Aktuální počasí v ČR - leden 2010
Moderátor: Moderátoři
- kocurekp
- Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire
Re: Aktuální počasí v ČR - leden 2010
U nás dnes oblačno až polojasno s kouřmem, sníh drží - paráda - i když za leden zatím jen 1,2 mm srážek. Ranní minimum -5,5°C, nahoru to moc neleze, teď je -4,5°C. Po delší době přidám obrázek z webkamery u nás na střeše...

- dědahvězdář
- Kontaktovat uživatele:
Dřevohostice.
Ráno 12 cm sněhu, nový sníh 3 cm ( vodní hodnota 3,1 mm )
Minimální teplota - 3,2°C , včerejší maxima -1°C
Od 9 hod sněží, nyní krásné vločky, teplota – 0,9°C.
Ráno 12 cm sněhu, nový sníh 3 cm ( vodní hodnota 3,1 mm )
Minimální teplota - 3,2°C , včerejší maxima -1°C
Od 9 hod sněží, nyní krásné vločky, teplota – 0,9°C.
Kladu otázku, jak se u nás u Kolína včera mohla vyskytnout nadnulová teplota (ve 12.53 hod. bylo + 0,1 °C). Lehce nad nulou bylo včera spíše na JV Moravě. No a ono se to občas vyskytlo i jinde - stačí, aby krapet vylezla ta žlutá boule
(přestože byla jinak velká obl.) a povyskočilo to.

Naposledy upravil(a) Lhotak dne 07 led 2010, 13:50, celkem upraveno 1 x.
Ať se daří
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Dnes je nízká oblačnost tady v Brně se to ale už protrhává.Teplota lehounce nad nulou +0.4C takže tohle sněhu neublíží.No od zítřejšího rána tady na JV sněžení v tu sobotu se asi možná trochu deště zde ukáže teplota se na chvíli zrovna u nás asi koukne nad nulu nešlo by to prosím posunout ještě trochu na JV aby jen sněžilo no jsem úplně na hraně podle šrafování na Aladinovi v mapě srážek kde je ještě sněžení v sobotu.Více na JV už to v sobotu háže spíš déšť/sníh
uvidí se každopádně i tak podle Aladina od pátečních 12UTC až kam vede poslední mapa tady slušný sněžení takže nouze o sněhovou pokrývku tu rozhodně nebude a bude hodně bohatá.

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Čtvrteční Tmin -4,6°C, Tmax -2,2°C, aktuálně v 13:30 již -3,5°C a teplota klesá. Tlak vystoupil na 1010 hPa. Skoro zataženo beze srážek, slabý JZ vítr do 2 m/s. Dopoledne kolem 9. hodiny jsem byl ve Slavětíne, kde asi hodinu slabě sněžilo, poté sněžení ustalo a kolem poledne se začala protrhávat oblačnost. Sněhu leží mezi 3 - 4 cm prachového.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
- kocurekp
Tak v Praze máme chladněji než ve V. Svatoňovicích u Tomáše Prouzy - teď je -5°C, to se často nevidí...
Nakonec se oblačnost během dne vytratila až na skoro jasno, takže dnes slunečný den... 

- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Lhotak: Nemyslím si, že by dědahvězdář to měl kdovíjak špatně. Záleží jaký sníh padá. Já osobně každé ráno poctivě roztápím a naliji do odměrky. Posledně jsem zde uvedl 7 cm (6,2 mm), asi tak.
Teplota stále pod nulou, ale dnes se zatím nejblíže blíží nule. Dnešní tmax -1 °C, aktuálně -1,4 °C. ranní min -5,4 °C. Dnes dopoledne slabě sněžilo a dalo to okolo 1 cm. Celková sněhová pokrývka 20 cm. No, nevím jestli srážky zasáhnou ČR republiku rovnoměrně, spíše si myslím, že budou regionálně značné rozdíly. Já už mám jistý náskok
, oproti většině území, takže by se u mne mohla výška sněhu v pondělí ráno pohybovat okolo 50 cm. Co se týče dopravní situace, tak si myslím, že pár blbců zablokuje půl republiky a znechutí jízdu autem všem ostatním řidičům a média z toho udělají kalamitu století. Záleží taky, jak moc bude foukat .......
Teplota stále pod nulou, ale dnes se zatím nejblíže blíží nule. Dnešní tmax -1 °C, aktuálně -1,4 °C. ranní min -5,4 °C. Dnes dopoledne slabě sněžilo a dalo to okolo 1 cm. Celková sněhová pokrývka 20 cm. No, nevím jestli srážky zasáhnou ČR republiku rovnoměrně, spíše si myslím, že budou regionálně značné rozdíly. Já už mám jistý náskok

Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
- kocurekp
Meteoblog píše:

Adi, opravdu je to tam tak špatné..?Situace v Moravskoslezském kraji je alarmující!
Autor: Kamila Ulčová 7. Leden 2010 09:15
Moravskoslezský kraj se probudil do rána zahaleného smogem a prachem. Zatímco na zbytku území se setkáváme s celkem přijatelnou kvlaitou ovzduší, na severovýchodě území je stituace bez přehánění strašná! Koncentrace prachovývch částic v ovzduší překračují až 4,5x své normální imisní limity a klasifikace kvality ovzduší je na nejhorším stupni: “velmi špatná”! Postiženy jsou prakticky všechny stanice: Bohumín, Český Těšín, Frýdek-Místek, Karviná, Havířov, celá Ostrava, Studénka, Třinec i Věřňovice! Absolutně nejvyšší koncenteraci pak hlásí právě Věřňovice."

- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Odpovím za Adiho:
Zde.
Vypadá to dost drsně ta mapa.
Jinak tady se odpoledne také vyjasnilo a z maxima +0,4 °C to rychle padá. Aktuálně -2,7 °C.
Zde.
Vypadá to dost drsně ta mapa.
Jinak tady se odpoledne také vyjasnilo a z maxima +0,4 °C to rychle padá. Aktuálně -2,7 °C.
Omlouvám se, neměří to špatně, to já jen špatně kouknul na jednotku množstvídobrmanek píše:Lhotak: Nemyslím si, že by dědahvězdář to měl kdovíjak špatně. Záleží jaký sníh padá. Já osobně každé ráno poctivě roztápím a naliji do odměrky. Posledně jsem zde uvedl 7 cm (6,2 mm), asi tak.
Teplota stále pod nulou, ale dnes se zatím nejblíže blíží nule. Dnešní tmax -1 °C, aktuálně -1,4 °C. ranní min -5,4 °C. Dnes dopoledne slabě sněžilo a dalo to okolo 1 cm. Celková sněhová pokrývka 20 cm. No, nevím jestli srážky zasáhnou ČR republiku rovnoměrně, spíše si myslím, že budou regionálně značné rozdíly. Já už mám jistý náskok, oproti většině území, takže by se u mne mohla výška sněhu v pondělí ráno pohybovat okolo 50 cm. Co se týče dopravní situace, tak si myslím, že pár blbců zablokuje půl republiky a znechutí jízdu autem všem ostatním řidičům a média z toho udělají kalamitu století. Záleží taky, jak moc bude foukat .......

Ať se daří
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
I dnes vylezla teplota slabě nad nulu, ale sníh drží a dopoledne připadl další 1 cm.
Aktuálně je -5°C díky zmenšené oblačnosti.
Poslední výstupy modelů ALADIN a GFS mě zklamaly
- od sobotního do nedělního poledne (?) teplota nad nulou a bohužel zřejmě většinou s deštěm
. Kapalné mrznoucí srážky hrozí v sobotu večer i na S-SV Čech. Teď fandím slovenskému ALADINU - dává daleko sněhovější a chladnější počasí k nám na Hanou...
Troufám si tvrdit, že nejvíce sněhu v pondělí bude v Praze...
Letitý rekord 36 cm (v Přerově) podle mě opět odolá
.
Aktuálně je -5°C díky zmenšené oblačnosti.
Poslední výstupy modelů ALADIN a GFS mě zklamaly

Troufám si tvrdit, že nejvíce sněhu v pondělí bude v Praze...

