No jistě ne ale podle počítačového planetária to dopovídá, tak věřím, že anoJanek píše: Víš jistě, že ta tečka jsou jeho měsíce?V tom případě dobrý úlovek!

Moderátor: Moderátoři
No jistě ne ale podle počítačového planetária to dopovídá, tak věřím, že anoJanek píše: Víš jistě, že ta tečka jsou jeho měsíce?V tom případě dobrý úlovek!
Tak nevím, Adi. Možná včerejší večerní modely ukazovaly zimu, ale co já koukám dopředu, tak pořád "klasickou" zimu nevidím (byť náznaky jsou, ale je to strašně daleko před námi) - mluvím ale o nížinách. Prostě pokud je každý den pár stupňů nad nulou při Z-SZ proudění, tak k pravé zimě mi občasné sněhové přeháňky a vítr nestačí...Adi píše:...Modely slibují v příštím týdnu naopak to, jak si zimu představuji právě jáJinými slovy sníh a konečně teploty pod nulou.
Také se divím že u vás není sníh?U nás dnes ráno padal snih,ale ted je již nesouvislá pokrývka na severní straně kam slunce nedostalo.Je to jen poprašek,rano bylo cca 0,5cm.Stavím chalupu v 705m.n.m,ale bohužel nejsme nekde pod horama.Jsou tu případy,kdy máme 5cm sněhu a o kousek níž cca 630m.n.m není nic.nacházím se asi 11km od města Boskovice,je to proně šok když mám na autě již zminovaných 5cm a tam prší.Místní klima je ale jiné než dole v Boskovicich.V lete nepřestane pofukovat,natož v zimě.Co se týče srážek v letě,tak těch tu mnoho není,vyhýbá se to.Výhled mám na celou českomoravskou vrchovinu,hornosvrateckou vrchovinu no a jeseníky včetně strání a Pradedu mame také.ivosum píše:Ve Volarech nám dnes roztál sníh, už máme jen nesouvislou pokrývku. Teplota se dnes dostala na hodnotu +3,6 st a po celý den bylo jasno.
Koukněte na debatu o případném setkání meteorologů viewtopic.php?f=9&t=878
------------
Vše o počasí na Šumavě - http://www.pocasi-volary.cz