Dnes bylo ráno oblačno, odpoledne polojasno a 19,8°C, v minimu 12,3°C. Myslím, že počasí teď ukazuje vrchol nestálosti, kam se hrabe Anglie. Tak je to sopka nebo ne... Toť

Moderátor: Moderátoři
GFS je globální model a moc nebere v úvahu lokální orografii, navíc konvektivní srážky velmi zjednodušuje – maluje je plošně, zatímco v reálu je to místo od místa různé. Skutečné úhrny bývají většinou poloviční než dává GFS.kocurekp píše:GFS dost panikaří, podle mě. Buď podceňuje nebo přehání, ale realita je většinou mírnější - alespoň pro náš region. Nebo snad mám věřit, že v neděli ve 12 UTC tu budou +4 a v jižních Čechách +1? Ať se jdou vycpat, model je úplně mimo od zimy, co ho více sleduju....
Nevím, ale možná by stálo za úvahu porovnat, kam až se sopečný prach dostal a kde prší nadnormálně a kde je sucho. V soudech jsem stále velmi opatrný.kocurekp píše:... Myslím, že počasí teď ukazuje vrchol nestálosti, kam se hrabe Anglie. Tak je to sopka nebo ne... Toť
No já byl teď v sobotu na 43. valtických vinných trzích a byla to moc pěkná akce, toho skvělého vína... v Mělníku jsme byli cca před 3 lety na zámku, dá se tam jít na placený košt, no ale jediné co mi tam utkvělo v paměti, je víno Ludmila ale neodvažuju se říct, jestli to byl pozitivní dojemkocurekp píše:V sobotu budu se známými putovat za vínem po krajích českých, kryje se košt v Žernosekách a Mělníku, nejdřív vlakem do Ústí a pak lodí po Labi, škoda toho počasí, ale nenechám se odradit![]()