Aktuální počasí - březen 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí - březen 2010

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Včera tak jako předchozí dny skoro jasný slunečný den, mírný SV až S studený vítr.
Teplota se udržela opět pod nulou, max. – 1°C.
Minima přesně jak mají být, před východem Sluníčka – 8,8°C.
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

fractal píše:Zdravím,
dneska celkem fajn -5,9 °C - +3,1 °C, většinou jasno či skoro jasno, na slunci v závětří velice příjemně, slunce už má sílu a pořádně hřeje.
No tak já jsem včera zažil pocitově nejstudenější počasí v letošním březnu :? a to i přes skorojasnou oblohu.
Skorojasno s cirry na obloze je i teď ráno - máme zřejmě poslední takto chladné ráno této zimy, i když... Ale vyhlídka na příští týden je přeci jen jarní - kéž by ;-).

Tmax včera -1,5°C (3. ledový březnový den).
Tmin teď za silného SV větru -7°C.

Víte, jak se počítá pocitová teplota? Co web, to jiná hodnota... :? Jde sice o velmi subjektivní veličinu, ale zajímalo by mě, zda kromě větru má na pocitovou teplotu vliv i vlhkost vzduchu (určitě má...).
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Včerejší min -13,6 °C, max -2,4 °C, vítr včera foukal okolo 3 - 5 m/s. Dnešní ranní min -14,2 °C, nyní -12,4 °C, vítr jen okolo 1 m/s, ale v průběhu dne určitě výrazně zesílí.
Naposledy upravil(a) dobrmanek dne 10 bře 2010, 11:43, celkem upraveno 1 x.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky

Včera večer -7, opět krásná, jasná noc, ráno -9,5, takže -10 odolalo, nyní to zvolna stoupá, je -8, v 7 hod se to potácelo někde mezi -9 až -8. Vzduch je přes mírný vítr opět po ránu mizerný - prach přes 100 mikrogramů, zítra se srážkami se to snad vyčistí. Mimochodem dnes na Rudné (páteřní čtyřproudovka kolem a přes Ostravu mezi Mittalem a Vítkovicemi) a tunami nákladních aut v ranním smogu a mraze ... cyklista. Nechápu :shock:
Sníh sublimuje i ve stínu, byť je stále pod nulou, takže tam vrstva do 2 cm, jinde jen zbytečky.
Ano, zítra trochu zasněží, patrně i v dalších dnech. Teploty se však začnou pozvolna měnit k jaru. Uvidíme

zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Michal Geryk píše:
fractal píše:Zdravím,
dneska celkem fajn -5,9 °C - +3,1 °C, většinou jasno či skoro jasno, na slunci v závětří velice příjemně, slunce už má sílu a pořádně hřeje.
No tak já jsem včera zažil pocitově nejstudenější počasí v letošním březnu :? a to i přes skorojasnou oblohu.
No venku na volném prostranství asi ano, to souhlasím, ale odpoledne jsem byl doma dřív, tak jsem kolem 15:30 sedl ven (na terasu otočenou na západ a chráněnou ze všech stran kromě Z od větru) s knížkou a vydrže jsem tam jen v trišku s krátkým rukávem, slunce moc příjemně hřálo.

Jinak dnešní ráno studené jak v Rusku (i když asi většina z vás bude mít ranní minima ještě nižší) -6,4 °C, doma v Podivíně byla obloha pokryta vrstvou cirrostratů a altostratů a ze slunce nad východem už byla jen rozplizlá koule, v Brně je o něco méně oblačnosti, vypadá to jen na občas někde kousek cirru ;-)
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Já se do Brna jezdím ohřát. :D Tady je to maximálně v pohodě, to u mě doma dneska zase bylo v údolí -12°C. Dneska večer se přesouvám do Třebíče, kde bych zítra mohl registrovat sněženíčko, tak uvidíme. A hlavně taky vrchol hokejové sezony, kdy po prohrané sérii s Hradcem přijedou sehrát přípravný zápas kompletní nadupané Pardubice s Haškem v bráně. :D To bude aspoň konfrontace, už teď se čekají 3-4 tisíce diváků. Snad to sněžení nebude komplikovat dojezd diváků.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Středeční Tmin -11,2°C, Tmax +2,1°C (takže konečně konec ledových dní). Od rána jasno, během dne pozvolné přibývání vysoké oblačnosti (Ci a Cs). Dnes jsme začali měřit identické body ve Chvalči dole ve vsi, ve stínu a na větru to bylo nepříjemné, ale třeba na odtátém náspu silnice otočeném k jihu to byla paráda.
Aktuálně v 15:35 teplota +0,7°C, tlak 1024 hPa, skoro jasno (Ci, Cs), vítr SV do 4 m/s. Sněhu opět ubylo a holé plochy se zvětšují, na zahradě už činí ke 30% plochy.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes sice slunce vysvitne ale není to stoprocentní jako včera přechodně je i oblačno odpoledne oblačnost přibývá od jihu.Teplota v maximu ale už +4C fouká stále mírný VSV vítr.Překvapuje mě vlhkost vzduchu je okolo 19% a i v maximu je "jen" 50% suchý vítr dělá své asi na to že je Březen nízká vlhkost....

