Aktuální počasí v ČR - únor 2009

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Re: Aktuální počasí v ČR - únor 2009

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Hlásím rovněž cca 7 cm v Orlové, teplota zatím 1 stupeň pod nulou, příroda vypadá kouzelně :-) Cesty jen místy zledovatělé, jinde jen mokré, déšť opláchl svinstvo a mokrý sníh ostatně taky, čili auto mám zatím čisté :mrgreen: Teploty neklesly příliš hluboko, jinak by to vypadalo podobně, jako u Dobrmanka. Mimochodem máme po čase dýchatelný, čistý vzduch :wink:

Škoda té, byť jen mírné oblevy, která se chystá pro náš region ve středu. Sníh by měl zůstat, ale bude to jen mokrá břečka, pak umrzlá břečka, snad něco poté napadne, jak předpovídá Gerykm. Teoreticky by mělo. V každém případě nás čeká mrazivý konec týdne i začátek dalšího, únor může skončit ještě nakonec v průměru nebo spíše pod ním. Uvidíme.

K extrémně vysokým teplotám na jihu Čech, pokud vím, tak tam dochází za jistých povětrnostních situací ke "zdvojenému" fénu, tzn fénově ohřátý vzduch přes Alpy se poté ohřívá podruhé po přechodu hřebenu Šumavy či Českého lesa. To patrně platí o rekordních teplotách např v roce 1983, kdy v Husinci bylo naměřeno přes 40 nad nulou. (22 nebo 23.7, jestli se nepletu) Prosím o opravu, pokud je něco špatně :wink:

Zatím :wink:

Ps. doporučuji tento link :mrgreen: http://www.telegraph.co.uk/topics/weath ... inter.html
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím, tak včera napršelo pěkných 14,1 mm. Takže všude bláto. Zem je nasáklá jako hubka. Nikde samozřejmě ani vločka. Včera kolem 2-3 °C. Dnešní minimum na nule, teď už od rána svítí sluníčko při zcela jasné obloze (Brno). Nicméně teplota venku stále kolem 0 °C.
Aktuální snímek z webkamery zde. Aktuální meteo data zde.
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

U nás za víkend 0mm srážek, takže žádná změna. V sobotu nám tu zasedla mlha, takže sluníčka jsme se dočkali až včera a i dnes, kdy je od rána polojasno, a oblačnost se dále rozpadá. Vypadá to, že nám únor ještě předvede, že zima nekončí... 8)
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
hrdla3
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Zde polojasno,Tmin -3,6st. a aktuálně -0,9st.Sněholedu je tu stále 0-5cm,který tu drží už od 2.1.Zítra by mohl nějaký sníh napadnout a snad i přežije následné oteplení,protože nepředpokládám,že by zde zítra teplota vystoupila nad +2/+3st. a zem je stále pěkně promrzlá.Večer pak už zase ochlazování a v noci na středu a ve středu další sněžení.Pak další ochlazení a o víkendu minima možná i pod -10st.Takže tu máme zřejmě poslední takový stabilnější návrat zimy.I když zde vlastně po povánočním ochlazení žádná výraznější obleva nebyla,pouze dna slunečné dny bylo nad +4st.,takže např. i led na rybníce stále 50-60cm a bruslit se dá neustále,protože kromě 3.2. jsme měli alespoň v noci vždy mráz.Přeji pěkný den.

www.smart-web.cz/karel
Janek

Příspěvek od Janek »

Tak v Karviné sněžilo o něco méně - 5 cm sněhu. Zajímavé, že směrem k Těšínu sněhu ubývalo jak na zemi, tak především na stromech, což dodávalo kouzelnou atmosféru. Teplota kolem nuly, teď v Těšíně nad nulou, protože to ztálo snad na 2 cm. :( Jinak bezvětří a skoro zataženo.
Vítr zítra a pozítří se nás prakticky netýká - max. dosti čerstvý; sníh snad napadne a pak by mohl vydržet možná i týden. Uvidíme... :P
Ze zazelenalé (kromě zimy) pahorkatiny z Karviné zdraví Hloupý Honza. :-)
oblíbená webovka: http://pocasi.venku.cz/ mé rajče: http://kozibrada.rajce.idnes.cz/
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera večer se postupně vyjasnilo a teplota klesla na Tmin -0,8°C Tmax 3,8°C vítr Z 2-6 m/s s nárazy až 10 m/s

Aktuálně 12:00 polojasno ObrázekObrázek 3°CObrázek Sz do 1 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

S tím Holešovem je to nějaký divný ve 14.OO bylo +10C přitom nikde jinde takový teploty zdaleka ne a v 15H už jou tam necelý 4C tak nevím teda.Na CHMU jsem viděl už odkaz z 15H ten ze 14H jsem viděl na jiných stránkách tak nevím
U nás max 5C a celkem slunečno.Jinak na západě si užijí TN Quinten Francie možná nárazy až 14O km/h a apk částečně i u nás spíš na horách.Podle Aladina by mělo celkem zas na J Moravě zasněžit?spíš déšt.No uvidíme to bude zase bolehlav tlak dolů :( :(
Naposledy upravil(a) Tom dne 09 úno 2009, 16:56, celkem upraveno 2 x.
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

Tom píše:S tím Holešovem je to nějaký divný ve 14.OO bylo +10C přitom nikde jinde takový teploty zdaleka ne a v 15H už jou tam necelý 4C tak nevím teda.
Taky mi to přišlo divné, možná, že někdo něco poblíž pálil nebo dýchl na teploměr..? :lol:
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
Petr Malina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Malina »

