Aktuální počasí - duben 2010
Moderátor: Moderátoři
Re: Aktuální počasí - duben 2010
Zdravím všechny z Trutnova.Počasí se zkazilo dnes k ránu,kdy přišly srážky.Dopoledne to přechází do přeháněk,které nás většinou míjí,přesto v silnější z přeháněk teplota spadla k +4 st a mezi deštěm se objevily sněhové vločky v 9.50 hod.Poté jen slabé přeháňky,odpoledne oblačno,až polojasno a vcelku to šlo.Navečer přišla dlouhá silná přeháňka,na konci které šla teplota na +3 stupně a v dešti padaly velké sněhové vločky..No už to dlouho nepotrvá a bude konečně pořádné počasí do přírody…
K neštěstí o kterém je řeč.“Ruské stopě“ moc nevěřím,spíš bych dal na zmíněnou spekulaci,že z důvodu časové tísně,chtěla delegace přistát za každou cenu-viz opakovaný pokus o přistání a pravděpodobně nátlak ze strany vedení na piloty.Každopádně je to neštěstí,které je zvýrazněno blízkostí našich sousedů.Jinak jak víme ze světa,letadla občas padají a vždy jsou na palubě lidé,jen to většinou bývají "obyčejní lidé" a ne státníci.Škoda každého lidského života.
K neštěstí o kterém je řeč.“Ruské stopě“ moc nevěřím,spíš bych dal na zmíněnou spekulaci,že z důvodu časové tísně,chtěla delegace přistát za každou cenu-viz opakovaný pokus o přistání a pravděpodobně nátlak ze strany vedení na piloty.Každopádně je to neštěstí,které je zvýrazněno blízkostí našich sousedů.Jinak jak víme ze světa,letadla občas padají a vždy jsou na palubě lidé,jen to většinou bývají "obyčejní lidé" a ne státníci.Škoda každého lidského života.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny,
Dnes máme pravé bláznivé počasí! Ráno zpočátku zmenšená oblačno,postupně její nárůst a přibývání další oblačnosti od severu a přeháňky mírné až silné. po poledni jsme měli i slabou bouřku no 2x zahřmělo. V podvečer byla i silná přeháňka doprovázená hůlavou tj zesíleným větrem. Ta přeháňka byla zajímavá tedy všehochuť déšť,sníh i kroupy padaly dohromady.
Navíc fůkal ten silný severní vítr po dobu té přeháňky.Teplota ranní 4,5°C. Denní byla rozkolísaná,max bylo před polednem 13°C po té to dost kolísalo mezi 7 až 11°C při té podvečerní přeháňce to kleslo jen na 5,5°C. Teď je zase 8°C. Vítr také velmi proměnlivý co se týká síly,jinak směr většinou severní-severozápadní. Nárazy při té podvečerní přeháňce mohly být až 16m/s 60km/h. Teď je spíš skoro zataženo bezesrážek. Spadlo celkem za dnešek 4mm srážek. Vyskytly se 4 přeháňky dnes poslední skončila v 17:25.
Zítra by to mohlo být podobně bláznivé to počasí!
Po několika letech máme pravý apríl jaksepatří. 
Dnes máme pravé bláznivé počasí! Ráno zpočátku zmenšená oblačno,postupně její nárůst a přibývání další oblačnosti od severu a přeháňky mírné až silné. po poledni jsme měli i slabou bouřku no 2x zahřmělo. V podvečer byla i silná přeháňka doprovázená hůlavou tj zesíleným větrem. Ta přeháňka byla zajímavá tedy všehochuť déšť,sníh i kroupy padaly dohromady.
Navíc fůkal ten silný severní vítr po dobu té přeháňky.Teplota ranní 4,5°C. Denní byla rozkolísaná,max bylo před polednem 13°C po té to dost kolísalo mezi 7 až 11°C při té podvečerní přeháňce to kleslo jen na 5,5°C. Teď je zase 8°C. Vítr také velmi proměnlivý co se týká síly,jinak směr většinou severní-severozápadní. Nárazy při té podvečerní přeháňce mohly být až 16m/s 60km/h. Teď je spíš skoro zataženo bezesrážek. Spadlo celkem za dnešek 4mm srážek. Vyskytly se 4 přeháňky dnes poslední skončila v 17:25.
Zítra by to mohlo být podobně bláznivé to počasí!

Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
S dneškem můžu být spokojen, jen tomu chyběla třešnička na dortu - zahřmění. Po ránu zataženo s deštěm, poté chvilka oddechu a od poledních hodin jedna lepší přeháňka než druhá. Na většině padaly ledové krupky s deštěm a na dvou dokonce nepršelo, ale padaly ledové krupky mezi 2 - 3 mm, krásně se odrážely ze srážkoměru ven
. Takže srážky jen 3,4 mm, ale spíše to bude přes 5 mm. Na polední přeháňce dokonce bylo z těchto krupek skoro bílo a ve srážkoměrech nepřibylo téměř nic. Na jedné podvečerní přeháňce dokonce schelf cloud
. Večer jsem jel ještě do lesa (530 m) a tam se mezi deštěm objevily i vločky
. Dnešní tmax 8,8 °C, ranní min 2,2 °C, vítr v maximu 6,7 m/s. Nyní 3,1 °C a od severu další přeháňka. Mám celkem dost fotek, ale nejprve je musím nahrát do PC, takže fotečky budou až zítra.
K tragédii není co dodávat, upřímnou soustrast všem pozůstalým. Co se týče viny, přikláním se k názoru jaký má Flames

K tragédii není co dodávat, upřímnou soustrast všem pozůstalým. Co se týče viny, přikláním se k názoru jaký má Flames
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
- petrklíč
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
dnes jsme měli skoro zataženo až zataženo, ale první slabá přeháňka dorazila až v 8 večer. Teplota se po celý den plácala kolem 8 stupňů, teď večer po přeháňce je jen 4,3. Takže docela kosa. Duben, ještě tam budem...
Co se týče letecké katastrofy, přikláním se také k Flamesově verzi, letadlo bylo plné mocipánů, padl rozkaz a piloti žel museli riskovat přistání v mlze.
dnes jsme měli skoro zataženo až zataženo, ale první slabá přeháňka dorazila až v 8 večer. Teplota se po celý den plácala kolem 8 stupňů, teď večer po přeháňce je jen 4,3. Takže docela kosa. Duben, ještě tam budem...
Co se týče letecké katastrofy, přikláním se také k Flamesově verzi, letadlo bylo plné mocipánů, padl rozkaz a piloti žel museli riskovat přistání v mlze.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Během dne nís přešlo několik přeháňek s ledovými krupkami (čistý sníh to ani jednou nebyl) - spadlo celkem 3,2 mm srážek. Navečer to sice vypadalo na bouřku, ale nakonec si stále držíme nulové skóre, bouřilo jen v Polsku a pak až u Pardubic. Denní Tmin +2,6°C, Tmax +10,6°C, tlak v 15:00 1025 hPa.
Aktuálně v 20:55 teplota +3,9°C, oblačno beze srážek, SZ vítr do 4 m/s.
Kdo jede letos do Radostovic?
Aktuálně v 20:55 teplota +3,9°C, oblačno beze srážek, SZ vítr do 4 m/s.
Kdo jede letos do Radostovic?
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, dneska byla proměnlivá oblačnost, byl to takový ten klasický vývoj kupovité obl., který je tak rychlý, že už v čásném odpoledni je obloha takřka zatažená. Jel jsem do Brna, kde se přehnaly zajímavé přeháňky. Teplota při nich klesala na +5°C. Po cestě domů bylo už po přeháňce ve vyšší poloze Rapotic při teplotě +2,5°C. Tam mohly padat i krupky, ale prošvihl jsem to. Srážkoměr nic neměřil, takže Třebíč dneska sotva mokro. V dalších dnech to ale vypadá o hodně mokřeji. Ve 21:41 skoro zataženo, slabá dešťová přeháňka, skupenství je opravdu jen kapalné, +3°C.
Kondolenci zasílám do Polska i já, je to tragédie opravdu velkých rozměrů. O povaze příčiny já spekulovat nebudu.
Kondolenci zasílám do Polska i já, je to tragédie opravdu velkých rozměrů. O povaze příčiny já spekulovat nebudu.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Dnes ráno byla v Č. Budějovicích zatažená obloha a občasným slabým deštěm, teplota +5. Během dne jsem se zdržoval u rodičů na Českokrumlovsku v nadmořské výšce 560 m. Kolem desáté hodiny zde přešla čistě dešťová přeháňka, po níž nastala změna počasí. Rozfoukal se čerstvý severozápadní vítr a oblačnost postupně ubývala. Kolem poledne se v krátké přeháňce objevily ledové krupky. Odpolední počasí bylo již docela slunečné (oblačno až polojasno) a navzdory větru i příjemné
. Teplota vzduchu se pohybovala kolem +8. Teď večer máme v Č. Budějovicích oblačno, opět po dešťové přeháňce, avšak teplota klesla již na +3. Nějakému sněžení se asi nevyhneme. Celý příští týden mám práci venku. Zvlášť předpověď na pondělí se mi vůbec nezamlouvá
Zdravím
Vichr

