Aktuální počasí - duben 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Flames

Re: Aktuální počasí - duben 2010

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Počasí se zkazilo dnes k ránu,kdy přišly srážky.Dopoledne to přechází do přeháněk,které nás většinou míjí,přesto v silnější z přeháněk teplota spadla k +4 st a mezi deštěm se objevily sněhové vločky v 9.50 hod.Poté jen slabé přeháňky,odpoledne oblačno,až polojasno a vcelku to šlo.Navečer přišla dlouhá silná přeháňka,na konci které šla teplota na +3 stupně a v dešti padaly velké sněhové vločky..No už to dlouho nepotrvá a bude konečně pořádné počasí do přírody…

K neštěstí o kterém je řeč.“Ruské stopě“ moc nevěřím,spíš bych dal na zmíněnou spekulaci,že z důvodu časové tísně,chtěla delegace přistát za každou cenu-viz opakovaný pokus o přistání a pravděpodobně nátlak ze strany vedení na piloty.Každopádně je to neštěstí,které je zvýrazněno blízkostí našich sousedů.Jinak jak víme ze světa,letadla občas padají a vždy jsou na palubě lidé,jen to většinou bývají "obyčejní lidé" a ne státníci.Škoda každého lidského života.
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

Zdravím všechny,
Dnes máme pravé bláznivé počasí! Ráno zpočátku zmenšená oblačno,postupně její nárůst a přibývání další oblačnosti od severu a přeháňky mírné až silné. po poledni jsme měli i slabou bouřku no 2x zahřmělo. V podvečer byla i silná přeháňka doprovázená hůlavou tj zesíleným větrem. Ta přeháňka byla zajímavá tedy všehochuť déšť,sníh i kroupy padaly dohromady.
Navíc fůkal ten silný severní vítr po dobu té přeháňky.Teplota ranní 4,5°C. Denní byla rozkolísaná,max bylo před polednem 13°C po té to dost kolísalo mezi 7 až 11°C při té podvečerní přeháňce to kleslo jen na 5,5°C. Teď je zase 8°C. Vítr také velmi proměnlivý co se týká síly,jinak směr většinou severní-severozápadní. Nárazy při té podvečerní přeháňce mohly být až 16m/s 60km/h. Teď je spíš skoro zataženo bezesrážek. Spadlo celkem za dnešek 4mm srážek. Vyskytly se 4 přeháňky dnes poslední skončila v 17:25.
Zítra by to mohlo být podobně bláznivé to počasí! :) Po několika letech máme pravý apríl jaksepatří. :D
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

S dneškem můžu být spokojen, jen tomu chyběla třešnička na dortu - zahřmění. Po ránu zataženo s deštěm, poté chvilka oddechu a od poledních hodin jedna lepší přeháňka než druhá. Na většině padaly ledové krupky s deštěm a na dvou dokonce nepršelo, ale padaly ledové krupky mezi 2 - 3 mm, krásně se odrážely ze srážkoměru ven :?. Takže srážky jen 3,4 mm, ale spíše to bude přes 5 mm. Na polední přeháňce dokonce bylo z těchto krupek skoro bílo a ve srážkoměrech nepřibylo téměř nic. Na jedné podvečerní přeháňce dokonce schelf cloud :). Večer jsem jel ještě do lesa (530 m) a tam se mezi deštěm objevily i vločky :). Dnešní tmax 8,8 °C, ranní min 2,2 °C, vítr v maximu 6,7 m/s. Nyní 3,1 °C a od severu další přeháňka. Mám celkem dost fotek, ale nejprve je musím nahrát do PC, takže fotečky budou až zítra.

K tragédii není co dodávat, upřímnou soustrast všem pozůstalým. Co se týče viny, přikláním se k názoru jaký má Flames
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
petrklíč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrklíč »

Zdravím,
dnes jsme měli skoro zataženo až zataženo, ale první slabá přeháňka dorazila až v 8 večer. Teplota se po celý den plácala kolem 8 stupňů, teď večer po přeháňce je jen 4,3. Takže docela kosa. Duben, ještě tam budem...

