Aktuální počasí - listopad 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí - listopad 2010

Příspěvek od Michal Geryk »

Omlouvám se za „zaplevelení“ diskuze o počasí, ale ještě jeden můj postřeh na téma křesťanství, ateismus, astrologie a další. Strom se pozná po ovoci a ve své širší rodině to pozoruji – z každé skupiny v rodině někoho máme a je to docela poznat na jeho životním (ne)štěstí.
Přidám jeden svůj pro mnoho lidí určitě středověký názor, za kterým si ale jako křesťan stojím. V evangeliu Ježíš neustále připomíná vysoce inteligentní bytost (bytosti), která se dobrovolně rozhodla škodit (satan, ďábel, padlý anděl – je jedno, jak se nazve). Oné bytosti byla dána moc (nevím proč) do jisté míry ovlivňovat dění v našem lidském časoprostoru. Myslím si, že astrologie, věštění, ale i léčitelství pomocí různých tajemných virgulí apod. je dílem výše popsané bytosti. Předpovědi astrologů určitě mohou vycházet, léčení pomocí virgulí může léčit, ale „…ne všechno, co se zdá být dobré, člověku prospívá…“.

Tento můj názor není vůbec vědecký, je to vše o víře - věřím, že plná pravda se ukáže až po naší smrti... :wink:
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
včerejšek zatažený ale chvíli i jakoby svítilo sluníčko. Teploty 5,5 °C - 11,7 °C. Dneska nad ránem s deštěm 1,3 mm, jinak se to stabilně drží zhruba na 8 °C. Mlhavo, podzimně. Uvidíme co přinese příští týden :-).
Aktuální snímek z webkamery zde. Aktuální meteo data zde.
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.O panu Grygarovi jen v dobré tvrdím a tehdy za komančů jsem jeho seriál Okna vesmíru dokořán jen hltal.Pro ty mladší…ono toho tehdy v telce ke koukání zase tak moc nebylo,vyjma dobrých českých filmů,či seriálů,ale pan Grygar,ten to dovedl podat…To ostatní o víře jde mimo mne,takže nevím.
Počasí je pravé listopadové,mlhavé,dnes i deštivé a je vcelku teplo,ráno +5 st,teď +7 stupňů.Natěšenost zimomilů na zimu je velká,ochladí se,zima je za dveřmi,ale tak snadné to asi nebude,stále je to na hranici spolehlivosti a takové ty řeči o ledových dnech a sněhu zatím odkládám,i když na nějáký sníh i mimo hory to už vypadá v průběhu příštího týdne.
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Celý včerejší den byla mlha a mrholilo. Tmax 7,6 °C, tmin 5,3 °C, srážky 0,8 mm. Dnešek na zatím vypadá stejně. Mlha a dopoledne s deštěm, který dal 4,9 mm, teplota se pohybuje okolo 7 °C. Už chybí jen 7 mm do normálu, což by mohlo být již zítra.

Je jedno jestli člověk věří v boha nebo je zapřisáhlý ateista (já). Duležité je, jak se chová a jak jedná
Možná by se někteří divili, jak to může být v mé rodině komplikované co se týče víry či nevíry. MG, tak trochu ví :wink:
Naposledy upravil(a) dobrmanek dne 18 lis 2010, 16:08, celkem upraveno 1 x.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Dnešní den bych pojmenoval termínem "humus de luxe". Ráno začalo slabým deštěm, který skončil po 7. hodině, aby se po hodině 8. vrátil v mohutné přeháňce, která přešla v trvalý déšť až do půl dvanácté. Dneska jsme v práci jeli do Doubravice za Dvůr Králové n. Labem (cca 400 m n.m.), kde ležela občas mlha až při zemi a kromě deště ještě mrholilo. Pršet přestalo kolem poledne a "sucho" vydrželo asi do 14:30, kdy v Trutnově začalo vyloženě protivně mrholit. Po celý den se navíc teplota držela kolem 7 - 8°C.

Doma Tmin +5,3°C, Tmax +8,7°C. Aktuálně v 16:00 teplota +8,4°C, tlak 1008,8 hPa (mírný pokles), vlhkost 96%, rosný bod +8°C. Zataženo s mrholením až slabým deštěm, denní dosavadní úhrn srážek 3,4 mm. Oblačnost Ns, St - spodní hranice kolem 500 m n.m. Jižní vítr do 2 m/s, max. náraz 5,4 m/s.

Ad offtopic - psisko to napsalo za mě :wink:
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Podpořte hlasováním zdravý rozum na http://orgo-net.blogspot.com/ !! (jinak web je jen pro silné povahy kdo ho ještě nezná)
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera bylo o5 zataženo, přechodně slabě mrholilo, později večer mrholení četnější a postupně se vytvořila mlha. Tmax 6,4°C Tmin 4,8°C, vítr V do 3 m/s, srážky Obrázek 0,5 mm.

