzkumné stanici, kde pěstují Borůvky (z velkým B :wink: ) a brusinky. No až to uvidíte, vyvalíte oči. Kdyby tam ovšem měli naše kosáčky, kteří nelítají, tak by vyvalili oči oni :lol:. Největší borůvka byla 2,4 cm x 1,5 cm. Vůl jsem ji nevyfotil a sežral sem ji, mňam. Teď už se v troubě dělá borůvková buchta. Potom hodím foto pro FRACTALA, ať má boule až za ušama :lol: :lol: :lol: .
http://dobrmanek.rajce.idnes.cz/boruvky/
Naposledy upravil(a) dobrmanek dne 20 srp 2010, 18:39, celkem upraveno 1 x.
Online data ze stanice
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera zpočátku ještě zvětšená oblačnost, zataženo ža oblačno, dopoledne slabý déšť, odpoledne ubývání oblačnosti na polojasno ža skoro jasno. Tmax 23,5°C Tmin 12,3°C, vítr Z-Jz 1-6 m/s s nárazy až 9 m/s, později i bezvětří, srážky Obrázek 0,5 mm.

Aktuálně 18:00 skoro jasno ObrázekObrázek 23,4°CObrázek Sv do 1 m/s

jinak přidávám vše nej pro fractala :D
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“