Aktuální počasí v ČR - duben 2009
Moderátor: Moderátoři
- hrdla3
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí v ČR - duben 2009
Zdravím z Lokte.Ráno se přesně nad námi nacházelo rozhraní oblačnosti,takže když jsem se podíval z onka na jih,tak jsem vyděl úplně zataženou oblohu a když jsem se podíval z okna na sever,tak tam nebyl ani mráček-viz foto na www.smart-web.cz/karel -FOTO-POČASÍ.Bohužel nakonec převládla ta oblačná varianta,takže dnes oblačno až zataženo,Tmin -0,5st. a Tmax +10,6st.Zítra již snad konečně sluníčko.Aktuálně v 19.00 je zataženo,teplota +9,6st.,tlak 1019,1hPa a vlhkost 69%.Pěkný zbytek dne.
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky,
Dneska ráno kolem 6 bylo pod nulou, jenom lehce, ale přece, ojíněná auta, škrábalo se, polojasná až jasná obloha, kouřmo, ba lehká přízemní mlha. Dopoledne přechodně oblačno až skoro zataženo, odpoledne však postupně polojasno, krásně slunečno, ano, Havířovy, Bohumíny i Orlové odolaly
Maxima na 14 stupních, což je celkem i dost, v termínu 13., ráno v 8 hodin 3 stupně nad nulou.
Ptactvo pěkně zpívá, podběl kvete, tráva raší a další příznaky jara si můžete domyslet
Přesto bych uvítal teplotu o dva, tři stupně v poledne menší, než byla dneska. Přeci je to jen velký skok v počasí. Holt jsem chladnomil a v autě už bylo vyloženě nepříjemně.
zatím
Dneska ráno kolem 6 bylo pod nulou, jenom lehce, ale přece, ojíněná auta, škrábalo se, polojasná až jasná obloha, kouřmo, ba lehká přízemní mlha. Dopoledne přechodně oblačno až skoro zataženo, odpoledne však postupně polojasno, krásně slunečno, ano, Havířovy, Bohumíny i Orlové odolaly

Ptactvo pěkně zpívá, podběl kvete, tráva raší a další příznaky jara si můžete domyslet

zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Zdravím všechny z Trutnova.Paráda-tak lze shrnout dnešní počasí a konečně se dnes mohu blýsknout maximem,které závidí většina republiky +15 st při jasnu až skoro jasnu - podotýkám že to není apríl
ráno nula,lehce pobíleno,přes den dopoledne přechodně oblačno-jižně od nás chvilku i skoro zataženo,severně od nás téměř jasno.Odpoledne vyjasnění definitvně zvítězilo a můžeme se těšit na další dny.

-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Dnes převážně zvětšená oblačnost teď večer se to přechodně roztrhalo a tím i klesla teplota k +9C ale už se to opět stahuje a teplota leze nahoru .Zajímavá je teplota u nás kde je +9C ale takové Žabovřesky +12C je to asi tou bezoblačnou dírou co byla nad námi kdežto Žabovřesky zataženo jiné vysvětlení nemám tedy
.Co jsem se teď díval Tuřany +11 a skoro jasno zajímavý špatné čidlo není všechny 3 co mám ukazují k +9C "vcucli" jsme asi na chvili chladnější vzduch
teď už se to pomalu srovnává
t.min. dnes +6.8C zřejmě zůstane
t.max. +12.2C
průměrná teplota dnes +9.1C

t.min. dnes +6.8C zřejmě zůstane
t.max. +12.2C
průměrná teplota dnes +9.1C

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- petrklíč
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
tak dnes i tady vzpomínka na listopad, Tmin 4,8 a Tmax 8,9. Celý den zataženo nízkým stratem. Aktuálně T 8,6.
tak dnes i tady vzpomínka na listopad, Tmin 4,8 a Tmax 8,9. Celý den zataženo nízkým stratem. Aktuálně T 8,6.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
-
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jednoduchý popis - hnus fialovej. Vlastně to trvá od včera, zataženo, mlha, mrholení celý den bez ustání.
Vítr jen slaboučký kolem 1 m/s, takže bez naděje na nějakou změnu.
Teplota celý den téměř neměnná, s pomalým nárůstem ze 4°C na 7,5°navečer.
Srážky - mrholení celý den, namrholilo cca 0.5 mm, teď večer deštík, takže teď celkem 1.1 mm
Vítr jen slaboučký kolem 1 m/s, takže bez naděje na nějakou změnu.
Teplota celý den téměř neměnná, s pomalým nárůstem ze 4°C na 7,5°navečer.
Srážky - mrholení celý den, namrholilo cca 0.5 mm, teď večer deštík, takže teď celkem 1.1 mm
Pro hodnocení průměrné teploty kteréhokoliv měsíce je podle mne zajímavé používat srovnání v různých časových měřítcích. Když vezmu v úvahu data z let 1961-1990, vyjde letošní březen mírně teplotně nadprůměrný. Když ovšem vezmu v úvahu data pouze za posledních deset let, vyjde podprůměrný stejně jako únor a celé období první čtvrtiny roku 2009. Podobně s ohledem na interval 1961-1999 vychází pro České Budějovice v roce 2008 deset teplotně nadprůměrných měsíců. Když opět zaměním měřítko porovnávání, bude jich "jenom" 5 a výrazně se zvýší počet měsíců průměrných. Ta "červená čísla" (teplo) za posledních deset let ve vztahu k intervalu 1961-1990 převažují nad "modrými" (chlad) v poměru 85:15. Je ovšem pozoruhodné, jakou koncentraci ta "modrá čísla" mají v podzimních měsících a jak se prakticky nevyskytují na jaře (duben, květen bez výjimky). Přichází statisticky skoro jistota - teplý duben - tak snad se sluníčko prosadí aspoň na víkend
Zdravím
Vichr