Zdravím : Včerejší deštivý den v odpoledních hodinách se změnil ve sněžení , celkem spadlo 15,4mm srážek z toho bylo 6cm sněhu , který v průběhu dnešního dne z větší části zmyzel a zůstaly pouze necelé 2 cm sněhu . Aktuálně máme zde polojasno s teplotou -2,7°C , bezvětří , vlhkost je 85% a tlak má hodnotu 1009,6 hPa .
Ostatní meteorologické údaje zde stanice Košíky
Aktuální data http://www.pocasi-kosiky.cz/aktualni-pocasi/ - jen při zapnutém PC
Webkamera aktuální snímek http://www.pocasi-kosiky.cz/webkamera/ - jen při zapnutém PC
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

.
Naposledy upravil(a) Tom dne 10 úno 2009, 07:22, celkem upraveno 1 x.
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Zdravím ve spolek, dneska ráno byla malá oblačnost a teplota si tak ve smém minimu spadla na -5,5°C. Přes den byla také spíše menší oblačnost, skoro jasno, polojasno, maximálně oblačno. Maximum +0,5°C. Byl jsem v Brně, tam bylo slunečno beze sněhu. Po cestě do Brna nejvíc sněhu v Rapoticích, určitě takové 3 cm, viz foto. U nás 1-2 cm, ale slunné svahy jsou celkem logicky holé. Večer máme skoro jasno a teplotka opět šupajdí dolů, je -4,0°C. Nechci to zakřiknout, ale vypadá to na nějaké pěkné sněženíčko v následujících dnech, no uvidíme.
Rapotice, ale mobilu a z jedoucího rychlíčku:
http://www.nahraj.net/images/Wyf03520.jpg
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Nevím jak jinde, ale buď se zbláznilo čidlo nebo je venku skutečně takový mráz, aktuálně -7,4 °C. Dnešní tmax 2,4 °C. Sníh slehnul na 4 - 5 cm. Když jsem dnes objížděl Vítkvosko, tak směrem na Z a SZ sněhu pozvolna ubývalo, což nebývá obvyklé. Např. v Čermné ve Slezsku sníh jen do 5 cm, na Podhradí jen do 3 cm, takže s nadílkou celkem spokojenost snad něco připadne i v dalších dnech.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Bobr
Meteostanice: NETKOM 265 NE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr »

Zdravím

tak jsem konečně po víc než týdnu viděl slunce :D. Dnes celý den u nás skoro jasno s mírným větříkem a bílou čepicí na všem - taková nádherné zimní počasí. JInak průběh teplot za dnešek Tmax 02,0 ve 14:33 Tmin -5,8 aktuálně a pořád klesá:). Tlak je setrvalý 1012,1 vlhkost během dne vlivem změn teplot značně kolísala aktuálně 80%. Vítr během dopolrdne foukal kolem 5 m/s odpoledne se uklidnil na 1-2 m/s.

jinak v sobotu Tmax 09,4 °C.

Během neděle napadlo necelých 10 cm mokrýho sněhu.

V pátek jsem odjížděl z mlhavé vysočiny a mlha skončila až za Brnem. V olomouci ráno mírně slunečmo ale během dopoledne se silně zvedl vítr až k 10 m/s. Pak jsem zmizel až do nedělního odpoledne do tunelu a když jsem vylezl ven nestačil jsem valit bulvy. Vitr funěl jako blázen a pršelo celou cestu až do Brna. Kolem Brna se do deště zamíchal i sních a za brnem už bylo vidět sníh kolem dálnice po deseti km bylo jasné že to bude všechno jinak a na 170 km už bylo přes 5 cm sněhu azačala se přidávat mlha - no to bylo radosti an starém bělidle :(. U devíti křížů už mlha ještě zhoustala a povolila trochu před V. Meziříčím. pak už byla cesta taková jakoby v klidu do té doby než jsem na 119 sjel z dálnice - všude přes 10cm sněhu a projeto bylo jenom od aut - naštěstí to mám od dálnice domů jen 3 km takže auto do garáže a byl jsem rád že jsem doma. takže jsem si během cca 1,5-2 hodin vyzkoušel několik variant počasí a na rovinu říkám že ten fučák s deštěm na začátku cesty bylo ještě to nejlepší
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Dnes ráno -5 st,přes den slunečno,pomalu se oteplovalo na odpoledních +1 st za skoro jasna.Sníh na slunečných svazích,kde to hřálo roztál.Teď večer je opět slabě pod nulou,oblačno a tlak začíná klesat.
Tak další dny to bude zase chvíli o zimě-snad už naposledy-jen aby toho moc nenapadlo(mimo hor)aby pak ty sr...y netály měsíc.Zima se bude muset hodně snažit,aby to za něco stálo,v druhé polovině února už to nemá jednoduché-uvidíme...My co nemáme zimu rádi to vidíme v prodlužujícím dni a stoupajícím slunku už stále více jarně :)
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj tak druhá půlka dne už byla spíše se zvětšenou oblačností, po přechodném vyjasnění se večer postupně zatáhlo vysokou a pak i střední oblačností, která má slušný tah z ZJZ směru Tmin -3,7°C Tmax 6,2°C

Aktuálně 00:00 skoro zataženo ObrázekObrázek -0,1°CObrázek SSv do 1 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2009“