Letitý rekord 36 cm (v Přerově) podle mě opět odolá

Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
Huj dnes zpočátku oblačno až polojasno, kouřmo, odpoledne postupně skoro jasno a to je víceméně do teď, Tmin ráno -8,4°C, odpoledne Tmax poměrně vysoko -2,6°C, nyní díky malé oblačnosti teplota rychle padá dolů.
Aktuálně 18:00 skoro jasno, kouřmo
℔
-8,1°C ℔
JJz do 1 m/s
sněhový rekord je u nás podobný a taktéž to nevypadá na jeho překonání, ono by byl docela zázrak těch 25 cm, osobně si nejvíc pamatuju 28 cm.
Aktuálně 18:00 skoro jasno, kouřmo

sněhový rekord je u nás podobný a taktéž to nevypadá na jeho překonání, ono by byl docela zázrak těch 25 cm, osobně si nejvíc pamatuju 28 cm.
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
- kocurekp
Jo jo, to vůbec není od věci, může to tak dopadnout, protože jak už jsem psal, letošní zima je tu nezvykle chladná - sice bez extrémních teplotních amplitud, ale pod nulou je furt a sníh se drží i v centru. Každopádně i kdyby tomu tak nebylo, bude o tom dozajista uvědoměna celá republika.Michal Geryk píše:Troufám si tvrdit, že nejvíce sněhu v pondělí bude v Praze...

Teď už jsme vyklesali na -7,2°C z dnešního maxima -3,5°C, a dál už to neklesá, asi se nasunula nízká oblačnost.
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Tady je taky mrazivo -6C tak nějak se to dalo čekat s tím deštěm v sobotu defakto pořád to tu bylo na tu sobotu nadnulové takže maximálně může nastat překvapení ale už to bude asi docela přesné ty modely tak velká změna to nebude.jo jo taky mě zklamal poslední výstup Aladina to už je daleko od nás to pásmo sněžení
.P.S. teploty nad 0C i když malinko jsou tu už od včera a většinou se sněžením se trochu oteplí takže i takhle lajcky se to dá čekat....

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
Zdravím všechny z Trutnova.Do dnešního rána se vrátila pěkná zima,po včerejším slabém oteplení,dnes ráno slabý vítr při -5 st a velmi slabém sněžení.Přes den také mrazivo,navečer vyjasnění a hned je -7 st.
Výhledy slibují hodně srážek-rád bych tady upozornil některé optimisty,že když se od toho hodně očekává-bývá to slabší než očekávání
Jinak jak se tu těšíte,mne je to celkem jedno,ať něco napadne,stačí 10 cm,stejně za týden,dva,tři z toho bude čvachta a voda a to není nic příjemného,hlavně aby nebyly pak nějaké velké mrazy,ty už nám letos (loni v prosinci)zničily mnoho let práce kolem citrusů…skurv..á zima..ať už je pryč to šero a tma.
Výhledy slibují hodně srážek-rád bych tady upozornil některé optimisty,že když se od toho hodně očekává-bývá to slabší než očekávání

Jinak jak se tu těšíte,mne je to celkem jedno,ať něco napadne,stačí 10 cm,stejně za týden,dva,tři z toho bude čvachta a voda a to není nic příjemného,hlavně aby nebyly pak nějaké velké mrazy,ty už nám letos (loni v prosinci)zničily mnoho let práce kolem citrusů…skurv..á zima..ať už je pryč to šero a tma.