Janek píše:Tak včera těsně utekl letní den Tmax mi asi 30min na stanici ukazovalo 29,9°C! Jinak vítr slabý a vývoj oblaků na Cu con. Aktuálně stále neuvěřitelných 23°C a rozfoukal se vítr během dá se říct 3 sekund na čerstvý s nárazy možná až ke 20m/s - sám jsem se lekl, jestli nejde přeháňka, takový hluk najednou?!
Těším se na zítřek; většinou, když se tady slušně rozfouká večer, tak na druhý den něco přijde...
Zajímalo by mě tedy, jestli to bylo v Čechách tak hrozné, poněvadž jsem o tom neslyšel ve zprávách?!
tak min. u nás v normě. Krom bleskové aktivity, ktrá byla výborná, byly srážky vydatnější, ale žádnej extrém. Podobně i u větru. Nebýt super světelné podívané, tak jen průměrná bouřka. Navíc díky rychlému postupu, srážkově celkem bída, jen necelých 6 mm
no a to si moraváci stěžovali, jak jim neni přáno ... jinak celkem zajímavá situace - vlna téměř zastavila postup přeháněk u nás, na západě ještě je patrný postup na východ, takže to vypadá, že kolega Kross se dočká i nějakého srážkového přídělu. Já zas koukám jak prší nějakejch 10-15 km na JZ od nás ... snad se to pohne i sem a spadne aslepoň dalších 5 mm
Noční bouřka u nás byla podobná jako v Teplicích. Večer mezi 21:30 a 22h ještě vzdálená bouřka severozápadně od nás, ale to nejdůležitější přišlo kolem půlnoci. Asi nejvýraznější projevy bouřky u nás byly dnes kolem 0:10h. Blesková aktivita byla dost dobrá a zaznamenal jsem i poměrně dost blesků pod 1km, takže slušná světelná podívaná. Co se týče srážek tak nic významného, napršelo 7mm.
Dnes zataženo, kolem poledne přechodně i oblačno Tmax 16,1°C. Pěkný zbytek dne.
U nás jedním slovem bída! Bouřky se neprojevily ani blýskavicí. Dneska bylo od rána zataženo, pršet začalo kolem 14:45. Nevím, jestli se to dá vůbec deštěm nazvat, je to takové slabounké. Až v poslední hodině to trošku přidalo na intenzitě. Jestli máme dneska 2 mm, tak moc. Já to nechápu. Snad něco do rána ještě spadne.
Zdravím všechny z Trutnova.Bouřky nás včera úspěšně míjely západně mnohdy jen pár kilometrů,takže nějaké blesky nebo blýskavice byly.Ani nekáplo,pouze v západní části města chvilku slabě pršelo kolem půlnoci.Ráno kolem 4.hodiny mezi zbytky vysoké oblačnosti proudí v malé výšce od severu nízká stratovitá oblačnost,rozfoukává se vítr,ochlazuje se a ráno již citelně chladněji.V tuto dobu u nás vane čerstvý severní vítr,na Sněžce bouřlivý jižní vítr,vysoká oblačnost postupuje od západu...prostě chaos na zvlněné frontě.
Včera podobně jako ve Volarech byl u nás první letní den s teplotou lehce přes +25 st.
Dnes odpoledne začalo občasně slabě pršet.Budeme věřit Aladinovi a jeho předpovědi vydatných srážek i když těm maximům v našem okolí asi těžko,uvidíme...stále je sucho.
Tak konecne poriadne naprsalo aj na hraniciach resp. v Trenčine prsat zacalo okolo 16 a do teraz teda 20 cize za 4 hodiny naprsalo 18 mm co je dost slusne no mozem Vam povedat ze lialo ako z konve. Momentalne dazdt slabne az prestava uvidime ako to bude este do rana ci nieco pripadne. Dakujem aj za toto kedze ale ziadne burky neboli som dost sklamany. Co uz. A tym ostatnym ktory tiez cakali na burky a su sklamany odkazujem. BURKOVA SEZONA ESTE LEN ZACINA A VERIM ZE SA MAME NA CO TESIT!!!
