Aktuální počasí v ČR - duben 2009

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - duben 2009

Příspěvek od storm_ice »

huj včera polojasno až oblačno, zpočátku a později večer i skoro jasno, odpoledne přes KH postup přeháněk/bouřek, nás zasáhla jen slabá přeháňka (pár velkých kapek). Tmax 24,5°C Tmin 7,1°C dnes více oblačnosti, relativně ale slunečno a o něco chladněji.

Aktuálně 23:20 jasno ObrázekObrázek 13,4°CObrázek VJv do 1 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

Pánové, do prčic opravte si ta čidla, 24°C s běžným radiačním štítem bych měl taky, v Teplicích dle ČHMÚ bylo max kolem 20°C (červená), tak pak se nedá seriozně porovnávat... :?
Přílohy
~TEP2M.png
~TEP2M.png (31.96 KiB) Zobrazeno 6130 x
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

kocurekp píše:Pánové, do prčic opravte si ta čidla, 24°C s běžným radiačním štítem bych měl taky, v Teplicích dle ČHMÚ bylo max kolem 20°C (červená), tak pak se nedá seriozně porovnávat... :?
no nic ve zlém ale chce to pořádně číst :wink:

EDIT: Ať to tu moc nespamujem ... se stane :D ... ale tak dubnany psal, že má čidlo kusek od stěny .. teď ještě na které straně.
Naposledy upravil(a) storm_ice dne 10 dub 2009, 00:11, celkem upraveno 1 x.
Pěkný den z Teplic
kocurekp

Příspěvek od kocurekp »

omlouvám se, pro Čechy vyjasněno... :oops: Půl litru vína a deci kořalky dělá své. :roll:
Pavel Kocúrek
kocurekp

Příspěvek od kocurekp »

storm_ice píše:
kocurekp píše:Nedá mi to, musím se s vámi podělit o výhled na 14 dní z WeatherOnline - buď se můj oblíbený zdroj mýlí nebo to opravdu není normální. Pokud to vyjde, tak to tady opravdu ještě nebylo, nebo se mýlím, páni statistici :?:
podle toho co není normální ? ta malá oblačnost ??
Já si fakt nepamatuji, opakuji pokud to vyjde, až 23 dní v kuse jasno až polojasno + ty teploty + duben.
Pavel Kocúrek
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

S těmi čidly to asi bude mít problém víc lidí. Už jsem pln očekávání z nového čidla, které by snad mohlo do měsíce dorazit. Takže ranní a večerní teploty mám vlastní a odpolední teploty beru z Vítkova. Předevčírem dostal bráška žihadlo pod oko :D a dnes v noci mne poprvé nasála jedna malá, zakeřná, zlá, žíhaná, po krvi prahnoucí bestie :?. Nepotkali jste náhodou vlaštovičky? U nás není zatím žádná, jen přiletěli další čápi? Dnes po ránu jasno s teplotou 5,6 °C, min 3,3 °C, tlak 1018,7 hPa.
Dnes je o něco málo větší šance na nějakou bouřku, než byla včera, ale pořád je ta pravděpodnost velmi malá.
kocurekp: sice předcházející roky byly nadprůměrné, ale s takhle teplým dubnem jsem se ještě nesetkal, ale pokud nepříjde nějaké výrazné ochlazení, tak to bude přírodě úplně jedno, jen se vše uspíší.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes slunečno a ráno teplo k +8C já s čidlem a rad. štítem spokojenost oproti Tuřanům v maximech rozdíl do +0.3C což je dobré.
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Čtvrteční Tmin +7,5°C, Tmax +20,8°C díky většímu množství oblačnosti typu Cu (žádné bouřky ani srážky). Večer jsem spálil první část ořezaných větví, po 14 dnech sucha hořely jak papír. Večer se vyjasnilo, Měsíc byl krásně vidět, ale už nebyl rudý jako před 2 dny.
Páteční Tmin +5,0°C, od rána je ale zcela jasno, takže nyní v 9:20 je teplota na +14,5°C. Tlak stagnuje kolem 1016 hPa a máme zde bezvětří.
Vlaštovky jsem tu zaslechl už před týdnem, čápy jsem tu ještě neviděl. Zato hmyz je aktivní - motýli, včely a už i komáři. Slimáci asi dostali od zimy "pohul", neviděl jsem zatím zaplaťbůh ani jednoho. A naše kočka se podle všech příznaků někdy po 20. dubnu okotí...

K tomu extrému: Nezapomeňte na první kvartál roku a jeho oblačnost - příroda jen dohání co zameškala. Ani ty teploty nejsou totálně ulítlé, k 1. dubnu byla u mě hodnota součtové řady průměrných denních teplot -43°C, což byl malinký podprůměr vůči letům 1996-2008. Mimochodem při nejchladnější zimě v roce 2006 se součtová řada dostala do kladných čísel až 9. května, naopak v roce 2007 pod nulu vůbec neklesla. Jediný "extrém" je to, že se tak teď děje naráz a s ostrým přechodem.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes možná letní den?No uvidíme kolem 17 hodiny u nás i tak každý den je o trošku tepleji aktuálně necelé 24C :D

15:50
JV teď okolo +25C

http://meteo.amut.net/mapa_prehled_cr.php
Naposledy upravil(a) Tom dne 10 dub 2009, 15:51, celkem upraveno 1 x.
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera polojasno až oblačno, později večer až jasno, Tmax 21,5°C Tmin 7,9°C vítr VSv-SSv do 5 m/s

Aktuálně 14:40 skoro jasno ObrázekObrázek 22,8°CObrázek V 4 m/s
Pěkný den z Teplic
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

Zdravím všechny,
Je jasno,během dne vývoj kupovité oblačnosti jestli z ní něco bude no nevím asi nic.Teplota ranní 9,5°C.Denní je 25,3°C.Vítr moc nefůká.Tlak 1013hPa.Srážky 0mm.
Storm ice
Já mám čidlo teploměru asi 30cm ode zdi na Z-SZ straně.Slunce na něj svítí většinou pozdě odpoledne a večer před západem. 8)
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
Janek

Příspěvek od Janek »

dubnany 189 píše:Já mám čidlo teploměru asi 30cm ode zdi na Z-SZ straně.Slunce na něj svítí většinou pozdě odpoledne a večer před západem. 8)
Aha, tak už je to jasné. :D I když Slunce přímo na čidlo nesvítí, je rozdíl jej mít na S (jako já) nebo třeba na SZ.
Aktuálně: jen 21 °C, jelikož nám slabě-mírně fouká od S-SV; 0/8...

Dotaz... Zapomněl jsem v posledních dnech sledovat maxima v Klementinu. Byl tedy několikrát překonán :?:
Ze zazelenalé (kromě zimy) pahorkatiny z Karviné zdraví Hloupý Honza. :-)
oblíbená webovka: http://pocasi.venku.cz/ mé rajče: http://kozibrada.rajce.idnes.cz/
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Tak maximum pro dnešek už asi je a to +24.3C oproti předešlým dnům fouká vice od SV do 4 m/s
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
no já se otevřeně přiznám že čidlo nemám umístěno dle metodiky ČHMÚ ale mám je poctivě tepelně odizolováno a větráno. Nicméně je na západní stěně domu nad prašnou částečně zatravněnou zeminou a momentálně jsme na maximu 25,8 °C (ráno 8,7 °C), ale co se dívám po okolí i na link který je o kousek výš, tak to tak zlé nemám. Některé stanice už mají také přes 25 °C. Zajímavé je, že na grafu teploty není patrný žádný skok, od toho jak na něj začne svítit (cca kolem 15 h), což dle mého svědčí o tom, že měří opravdu teplotu okolního vzduchu a není ovlivněné radiací slunce, tou je ovšem ovlivněný vzduch v okolí čidla, ale s tím momentálně moc neudělám, snad si tam pokusím vypěstovat trávník :-)

Jinak samozřejmě jasno s jižním větrem teď odpoledne v nárazech až k 7 m/s.

Obrázek

P.S. Strážnice také překonala 25 °C. Link.
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

fractal píše:Zdravím,
no já se otevřeně přiznám že čidlo nemám umístěno dle metodiky ČHMÚ ale mám je poctivě tepelně odizolováno a větráno. Nicméně je na západní stěně domu nad prašnou částečně zatravněnou zeminou a momentálně jsme na maximu 25,8 °C (ráno 8,7 °C), ale co se dívám po okolí i na link který je o kousek výš, tak to tak zlé nemám. Některé stanice už mají také přes 25 °C. Zajímavé je, že na grafu teploty není patrný žádný skok, od toho jak na něj začne svítit (cca kolem 15 h), což dle mého svědčí o tom, že měří opravdu teplotu okolního vzduchu a není ovlivněné radiací slunce, tou je ovšem ovlivněný vzduch v okolí čidla, ale s tím momentálně moc neudělám, snad si tam pokusím vypěstovat trávník :-)

Jinak samozřejmě jasno s jižním větrem teď odpoledne v nárazech až k 7 m/s.

P.S. Strážnice také překonala 25 °C. Link.
Břeclavsko jedno z nejteplejších míst v ČR takže třeba s Tuřanama se to nedá srovnávat ten 1C minimálně rozdíl bývá takže teplotě na hranici 25 když přivřu všechny oči co mám :D do +26C pro dnešek bych i věřil více to už by bylo asi ovlivněno horším umístěním čidla :D
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2009“