Aktuálně 18:20 zataženo, slabý déšť ObrázekObrázek 6,7°CObrázek bezvětří

k OT souhlas s dobrmankem, s počasím souhlas s Tomášem :lol: alespoň máme "pravej" listopad
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
CtiborV
Meteostanice: Lacross WS 2350
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CtiborV »

Michal Geryk píše:Omlouvám se za „zaplevelení“ diskuze o počasí, ale ještě jeden můj postřeh na téma křesťanství, ateismus, astrologie a další. Strom se pozná po ovoci a ve své širší rodině to pozoruji – z každé skupiny v rodině někoho máme a je to docela poznat na jeho životním (ne)štěstí.
Přidám jeden svůj pro mnoho lidí určitě středověký názor, za kterým si ale jako křesťan stojím. V evangeliu Ježíš neustále připomíná vysoce inteligentní bytost (bytosti), která se dobrovolně rozhodla škodit (satan, ďábel, padlý anděl – je jedno, jak se nazve). Oné bytosti byla dána moc (nevím proč) do jisté míry ovlivňovat dění v našem lidském časoprostoru. Myslím si, že astrologie, věštění, ale i léčitelství pomocí různých tajemných virgulí apod. je dílem výše popsané bytosti. Předpovědi astrologů určitě mohou vycházet, léčení pomocí virgulí může léčit, ale „…ne všechno, co se zdá být dobré, člověku prospívá…“.

Tento můj názor není vůbec vědecký, je to vše o víře - věřím, že plná pravda se ukáže až po naší smrti... :wink:
Já nevěřím vlastním očím, středověk se vrátil. Tohle fakt nemůžete myslet vážně, nevíte nic, ale hlavně víte, že je to špatné a čekáte na smrt, až se vám zjeví Pravda. Napadá mě tisíc slov , ale nemá smysl se tu hádat. Tohle je přece o počasí.
Já osobně astrologii věřím, a nevidím v ní ani satana, či ďábla, ale jako prastarou vědu, které dnešní věda samozřejmě "nerozumí". Jde také o to, že vliv planet je spíše symbolický( i když vlastně reálný), planety spíše představují jisté principy vesmíru a tyto principy také reprezentují. Ale nemá smysl to tu rozvádět. Kdo chce informace, ten si najde. Chtěl jsem vyjádřit pouze své mínění.

Tenhle měsíc mě nějak nenadchl na to abych psal denně o počasí. Průměrná teplota za listopad je zatím neskutečných 9.9°C(průměr je 3,2). Po 2 měsících podprůměru se to dalo čekat.
Ale i přesto jsem byl dneska konečně svědkem pravého listopadového podzimního počasí s depresivními prvky :twisted:. Nejdříve pršelo, potom se udělala mlha se silným mrholením, a celkově byla docela tma.
Dnešní TMin 4,6 °C patřily k nejnižsím teplotám tohoto měsíce. TMax pouhých 8,6°C. Napršely 3 mm, za celý měsíc už 41 mm. Vítr oproti včerejšku slabý proměnlivý.
Já teď netrpělivě očekávám ochlazení příštího týdne, které by se mělo dostavit od středy. Podle všeho to bude docela krutý obrat.
Z Řídeče (300 m.n.m) u Šternberka v podhůří Nízkého Jeseníku . Aktuální data a statistiky : https://ctiborvenus.eu/pocasi
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Dneska pravé, byť stále teplejší listopadové počasí. Ráno mlhavo s deštěm a minimy ke 4 stupňům, odpoledne beze srážek a skoro zataženo, stále mlhavo, teploty vystoupily k 7, večer se to lehce profouklo, přízemní smog se krapet rozfoukal a máme 8 nad nulou.
Tyto stále nadnormální teploty však "snížují" extrémní listopadový průměr.