Zdravím
Vichr
-
- Kontaktovat uživatele:
Zataženo,odpoledne se oblačnost přechodně protrhala až na polojasno ale jen na chvíli.Teď je spíš opět skoro zataženo.Teplota přes den byla až 15°C.Teď je 11,5°C.Bezvětří.Tlak 1020hPa.Srážky 0mm. 

Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím no podařilo se že jsem to nezapočítal,inu člověk není dokonalý.Jinak započítávám všechny hodnoty.Nemusí mě hned tady někdo kritizovat že to dělám tak pořád!.Už jsem se za svou chybu omluvil i jsem ji opravil a budu se snažit tam psát vše co tam patří.Moc díky.Tom píše:No nevím čemu věřit u Vás teda tak si na to dávejte pozor než něco napíšete nevím nevím asi by mě to trklo hned taková hodnota pak jste docela nevěrohodný a moc vaše názory tady nikdo brát nebude na e-počasí možná tady už o tom lidi něco vědídubnany 189 píše:Zdravím všechny,Dnes opět zataženo a celkem nezajímavo.Teplota ranní 7°C.Denní 11,1°CBezvětří.Tlak 1022hPa.Srážky 0mm.
Jinak se omlouvám za ty nadsazené hodnoty za březen já jsem zapoměl spočítat noční teploty po novém spočítání mě vyšla hodnota +5,96°C za březen.Těch 12,06°C byla denní průměrná teplota.tak snad už to bude lepší
P.S. pal jste tam že to je dlouhodobý normál tzn. že to tak počítáte 15 let bez nočních hodnot ?????![]()
![]()

Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Hm okDubnany
Jinak dnes konečně změna je úplně jasno a je našlápnuto na dokonalý den odpoledne k +17C ? no uvidíme ale už to oproti předešlým dnům vypadá skvěle teplota je na +4C i při jasnu takže teplejší proudění je znát

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Tak konečně - jasno
... V noci ještě byly zbytky oblačnosti a tak teplota spadla jen na +5,5°C a navíc foukalo a stále dost fouká Moravskou bránou od SV.
Tmax včera +12°C.
Tmin dnes +5,5°C.
Ve výhledu na 10 dní dopředu nevidím téměř žádné srážky (tady na východě). Ale aspoň se vysuší vodou stále nasáklá půda.

Tmax včera +12°C.
Tmin dnes +5,5°C.
Ve výhledu na 10 dní dopředu nevidím téměř žádné srážky (tady na východě). Ale aspoň se vysuší vodou stále nasáklá půda.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, včera odpoledne se dokonce prosadilo chvíli Slunce a maxima se tak doma dostala až k 15,4 °C, skoro neuvěřitelné na to jak bylo v práci v Brně škaredě. Dnes ráno skoro jasno ale teplota ráno vysoká 5,9 °C a teď už utěšeně roste, aktuálně 6,9 °C. Myslím, že k 18 °C by to vylézt mohlo, no uvidíme.
-
- Kontaktovat uživatele:
huj včera zpočátku jasno až skoro jasno, postupně se zatahovalo, odpoledne oblačno až skoro zataženo, později večer se o5 vyjasnilo Tmax pro teplomily záviděníhodných 16,6°C
Tmin 0,8°C vítr V-VSv do 5 m/s s nárazy až 7 m/s, zpočátku až Jv.
Aktuálně 08:50 jasno
℔
10°C ℔
bezvětří
Dneska to při slabším větru vypadá na útok na 20°C
PS: pro kolegu z Velkého Beranova ... není 5 mm/min nějak hodně? ... to je dost slušná intenzita přívaláku i v létě

Aktuálně 08:50 jasno

Dneska to při slabším větru vypadá na útok na 20°C
PS: pro kolegu z Velkého Beranova ... není 5 mm/min nějak hodně? ... to je dost slušná intenzita přívaláku i v létě

Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Dnešní noc velmi teplá. Včera ve 22:00 bylo +8,4°C a ranní Tmin +4,6°C, takže mrazům jsme dali definitivně sbohem. Od rána zcela jasno, i když při pohledu do dálky kouřmo. Aktuálně v 9:15 je teplota +8,6°C, tlak 1024 hPa. Vítr proměnlivý do 2 m/s.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
- kocurekp
- Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire
Tak dnes se konečně dočkalo jasna celé Česko. Užijme si to, protože takové počasí tu bývá vzácné. V Ďáblicích v 11:11
teplota atakuje 13°C, v centru je ale dle auta už 15°C. Mohu také potvrdit teplou a "hvězdičkovou" noc s minimem 4,6°C, které bylo ale velmi krátké před východem slunce. Ve 3 ráno bylo ještě 8°C. Hezký den!