Zdravím
Vichr
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Dnes dopoledne svítilo i slunce ale po obědě už spíše oblačno srážky neměřitelné 1 přeháňka teplota před ochlazením +11.6C s příchodem přeháněk pokles k +8C foukal čerstvý S vítr v nárazech do 11 m/s.

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Včera byl klasický aprílový den, přeháňky střídalo sluníčko a vítr, dobrá dohlednost
. Žádného blesku či hromu jsem se opět nedočkal...
Odpoledne, večer a v noci bylo několik přeháněk docela intenzívních (při jedné z nich jsem s celou rodinkou totálně promokl
), odhadem spadlo něco mezi 5 a 10 mm vody za 24h. Vše ve formě "čistého" deště.
Dnešní ráno začalo zataženou oblohou jako na podzim, ale právě teď se dere sluníčko. Dnes budou přeháňky a případné slabé bouřky hlavně na JZ a J, jinde se už projeví oblačnost a srážky z fronty mířící z tolik zkoušeného Polska
.
Tmax včera +11°C.
Tmin dnes +4,5°C.
Jedno včerejší nekvalitní foto (z mobilu
):

Dnešní ráno začalo zataženou oblohou jako na podzim, ale právě teď se dere sluníčko. Dnes budou přeháňky a případné slabé bouřky hlavně na JZ a J, jinde se už projeví oblačnost a srážky z fronty mířící z tolik zkoušeného Polska

Tmax včera +11°C.
Tmin dnes +4,5°C.
Jedno včerejší nekvalitní foto (z mobilu

- Přílohy
-
- DSC00023.jpg (104.62 KiB) Zobrazeno 6891 x
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- dědahvězdář
- Kontaktovat uživatele:
Dřevohostice.
Sobotní počasí bylo „aprílové“ od rána chladno, velmi slabé přeháňky, po polední svítilo Sluníčko, teplota se dotkla 10°C a zase silnější přeháňka, k večeru opět ochlazení.
Od rána jsem sledoval obrovskou tragédii v Katyni, upřímnou soustrast.
Dnes nad ránem déšť, srážky 5,4 mm ( od začátku dubna 25 mm ).
Noční minima 3,7°C, nyní 6°C.
Sobotní počasí bylo „aprílové“ od rána chladno, velmi slabé přeháňky, po polední svítilo Sluníčko, teplota se dotkla 10°C a zase silnější přeháňka, k večeru opět ochlazení.
Od rána jsem sledoval obrovskou tragédii v Katyni, upřímnou soustrast.
Dnes nad ránem déšť, srážky 5,4 mm ( od začátku dubna 25 mm ).
Noční minima 3,7°C, nyní 6°C.
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Dnes po ránu máme polooblačno teplota +6C fouká od S/SV okolo 5 m/s