Jsem blízký Michalovu názoru. Nečekám však na smrt ani Zjevení :-) Věřím v Boží lásku, jež byla zjevena v Kristu. To je podstatné. Dále i ve východním náboženství je rovněž "temná" stránka síly a totéž lze vypozorovat i u dalších náboženských směrů. Všude jde o jakýsi střet mezi Dobrem a Zlem. (Podstatný rozdíl však je v kořenech - zda jde o holistický, či dualistický model). Souhlas se CtiboremV, že se jedná o velmi starou nauku, ovšem stejně staré, ne-li starší jsou kořeny Judaismu, tedy i křesťanství. Vím také, že někdy astrologie "funguje", ale nikdo zvenčí, nedokázal uspokojivě napsat proč, ostatně to někdy neví, nebo tají astrologové samotní. Je to znepokojivé. Zde bych mohl rovněž kontrovat, že se jedná o středověk, avšak tak nečiním. Nechci činit zbytečné rozmíšky, ovšem pokud bychom se chtěli o tom bavit dále, navrhuji založit přímo fórum k tématu.
Co se týče virgulí apod. např. bratranec umí vyhledat vodu. Nevím o tom, že by se zabýval esoterickými naukami. Vidím to spíše v zvláštním (vrozeném) daru, dalším smyslu, který pak bývá zneužíván různými šarlatány apod. (viz. zajímavý, byť krapet diskutabilní film Zelená míle)
Nakonec pokud mohu -
Jestli jste někdy četli Goethova Fausta, myslím, že jádro pudla je někde tam. V lidském pokušení být (jak) Bůh.
Co se týče vlivu planet na naši planetu, ten je spíše sprostředkovaný skrz sluníčko. Je prokázáno, že velké planety "hýbou" těžištěm sluneční soustavy, resp. sluníčkem a mají vliv na sluneční cykly a ty ovlivňují počasí i klima na Zemi. Co se týče dalších významu, velký vliv mají patrně na lidi, kteří oněm věcem věří, resp. jsou nějakým způsobem poddání. Nesoudím, že jsou univerzálně platné.

Mějte se hezky
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Osmnáctého listopadu začal podzim, bylo zataženo a šero.
Severovýchodní vítr ráno 5 hod měl 5 m/s.
Nejvyšší teplota 10°C.
Brzo ráno začalo slabě pršet a pršelo až do půl desáté, srážky 1,9 mm.
Nejnižší teplota 7°C.

„Adi“ díky, mám podobný názor.

ČHMÚ - data za říjen: http://portal.chmi.cz/portal/dt?menu=JS ... last=false
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Včera bylo podobně jako u dědy hvězdáře - zataženo a tma jak v pytli, ráno a dopoledne s deštěm (2 mm).
Dnes nad ránem mrholilo, je stále zataženo a další várka deště nás nemine :? .

Tmax včera večer +10°C.
Tmin dnes +7,5°C a dál to klesá.

Pokud bude zájem, tak souhlasím, aby diskuze o vědou nepoznaném (nepoznatelném) byla někde jinde.

Díval jsem se do elektronické Bible na Nový Zákon a slovo "satan" je tam 19x, "ďábel" také 19x a je tam několik dalších výrazů pro tuto bytost (samotný Ježíš tyto výrazy používá) - tím chci říct, že to není nějaký středověký výmysl, ale je to "černé na bílém" i na nejstarších dosud nalezených částech Bible. V židovském Zákoně je toto slovo také zmíněno mnohokrát, stejně jako v Koránu. Pokud člověk uvěří v Boha (Krista), měl by přijmout vše, co Ježíš řekl, a ne si vybírat jen něco, co mu pasuje... :?
S tou pravdou po smrti jste mě asi nepochopili - dokud žijeme, tak věříme nebo ne. Až umřeme, tak pak teprve uvidíme Boha jako nekonečnou Lásku (anebo také ne, ale já věřím v to první).
Astrologie, spiritismus, některé druhy léčitelství, ale také komunismus jsou pro mě velké Zlo. Ale astrology, léčitele i komunisty, byť s nimi názorově nesouhlasím, se snažím mít v úctě a nikoho odsuzovat nebo upalovat nemíním...
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
www.novapec.cz
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+ FARC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od www.novapec.cz »

Včera k večeru jasno až skoro jasno a hned teplota klesla ve 2m na -0,4°C.
Dnes Tmin +0,1°C, mlhavo, aktuálně + 1,3°C, a od jihu již začíná drobně romejšit, vítr do 1,3m/s.
Meteorologická stanice DAVIS VANTAGE PRO 2+ FARC s webovou kamerou. Více na www.novapec.cz
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
včera se nakonec teplota pohybovala mezi 5,5 °C - 10,5 °C.

Dnešek zatažený, minimum 7,2 °C a prozatím je skoro 8 °C, ale od jihu se rychle blíží srážkové pásmo, takže asi brzo něco zaprší.
Aktuální snímek z webkamery zde. Aktuální meteo data zde.
www.novapec.cz
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+ FARC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od www.novapec.cz »

V Nové Peci na Šumvě začalo dnes sněžit před cca hodinou. Více na http://www.novapec.cz
Přílohy
2.jpg
2.jpg (135.36 KiB) Zobrazeno 6424 x
Meteorologická stanice DAVIS VANTAGE PRO 2+ FARC s webovou kamerou. Více na www.novapec.cz
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Během dopoledne se rozpršelo ale intenzita slabá zatím napršely 2mm.Ranní minimum +2.5C Denní teplota se pohybuje k +6C.

Srážkově se to nakonec zastavilo na pěkných 6mm v podvečer už jen mrholilo.
Naposledy upravil(a) Tom dne 19 lis 2010, 20:39, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“