Aktuální počasí v ČR - leden 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - leden 2010

Příspěvek od dobrmanek »

U mne nic extra. Sice celé dopoledne sněžilo, ale intenzita byla jen mírná a napadlo do 12 h jen okolo 2 cm, poté nastala drobná změna. Zvedl se vítr a začlo se sypat (cca 2cm/h) o poznání více teď už leží přes 6 cm sněhu. Teplota se stále drží pod -6 °C, min bylo -10,2 °C. Klidně ať se ve výšce oteplí, jen když u země bude pod nulou :D.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Ve 14 hod teplota – 2,8°C
Nárazovitý vítr (Přerov až 14m/s)
Výška sněhu 20 – 22 cm ( špatně se měří, závěje)
Nový sníh od 7 hod asi 10 – 12 cm
V netradičním čase jsem vybral srážkoměr,
vodní hodnota od 7 hod do 14 hod ´je 6,6 mm
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Tak předběžně hlásím 20cm sněhové pokrývky ale ještě to zkusím změřit jinde na 2místech bylo těch 20cm což už tu dlouho nebylo začíná foukat jezdí se docela špatně u mě to se srážkoměrem bude horší je plný tak uvidím co tam bude sněžení pokračuje

Tak opravuji tu sněhovou pokrývku těžko se to odhaduji fučí tam nepříjemně, sněží vodorovně a dohlednost je tu hodně špatná takže nakonec jsem došel na 16cm!!na dvoře kde nefučí leží 16cm.....
CtiborV
Meteostanice: Lacross WS 2350
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CtiborV »

Tak jsem se zuby nehty dostal dom, muzu rict ze to byla projizdka peklem. Vitr zde fouka v prumeru okolo 8m/s a v narazech az 15 m/s, takze na ceste panovala bila tma a do toho zaveje. Cesta kudy normalne jezdim je zavata s polem, na samotnem poli couha trava, ale mimo nej jsou az pulmetrove zaveje. Cestari prohrnuji podle me jenom 1. tridy na ostatni uz nemaji bez frez narok.
Aktualne teplota je presne -3,0 °C, vitr 8,7m/s, pred barakem me "privitala" pul metrova zavej. Takovehle pocasi pamatuju mozna na hrebenovce smerem na ovcarnu...
Stve me akorat ze na polich moc snehu nezbyde, doufam ze foukat prestane co nejdriv....
Z Řídeče (300 m.n.m) u Šternberka v podhůří Nízkého Jeseníku . Aktuální data a statistiky : https://ctiborvenus.eu/pocasi
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

Zdravím všechny,
Zataženo a od rána od 6.hodin trvale a intenzivně sněží! Dohlednost je díky sněžení výrazně snížená na 300m i méně. Teplota včera večer byla až -7,5°C do rána se oteplilo na -2,2°C denní teplota se drží na -1,2°C ale po poledni byla krátce i na 0°C.Vítr dopoledne trošku zesílený SV 6m/s ale odpoledne vítr opět zeslábl. Napadlo cca 17cm nového sněhu a dál sněží. Celková pokrývka je 24cm ještě nějaké cm připadnou. Večer to asi přejde do deště ty srážky. Snad ten sníh moc neutrpí :?:
Srážky 17cm sněhu = 15mm. 8)
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Třebíč odpoledne: Po poledni sněžilo jen velmi slbaou intenzitou. Nenapadly ani 2 cm do této chvíle. Máme asi 10 cm nového sněhu a 14 cm celkově. Teď má sněžit o poznání více, tak snad ještě připadne. Poslední měření budu dělat někdy večer. Teplota je těsně pod -3°C, moc se nehýbe, ale desetinky směrem nahoru střádá. I s celonočním sněžením asi přes 25 cm nepůjdeme, ale i tak velmi pěkná idylka. Doprava s drobnými problémy pracuje, kritické to začíná být s vlaky na Moravě. Nás se to zatím dotýká asi 20 minutovými zp. vetšinou u rychlíků.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

Huj tak dnes od rána při zatažené obloze trvale slabě sněží, intenzita lehce kolísá od poletujících vloček po téměř mírné sněžení, Tmin hned po půlnoci -9,0°C Tmax -2,5°C, vítr prom. do 2 m/s, kolem poledne začal zesilovat Sv 2-6 m/s s nárazy až 9 m/s, sníh aktuálně Obrázek 5 cm, nový od rána cca 2 cm