Na aktuální mapě jde vidět jak vítr kopíruje Moravskou bránu a dále Dyjskosvratecký úval
http://aktual.meteopress.cz/maps/vitr.jpg
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Min teplota -11 st byla v noci,k ránu zesílil vítr a ráno při východním větru -8 st to bylo venku utrpení.Přes den až +2 st a sníh byl dnes na osluněných plochách viditelně poznamenán.Teď jen přežít víkend-ten vypadá fakt tragicky od SZ se značným množstvím srážek a teplotami kolem nuly.Příští týden už by to mělo jít k lepšímu.Jak už někdo napsal přede mnou - snad..letos člověk nikdy neví,počasí si děla co chce a je nečitelné v delším výhledu.Poslední dobou jen zima a zima..
RNDr.
Meteostanice: DAVIS VANTAGE PRO 2

Příspěvek od RNDr. »

čaute, tak dnes ma velmi prekvapila nízka vlhkost vzduchu dnes min. bolo o 16:10 a to len 18% :shock: . Teplota max. 6,9°C a min. -9,7°C. Akt. je oblačno a -1,4°C, vlhkost len 52% a tlak klesá akt. 1018 hPa
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

RNDr. píše:čaute, tak dnes ma velmi prekvapila nízka vlhkost vzduchu dnes min. bolo o 16:10 a to len 18% :shock: . Teplota max. 6,9°C a min. -9,7°C. Akt. je oblačno a -1,4°C, vlhkost len 52% a tlak klesá akt. 1018 hPa
Jj,
máš pravdu já naměřil 29 % ale i tak je to dost málo. Aktuálně zataženo a těsně pod nulou.
Jan Pícha
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

fractal píše:
RNDr. píše:čaute, tak dnes ma velmi prekvapila nízka vlhkost vzduchu dnes min. bolo o 16:10 a to len 18% :shock: . Teplota max. 6,9°C a min. -9,7°C. Akt. je oblačno a -1,4°C, vlhkost len 52% a tlak klesá akt. 1018 hPa
Jj,
máš pravdu já naměřil 29 % ale i tak je to dost málo. Aktuálně zataženo a těsně pod nulou.
Tak já měl minimum 28% jinak teplota maximální na 3°C a minimální na -10°C.Ráno a dopoledne jasno,odpoledne postupně přibývání oblačnosti.Vítr severozápadní do 7 m/s.Aktuálně oblačno -2,3°C vlhkost stále nízkých 55%.Rosný bod na -10,5°C
Pěkný den z Teplicka :-)
RNDr.
Meteostanice: DAVIS VANTAGE PRO 2

Příspěvek od RNDr. »

V okolí Nitry a Trnavy to kleslo dnes len na 14 až 16% najmenej na slovensku :)
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj v úterý bylo jasno až skoro jasno, ráno pěkná námraza necelý 0,5 cm. Tmax 2,2°C Tmin -11,9°C, Vítr SSv-V do 5 m/s s nárazy až 7 m/s, sníh včera ráno Obrázek 4 cm, včera o5 slunečno postupně přibývání vysoké oblačnosti.

Aktuálně 01:50 skoro zataženo ObrázekObrázek -3,0°CObrázek bezvětří
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Tak dnes po ránu velká změna pro mě teda příjemná moc ne po delší době padá opět sníh je to jen slabá vrstva ale já už moc sníh nechci no co se dá dělat :D .Aktuálně je zataženo slabě sněží při -3C

pro slovenské návšťevníky je na meteopressu radar srážek s detailním přiblížením i pro Slovensko tak pokud neví zde je odkaz:http://radarsk.meteopress.cz/
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“