Co se týče letecké katastrofy, přikláním se také k Flamesově verzi, letadlo bylo plné mocipánů, padl rozkaz a piloti žel museli riskovat přistání v mlze.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Během dne nís přešlo několik přeháňek s ledovými krupkami (čistý sníh to ani jednou nebyl) - spadlo celkem 3,2 mm srážek. Navečer to sice vypadalo na bouřku, ale nakonec si stále držíme nulové skóre, bouřilo jen v Polsku a pak až u Pardubic. Denní Tmin +2,6°C, Tmax +10,6°C, tlak v 15:00 1025 hPa.

Aktuálně v 20:55 teplota +3,9°C, oblačno beze srážek, SZ vítr do 4 m/s.

Kdo jede letos do Radostovic?
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Zdravím, dneska byla proměnlivá oblačnost, byl to takový ten klasický vývoj kupovité obl., který je tak rychlý, že už v čásném odpoledni je obloha takřka zatažená. Jel jsem do Brna, kde se přehnaly zajímavé přeháňky. Teplota při nich klesala na +5°C. Po cestě domů bylo už po přeháňce ve vyšší poloze Rapotic při teplotě +2,5°C. Tam mohly padat i krupky, ale prošvihl jsem to. Srážkoměr nic neměřil, takže Třebíč dneska sotva mokro. V dalších dnech to ale vypadá o hodně mokřeji. Ve 21:41 skoro zataženo, slabá dešťová přeháňka, skupenství je opravdu jen kapalné, +3°C.

Kondolenci zasílám do Polska i já, je to tragédie opravdu velkých rozměrů. O povaze příčiny já spekulovat nebudu.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Vichr

Příspěvek od Vichr »

Dnes ráno byla v Č. Budějovicích zatažená obloha a občasným slabým deštěm, teplota +5. Během dne jsem se zdržoval u rodičů na Českokrumlovsku v nadmořské výšce 560 m. Kolem desáté hodiny zde přešla čistě dešťová přeháňka, po níž nastala změna počasí. Rozfoukal se čerstvý severozápadní vítr a oblačnost postupně ubývala. Kolem poledne se v krátké přeháňce objevily ledové krupky. Odpolední počasí bylo již docela slunečné (oblačno až polojasno) a navzdory větru i příjemné :) . Teplota vzduchu se pohybovala kolem +8. Teď večer máme v Č. Budějovicích oblačno, opět po dešťové přeháňce, avšak teplota klesla již na +3. Nějakému sněžení se asi nevyhneme. Celý příští týden mám práci venku. Zvlášť předpověď na pondělí se mi vůbec nezamlouvá :(

Zdravím
Vichr
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes dopoledne svítilo i slunce ale po obědě už spíše oblačno srážky neměřitelné 1 přeháňka teplota před ochlazením +11.6C s příchodem přeháněk pokles k +8C foukal čerstvý S vítr v nárazech do 11 m/s.
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Včera byl klasický aprílový den, přeháňky střídalo sluníčko a vítr, dobrá dohlednost ;-). Žádného blesku či hromu jsem se opět nedočkal... :( Odpoledne, večer a v noci bylo několik přeháněk docela intenzívních (při jedné z nich jsem s celou rodinkou totálně promokl :mrgreen: ), odhadem spadlo něco mezi 5 a 10 mm vody za 24h. Vše ve formě "čistého" deště.

Dnešní ráno začalo zataženou oblohou jako na podzim, ale právě teď se dere sluníčko. Dnes budou přeháňky a případné slabé bouřky hlavně na JZ a J, jinde se už projeví oblačnost a srážky z fronty mířící z tolik zkoušeného Polska :? .

Tmax včera +11°C.
Tmin dnes +4,5°C.

Jedno včerejší nekvalitní foto (z mobilu :( ):
Přílohy
DSC00023.jpg
DSC00023.jpg (104.62 KiB) Zobrazeno 6891 x
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Sobotní počasí bylo „aprílové“ od rána chladno, velmi slabé přeháňky, po polední svítilo Sluníčko, teplota se dotkla 10°C a zase silnější přeháňka, k večeru opět ochlazení.

Od rána jsem sledoval obrovskou tragédii v Katyni, upřímnou soustrast.

