Aktuální počasí v ČR - listopad 2009
Moderátor: Moderátoři
- petrklíč
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí v ČR - listopad 2009
Zdravím,
taky dneska u nás pokračovala netypická bezmlžná inverze, ale oproti včerejšku už bylo oblačno ve vyšších vrstvách, takže sluníčka jsme si už moc neužili. Tmin 3,8 a Tmax 11,1.
Jabloně na zahradě si v horních větvích pořád drží část olistění.
taky dneska u nás pokračovala netypická bezmlžná inverze, ale oproti včerejšku už bylo oblačno ve vyšších vrstvách, takže sluníčka jsme si už moc neužili. Tmin 3,8 a Tmax 11,1.
Jabloně na zahradě si v horních větvích pořád drží část olistění.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Hmm... Zataženo, celý den poměrně hustá mlha, tma, slabé mrholení...
Ale malinko se oteplilo - maximum vylezlo na +6°C. Mlhou jsou zalité skoro všechny nížiny na jižní a stř. Moravě a Moravskou bránou to leze až na ostravsko.
Koncentrace PM10 jsou přesto nečekaně nízké, nižší než ve městě Jeseník
, zato Orlová řádí s PM10 nad 200 ug/m3...

Koncentrace PM10 jsou přesto nečekaně nízké, nižší než ve městě Jeseník

Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
Tak podle meteorologických dat je inverze i u nás v jižních Čechách, ale opravdu zvláštní. Teploty jsou totiž vysoké jak v nížinách, tak na horách. Jak je to možné
Včera dávala meteorologická stanice Č. Budějovice (na okraji města) maximum 16,6 st., stanice Churáňov v 1120 metrech and mořem 17,7. Dnes to bylo asi podobné - opět celý den slunečno a teplo všude. Nízká oblačnost se ani v naší oblasti netvoří, v týdnu jsem viděl pouze mlhy nad rybníky na Třeboňsku. Dnes jsem chodil po kopcích nad Českým krumlovem v tričku s krátkým rukávem. Tento listopad bude památný. Až bude tohle počasí před vánoci, začne mi to vadit...
Zdravím
Vichr

Zdravím
Vichr
-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
Huj v pátek jasno až polojasno, kouřmo, odpoledne přechodně až skoro zataženo, postupně ale ubývání oblačnosti na skoro jasno, před půlnocí mlha. Tmax 9,8°C Tmin 0,4°C, vítr prom. do 2 m/s, včera více oblačnosti, ale stále teplo.
Aktuálně 01:00 oblačno, mlha zeslábla
℔
3,7°C ℔
bezvětří
Aktuálně 01:00 oblačno, mlha zeslábla

Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Včera celý den hustá mlha dnes né mlha ale nízká oblačnost je to hnus tento víkend teplota včera po celý den okolo +5C dnes ráno +4C z mlhy něco nakondenzovalo.Zlatej týden co byl kromě so+ne
No Hoj. Stráž +12C Churánov taky nad +10C co jsem se díval na graf na té Hojsové Stráži je skoro pořád přes +10C hm ti se mají
Docela dost závidím těm co mohou v blízkosti vyjet na nějaký kopec který je nad inverzí načerpat energii ze slunce a nemají to daleko.Bohužel tady nic takový není....

Docela dost závidím těm co mohou v blízkosti vyjet na nějaký kopec který je nad inverzí načerpat energii ze slunce a nemají to daleko.Bohužel tady nic takový není....
Naposledy upravil(a) Tom dne 22 lis 2009, 11:30, celkem upraveno 1 x.