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- kapr
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2+.Srážkoměry All-Weather, plech.
- Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.
ahojte, včera zde typické aprílové počasí se vším co lze:) cesta Buchlovice-Ostrava 13:47-17:30 když jsem vyjížděl, svítilo slunce ale od SZ se už táhly tmavé mračna. V UH mez 14 a 14:30 to přišlo, slušné kroupy místně a silný déšt, co přijeli z míkovic k busu tak tam měli prej takovou vrstvu, že by se z toho dal postavit minisněhulák
takže to asi nebyly kroupy ale krupky mě napadlo..pak teda všude hrubé louže, postupně se to vybíralo, u Hranic zase nádherně. No před tím eště pár takových přeháněk mini..a mezi Novým jičínem a Ovou to byl scanec s vločkama, všecko..ale tak že okolní příkopy byly plné vody brzo
a okolní pole se hodily tak na sazení rýže..to vydrželo docela dlouho, fakt štakec. V OVě už zase ale hezky hřál oskárek...a aby toho nebylo málo tak večer cestou zpět jsme někde u přerova když sme stáli viděli v dálce blýskavice:)
takže :jasno: :zatazeno: :snih: :dest: :blesk: 

- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
U Přerova? Já jsem byl odpoledne a večer venku a neslyšel a neviděl jsem nickapr píše:...a aby toho nebylo málo tak večer cestou zpět jsme někde u přerova když sme stáli viděli v dálce blýskavice:)takže :jasno: :zatazeno: :snih: :dest: :blesk:

kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- kapr
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2+.Srážkoměry All-Weather, plech.
- Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.
ahoj, ty to mohlo být až tak kolem 22. hodiny...zastavovali sme na benzince ve břestu a v dálce viděl pár záblesků. mohlo to být na SV..ale těžko se tak po tmě orientovat, ono to nebylo v přerově ale v tom břestu no..jako tohle vypadalo hodně daleko, ale stál sem venku z busu tož sem si toho všiml, ale kdoví co to bylo:) a už docela pozdě, přes den jsem nic neviděl, ale podle detekce na SV nějaké výboje vznikly..je pravda že večer detekce blesků nic neznamenala...Michal Geryk píše:U Přerova? Já jsem byl odpoledne a večer venku a neslyšel a neviděl jsem nickapr píše:...a aby toho nebylo málo tak večer cestou zpět jsme někde u přerova když sme stáli viděli v dálce blýskavice:)takže :jasno: :zatazeno: :snih: :dest: :blesk:
. Ani zdejší letiště za celý den bouřku ani blýskavici nehlásilo. Pouze před 14. hodinou detekce CELDN zaznamenala jeden CG+ blesk uprostřed vojenského újezdu Libavá (25 km SSV od Přerova).
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že to žádný atmosférický výboj nebyl. Kolem 22. hodiny SELČ široko daleko desítky až stovky kilometrů (nejen na S-SV od Břestu) nebyl žádný radarový odraz, který by aspoň vzdáleně připomínal bouřku. Ale to je už teď jedno...kapr píše:...to mohlo být až tak kolem 22. hodiny...zastavovali sme na benzince ve břestu a v dálce viděl pár záblesků. mohlo to být na SV..ale těžko se tak po tmě orientovat, ono to nebylo v přerově ale v tom břestu no..jako tohle vypadalo hodně daleko, ale stál sem venku z busu tož sem si toho všiml, ale kdoví co to bylo:) a už docela pozdě, přes den jsem nic neviděl, ale podle detekce na SV nějaké výboje vznikly..je pravda že večer detekce blesků nic neznamenala...

A navíc jste na Bazalech prohráli, byť těsně...

EDIT: Podle EUCLIDu bylo pár výbojů v polském Slezsku kolem 20:30 SELČ. Z Polska už jsem na stř. Moravě blýskavici pozoroval...

Naposledy upravil(a) Michal Geryk dne 11 dub 2010, 11:47, celkem upraveno 1 x.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie