Michal Geryk píše:Omlouvám se za „zaplevelení“ diskuze o počasí, ale ještě jeden můj postřeh na téma křesťanství, ateismus, astrologie a další. Strom se pozná po ovoci a ve své širší rodině to pozoruji – z každé skupiny v rodině někoho máme a je to docela poznat na jeho životním (ne)štěstí.
Přidám jeden svůj pro mnoho lidí určitě středověký názor, za kterým si ale jako křesťan stojím. V evangeliu Ježíš neustále připomíná vysoce inteligentní bytost (bytosti), která se dobrovolně rozhodla škodit (satan, ďábel, padlý anděl – je jedno, jak se nazve). Oné bytosti byla dána moc (nevím proč) do jisté míry ovlivňovat dění v našem lidském časoprostoru. Myslím si, že astrologie, věštění, ale i léčitelství pomocí různých tajemných virgulí apod. je dílem výše popsané bytosti. Předpovědi astrologů určitě mohou vycházet, léčení pomocí virgulí může léčit, ale „…ne všechno, co se zdá být dobré, člověku prospívá…“.
Tento můj názor není vůbec vědecký, je to vše o víře - věřím, že plná pravda se ukáže až po naší smrti... 
Já nevěřím vlastním očím, středověk se vrátil. Tohle fakt nemůžete myslet vážně, nevíte nic, ale hlavně víte, že je to špatné a čekáte na smrt, až se vám zjeví Pravda. Napadá mě tisíc slov , ale nemá smysl se tu hádat. Tohle je přece o počasí.
Já osobně astrologii věřím, a nevidím v ní ani satana, či ďábla, ale jako prastarou vědu, které dnešní věda samozřejmě "nerozumí". Jde také o to, že vliv planet je spíše symbolický( i když vlastně reálný), planety spíše představují jisté principy vesmíru a tyto principy také reprezentují. Ale nemá smysl to tu rozvádět. Kdo chce informace, ten si najde. Chtěl jsem vyjádřit pouze své mínění.
Tenhle měsíc mě nějak nenadchl na to abych psal denně o počasí. Průměrná teplota za listopad je zatím neskutečných 9.9°C(průměr je 3,2). Po 2 měsících podprůměru se to dalo čekat.
Ale i přesto jsem byl dneska konečně svědkem pravého listopadového podzimního počasí s depresivními prvky

. Nejdříve pršelo, potom se udělala mlha se silným mrholením, a celkově byla docela tma.
Dnešní TMin 4,6 °C patřily k nejnižsím teplotám tohoto měsíce. TMax pouhých 8,6°C. Napršely 3 mm, za celý měsíc už 41 mm. Vítr oproti včerejšku slabý proměnlivý.
Já teď netrpělivě očekávám ochlazení příštího týdne, které by se mělo dostavit od středy. Podle všeho to bude docela krutý obrat.