Dnes nad ránem déšť, srážky 5,4 mm ( od začátku dubna 25 mm ).
Noční minima 3,7°C, nyní 6°C.
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes po ránu máme polooblačno teplota +6C fouká od S/SV okolo 5 m/s
kapr
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+.Srážkoměry All-Weather, plech.
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Příspěvek od kapr »

ahojte, včera zde typické aprílové počasí se vším co lze:) cesta Buchlovice-Ostrava 13:47-17:30 když jsem vyjížděl, svítilo slunce ale od SZ se už táhly tmavé mračna. V UH mez 14 a 14:30 to přišlo, slušné kroupy místně a silný déšt, co přijeli z míkovic k busu tak tam měli prej takovou vrstvu, že by se z toho dal postavit minisněhulák :lol: takže to asi nebyly kroupy ale krupky mě napadlo..pak teda všude hrubé louže, postupně se to vybíralo, u Hranic zase nádherně. No před tím eště pár takových přeháněk mini..a mezi Novým jičínem a Ovou to byl scanec s vločkama, všecko..ale tak že okolní příkopy byly plné vody brzo :) a okolní pole se hodily tak na sazení rýže..to vydrželo docela dlouho, fakt štakec. V OVě už zase ale hezky hřál oskárek...a aby toho nebylo málo tak večer cestou zpět jsme někde u přerova když sme stáli viděli v dálce blýskavice:) 8-) takže :jasno: :zatazeno: :snih: :dest: :blesk: :lol:
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

kapr píše:...a aby toho nebylo málo tak večer cestou zpět jsme někde u přerova když sme stáli viděli v dálce blýskavice:) 8-) takže :jasno: :zatazeno: :snih: :dest: :blesk: :lol:
U Přerova? Já jsem byl odpoledne a večer venku a neslyšel a neviděl jsem nic :( . Ani zdejší letiště za celý den bouřku ani blýskavici nehlásilo. Pouze před 14. hodinou detekce CELDN zaznamenala jeden CG+ blesk uprostřed vojenského újezdu Libavá (25 km SSV od Přerova).

kamera videa fotografie
kapr
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+.Srážkoměry All-Weather, plech.
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Příspěvek od kapr »

Michal Geryk píše:
kapr píše:...a aby toho nebylo málo tak večer cestou zpět jsme někde u přerova když sme stáli viděli v dálce blýskavice:) 8-) takže :jasno: :zatazeno: :snih: :dest: :blesk: :lol:
U Přerova? Já jsem byl odpoledne a večer venku a neslyšel a neviděl jsem nic :( . Ani zdejší letiště za celý den bouřku ani blýskavici nehlásilo. Pouze před 14. hodinou detekce CELDN zaznamenala jeden CG+ blesk uprostřed vojenského újezdu Libavá (25 km SSV od Přerova).
ahoj, ty to mohlo být až tak kolem 22. hodiny...zastavovali sme na benzince ve břestu a v dálce viděl pár záblesků. mohlo to být na SV..ale těžko se tak po tmě orientovat, ono to nebylo v přerově ale v tom břestu no..jako tohle vypadalo hodně daleko, ale stál sem venku z busu tož sem si toho všiml, ale kdoví co to bylo:) a už docela pozdě, přes den jsem nic neviděl, ale podle detekce na SV nějaké výboje vznikly..je pravda že večer detekce blesků nic neznamenala...
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

kapr píše:...to mohlo být až tak kolem 22. hodiny...zastavovali sme na benzince ve břestu a v dálce viděl pár záblesků. mohlo to být na SV..ale těžko se tak po tmě orientovat, ono to nebylo v přerově ale v tom břestu no..jako tohle vypadalo hodně daleko, ale stál sem venku z busu tož sem si toho všiml, ale kdoví co to bylo:) a už docela pozdě, přes den jsem nic neviděl, ale podle detekce na SV nějaké výboje vznikly..je pravda že večer detekce blesků nic neznamenala...
Já myslím, že to žádný atmosférický výboj nebyl. Kolem 22. hodiny SELČ široko daleko desítky až stovky kilometrů (nejen na S-SV od Břestu) nebyl žádný radarový odraz, který by aspoň vzdáleně připomínal bouřku. Ale to je už teď jedno... ;-)

A navíc jste na Bazalech prohráli, byť těsně... :mrgreen:

EDIT: Podle EUCLIDu bylo pár výbojů v polském Slezsku kolem 20:30 SELČ. Z Polska už jsem na stř. Moravě blýskavici pozoroval... ;-)
Naposledy upravil(a) Michal Geryk dne 11 dub 2010, 11:47, celkem upraveno 1 x.

kamera videa fotografie
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“