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše Tom, už asi třetí den šedivý hnus. Je šero, zima a nevlídno. Místo mlhy nízká oblačnost ale to už ta mlha byla zajímavější. Teplota necelých 5 °C a vypadá to, že se to tak bude držet celý den.
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky,
Je to tak, prach a oxid siřičitý byl cítit teda festovně.
včera jsme chytli přímou vlečku od Mittalu, nesenou inverzí a větrem přesně na náš "kopec". Dopoledne strašné, teplota ráno na 7, max na 11, oblačno až polojasno, Mošnov dával 6-7. To raději Fractale nízkou oblačnost nebo mlhu. Teplo a smrad. Pak se večer ochladilo smrad polevil, zato přišla hustá mlha a teplota padla na 4. Mlha i ráno 3 stupně, aktuálně je oblačno vysokou oblačností a stupňů 9. (zatím bez smradu)
Další dny počasí stále stejné, stále teplo
nebo inverze a smrad, snad z tím rozdílem, že začne občas pršet a foukat a na přelomu měsíců se začne přeskupovat povětrnostní situace, zatím spíše v náš neprospěch, tedy na jižní až JV proudění s možnosti fénu. Ochlazení v dalších dnech je stále pod velkým otazníkem zda-li vůbec a jak dlouho.
Je to tak, prach a oxid siřičitý byl cítit teda festovně.
včera jsme chytli přímou vlečku od Mittalu, nesenou inverzí a větrem přesně na náš "kopec". Dopoledne strašné, teplota ráno na 7, max na 11, oblačno až polojasno, Mošnov dával 6-7. To raději Fractale nízkou oblačnost nebo mlhu. Teplo a smrad. Pak se večer ochladilo smrad polevil, zato přišla hustá mlha a teplota padla na 4. Mlha i ráno 3 stupně, aktuálně je oblačno vysokou oblačností a stupňů 9. (zatím bez smradu)
Další dny počasí stále stejné, stále teplo

Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Zdravím všechny z Trutnova.Po pátečním slunečném a teplém počasí,bylo včera dosti oblačnosti-teplo zůstalo.Dnes ráno polojasno,před polednem od západu vysoká oblačnost končí a vyjasňuje se.Odpoledne skoro jasno,později se zatahuje oblačností přicházející fronty,takže tento víkend neměl tady u nás chybu.A že je konec listopadu,nevadí,zima má do března ještě více jak 3 měsíce času na své úřadování..Někde v nížině při mlhavé šedi věřím,že jsou otráveni jak mizerným vzduchem,tak počasím.
Teploty přes den dnes už poněkud nižší +7,5 st,po ránu kolem nuly v minimu.
Teploty přes den dnes už poněkud nižší +7,5 st,po ránu kolem nuly v minimu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Hodím vám sem taky nějaké info (i když sem píšu ojediněle). U nás nesvítilo Slunce naposledy 16.11. Jinak je denně minimálně polojasno, v noci mráz, přes den teplo. Nádherný podzim. Dnes např. Tmin=-1.1, Tmax=14.9. Podobně včera, předevčírem... Kdo nevěří at se koukne do archivu. Dnes odpoledne změna - přišla vysoká oblačnost - předzvěst studené fronty.fractal píše:Jak píše Tom, už asi třetí den šedivý hnus. Je šero, zima a nevlídno. Místo mlhy nízká oblačnost ale to už ta mlha byla zajímavější. Teplota necelých 5 °C a vypadá to, že se to tak bude držet celý den.
- petrklíč
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
no mě dneska manželka říkala, když jsem se vrátil z cyklovyjížďky, že jsem se snad opálil... No nevím, ale dopoledne to svítilo a hřálo jak se na listopad sluší a patří
Odpoledne už bylo spíš oblačno až skoro zataženo. Teploty dnes od +1,1 do 12,7. Takže když to srovnám s nedalekým kolegou z Velhartic, tak inverze pořád ještě úřadovala.
no mě dneska manželka říkala, když jsem se vrátil z cyklovyjížďky, že jsem se snad opálil... No nevím, ale dopoledne to svítilo a hřálo jak se na listopad sluší a patří

Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
-
- Kontaktovat uživatele:
Huj v čera další příjemný den, skoro zataženo až polojasno, kouřmo, večer i skoro jasno, později v noci o5 mlha. Tmax 10,9°C Tmin 2,0°C, bezvětří nebo prom. vítr do 2 m/s.
Aktuálně 22:30 mlha
℔
5,4°C ℔
bezvětří
Aktuálně 22:30 mlha

Pěkný den z Teplic
U nás dnes poprvé byla inverze zřetelná, dokonce s nízkou oblačností, která se ovšem rozpustila po desáté hodině. Odpolední teploty se držely "jen" do 10 stupňů, v předchozích dnech bylo pravidelně nad 15. Celkem jsem v listopadu zaznamenal 7 dnů s maximální teplotou nad 15 st., z toho jeden s teplotou nad 20. Nejsilnější mráz podzimu zatím stále -1,8
.
Zdravím
Vichr

Zdravím
Vichr
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Dnes je zataženo s deštěm zatím 1 mm teplota se drží na +4C

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Já mám listopadové maximum +13°C a to bydlím téměř o 200 metrů níže než ty.Vichr píše:...Celkem jsem v listopadu zaznamenal 7 dnů s maximální teplotou nad 15 st., z toho jeden s teplotou nad 20...

Tak jsem zažil téměř 2 dny v mlze (letiště mělo téměř 3 dny nepřetržité mlhy), občas dost husté, navíc s mrholením (pár desetin mm to dalo). Během neděle se hranice inverze zvedala výše a mlha v poledne už zmizela, ale bylo nadále zataženo, tma a pochmurně

Pondělí začíná opět zataženou oblohou a tentokrát i s mírným trvalým deštěm, který dal do teď asi 3 mm vody. Čekám, že se to přes den konečně vybere a po několika dnech zase uvidím Slunce...

Vítr je u nás zatím slaboučký.
Tmax v sobotu i neděli +6°C.
Tmin v neděli i pondělí +4°C.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- kocurekp
- Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire
Nádherné počasí už déle než týden zde zažíváme každý den - slunečno a teplo, což mi skvěle vyšlo na pracovní dovolenou minulý týden, proto jsem nepsal - pohnuli jsme s podkrovím, zbývá ještě vymalovat druhou vrstvu a položit finální podlahu... Bratr přijel pomoct s rodinou z Brna a nestačil se divit, jak tu máme hezky... 
Dnes je opět od rána slunečno, teplota už šplhá k 11 stupňům. Tak stabilní druhou půlku listopadu nepamatuji.
13.11. 4,8 - 11,8°C, 1,8 mm
14.11. 3,1 - 10,7°C, 0,3 mm
15.11. 5,8 - 12,7°C, 0,0 mm
16.11. 6,6 - 11,8°C, 2,7 mm
17.11. 10,1 - 16,2°C, 2,9 mm
18.11. 7,6 - 11,2°C, 0,0 mm
19.11. 6,1 - 13,4°C, 0,0 mm
20.11. 2,2 - 11,8°C, 0,0 mm
21.11. 3,1 - 11,1°C, 0,0 mm
22.11. 2,7 - 9,2°C, 0,3 mm

Dnes je opět od rána slunečno, teplota už šplhá k 11 stupňům. Tak stabilní druhou půlku listopadu nepamatuji.
13.11. 4,8 - 11,8°C, 1,8 mm
14.11. 3,1 - 10,7°C, 0,3 mm
15.11. 5,8 - 12,7°C, 0,0 mm
16.11. 6,6 - 11,8°C, 2,7 mm
17.11. 10,1 - 16,2°C, 2,9 mm
18.11. 7,6 - 11,2°C, 0,0 mm
19.11. 6,1 - 13,4°C, 0,0 mm
20.11. 2,2 - 11,8°C, 0,0 mm
21.11. 3,1 - 11,1°C, 0,0 mm
22.11. 2,7 - 9,2°C, 0,3 mm