Aktuálně 23:20 jasno

Moderátor: Moderátoři
no nic ve zlém ale chce to pořádně čístkocurekp píše:Pánové, do prčic opravte si ta čidla, 24°C s běžným radiačním štítem bych měl taky, v Teplicích dle ČHMÚ bylo max kolem 20°C (červená), tak pak se nedá seriozně porovnávat...
Já si fakt nepamatuji, opakuji pokud to vyjde, až 23 dní v kuse jasno až polojasno + ty teploty + duben.storm_ice píše:podle toho co není normální ? ta malá oblačnost ??kocurekp píše:Nedá mi to, musím se s vámi podělit o výhled na 14 dní z WeatherOnline - buď se můj oblíbený zdroj mýlí nebo to opravdu není normální. Pokud to vyjde, tak to tady opravdu ještě nebylo, nebo se mýlím, páni statistici
Aha, tak už je to jasné.dubnany 189 píše:Já mám čidlo teploměru asi 30cm ode zdi na Z-SZ straně.Slunce na něj svítí většinou pozdě odpoledne a večer před západem.
Břeclavsko jedno z nejteplejších míst v ČR takže třeba s Tuřanama se to nedá srovnávat ten 1C minimálně rozdíl bývá takže teplotě na hranici 25 když přivřu všechny oči co mámfractal píše:Zdravím,
no já se otevřeně přiznám že čidlo nemám umístěno dle metodiky ČHMÚ ale mám je poctivě tepelně odizolováno a větráno. Nicméně je na západní stěně domu nad prašnou částečně zatravněnou zeminou a momentálně jsme na maximu 25,8 °C (ráno 8,7 °C), ale co se dívám po okolí i na link který je o kousek výš, tak to tak zlé nemám. Některé stanice už mají také přes 25 °C. Zajímavé je, že na grafu teploty není patrný žádný skok, od toho jak na něj začne svítit (cca kolem 15 h), což dle mého svědčí o tom, že měří opravdu teplotu okolního vzduchu a není ovlivněné radiací slunce, tou je ovšem ovlivněný vzduch v okolí čidla, ale s tím momentálně moc neudělám, snad si tam pokusím vypěstovat trávník
Jinak samozřejmě jasno s jižním větrem teď odpoledne v nárazech až k 7 m/s.
P.S. Strážnice také překonala 25 °C. Link.