Aktuálně 16:20 zataženo, trvale slabě sněží ObrázekObrázek -3,5°CObrázek Sv 3 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Sněží, jako by se nechumelilo. Asi 7 cm, další padají. -3 stupně, na OLM je vidět, jak teploty začínají kopírovat naší hranici. Na většině Slovenska již prší, ten déšť zítra je velmi pravděpodobný. V Polsku není až taková zima, jak předznamenal Gerykm. Alladin dává déšť od poledne.Takže kolem 20 cm, nyní sněží mírně, SV vítr sílí. Večer jdu na noční, prozíravě jsem přeparkoval auto tam, kde mně ho nezapluhují a jde relativně snadno vyjet.
Večer dám zprávu, jak se jelo po Ostravě. Dalších pět cm uršitě připadne.

Zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

V Ostravě se jede skvěle, podle zpráv od kamaráda, Rudná kolona 3 km, Frýdecka zablokována apod. .......
U mne od rána jen 12 mm. Teplota po celý den okolo -6 °C. Ve Větřkovicích dneska odpoledne zapadlý autobus, který jsem svou maličkostí pomáhal vyprostit, o něco později jsem zapadl sám :oops: , ale po chvilce jsem se z toho dostal bez cizí pomoci. Mezi 14 - 15 h připadly 4 cm. Doprava v okolí postupně kolabuje ....... Sníh jsem zatím neměřil, tu lahůdku si nechám na ráno.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím dnes podruhé.Tady nic moc-spíše sněží slabě,občas až mírně sněží,teplota v maximu -4,5 st,odpoledne výrazněji zesíli vítr a teplota šla dolů,teď navečer je -7 st a venku to pěkně vaje.Sněhu je však málo 3-4 cm nového,takže nad městem závěje zatím do půl metru.Sněžit má i nadále,ale těžiště srážek je stále na JV,u nás modely srážek spíše ubírají.Uvidíme jestli s předpokládáným oteplením se čára silnějších srážek posune více na severozápad.
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Sněhu napadlo již k 19cm což je pro nás Jihomoravany extrém :lol: :lol: teplota stále -2.5C čerstvý SV vítr 6 m/s.....
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Sněhu je tady odhadem přes 20 cm - počkám si na měření z letiště z 19h, bo při silném větru (nárazy 15 m/s) se i ve městě tvoří závěje :shock: a výška se měří dost těžko...

Radarové odrazy nad Přerovem jsou teď zatím nejvyšší z celého dne, ale sněžení slábne a jako první zde hlásím zmrzlý (nikoliv mrznoucí) déšť, se tam ještě vločka. Parádně to šustí... ;-) Za oknem jsou -3°C.

Výhled na zítřek mě celkem potěšil - čára nadnulových teplot ve výšce bude víc na východ než modely čekaly, přesto se zítra dešti nevyhneme ani na Hané.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

U nás již začalo pršet!!! Již půl hodiny padá mrznoucí déšť a teplota stoupla na +0,5°C! Snad ten sníh moc neutrpí napadlo za dnešek 18cm a celkem 26cm sněhu.Na dohnání rekordu z roku 2006 chybí ještě 9cm . :!:
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
cvp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cvp »

Na Zlinsku kalamita. Prsi zde a na prochlazenem povrchu to namrza. Teplota je stale -1°C, ale jde pomalicku nahoru.

Vsechno je v ledu, auta, chodniky a castecne neosetrene komunikace, ktere nejsou posolene. Klouze to, tak bacha!! Ja se napriklad uz nemuzu dostat ani do auta, protoze dvere jsou dost pokryte ledem.
Obrázek
Petr Malina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Malina »

Ahojte všichni, taky dávám pár řádků k stávajícímu počasí. Tak od rána vydatně sněží a doposud napadlo 16cm. Takže na sněhové lati mám celkem 27cm sněhu. Teplota je aktuálně -2,3°C a jak právě teť jsem nahlédl ven tak se sněžení pomalu mění na srážky smíšené. Tak uvidíme jak to bude do rána probíhat.
Ostatní meteorologické údaje zde stanice Košíky
Aktuální data http://www.pocasi-kosiky.cz/aktualni-pocasi/ - jen při zapnutém PC
Webkamera aktuální snímek http://www.pocasi-kosiky.cz/webkamera/ - jen při zapnutém PC
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“