Krásně prší již do cca 3-4 hodin odpoledne, zprvu pršelo slabě, pak déšť nabral na síle a chvílemi to byl pěkný slejvák Odhadem snad 10 mm, dále prší, byť ne tak vydatně, jako před půlhodinou.
Maxima dnes v noci, okolo 19, ráno 16, dopoledne skoro zataženo až zataženo stratovitou obalčností, zkrze kterou sem - tam prosvítalo slunko, max přes den opět okolo 19, 18 stupňů, teď máme 12....
Podle modelů sem ještě i zítra něco spadne, takže nevidáno, neslýcháno ono nám tady .....prší .-)))))
Zatím se mějte hezky a přeji slušné příděly do srážkoměrů
Hezký den z Mostu! Včera moc hezká bouřka. Až na to, že přešla celkem rychle. Jak už psalo několik kolegů, silné osvětlení oblohy. Blesky i několikrát během sekundy. Srážky spíše letěly, nakonec ale slušných 8,4 mm. Ještě i brzy ráno z neděle na pondělí zhruba po 4 hod. slabá bouřka+přeháňka /0,3 mm/. Dnes oblačno až zataženo, po 16. hod. se nad Mostem vytvořila přeháňka, která ,,přerostla" v trvalý slabý až mírný déšť. Do 19. hod. to dalo dalších 8,3 mm!!! Takže už je slušně zalito!!! Max. T včera 29,3 st. C., dnes 19,7 st. C.-dopoledne. Min. T dnes 10,7 st. C. i přízemní. Stav ve 21:00-T 11,1 st. C., zataženo, 8/8, trvalý slabý déšť, vlhkost 97%, tlak 1014 hPa, slabý vzestup. Zdárek!
Most-místo měření 270 m.n.m., nadmořská výška Mostu 205-415 m.n.m.
Zdravím z Lokte.Nejdřív ještě ke včerejší bouřce.Nakonec napršelo slušných 10,4mm a objevily se i kroupy.Dnes přes den oblačno až zataženo a večer se přidaly přeháňky.Tmin je nyní,pouze +6,2st. a Tmax +15,4st.Aktuálně ve 23.25 je zataženo,slabě prší a teplota pouze již zmíněných +6,2st.Pěkný zbytek dne.
huj dnešek s velkou oblačností odpoledne již zmíněná přeháňka, jak došla k nám tak již jako déšť - resp přeháňky co se tvořily severozáparně od nás a ve svém pomalém postupu na V se spojovaly v déšť, zejména kolem 18h vydatnější (5mm/hod). To způsobovalo i rozdíl ve srážkách, já mám zatím cca 9,4 mm, kolega na druhé straně města (na JZ) dokonce 16 mm, a stanice ČHMÚ ještě kousek dál na VSV ode mě, má pravděpodobně o 1-2 mm méně než já. Tmin až nyní 8,5°C Tmax 18,0°CVítr Z-Jz 2-5 m/s v nárazech až 8 m/s
Aktuálně zataženo, trvalý slabý déšť 00:25 ℔ T 8,7°C▼ ℔ ZSz do 1 m/s ℔ tlak 1015,0 hPa▲ ℔ vlhkost 84%
Jupííííí, tak konečně se dá říct, že je zapršeno, bo spadlo k sedmé hodině ranní neuvěřitelných 26,5 mm a stále prší. Prší, prší jen se leje...........
Na frontální vlně napršelo 28,5 mm, celkově za květen 37,5 mm
Naposledy upravil(a) dobrmanek dne 16 kvě 2007, 18:59, celkem upraveno 1 x.
Zdravím všechny z Trutnova.Tolik potřebné srážky spadly konečně na značné části našeho území.I u nás je pěkně namočeno-ve srážkoměru poněkud méně než to vypadalo 15,6 mm.Ráno srážky ustávaly,přes den se oblačnost protrhala a den byl chladný,navečer i studený a skoro jasno.V mrazovém údolí za městem před 20 hod přízemní teplota už jen pár stupínků nad nulou..ale na západě při obzoru už oblačnost okluze,tak by nemuselo mrznout a mohlo zase něco spadnout..