Aktuální počasí v ČR - říjen 2009

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Re: Aktuální počasí v ČR - říjen 2009

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Vítr zesiluje, stále trošku poprchává, 6 stupňů, na Lysé hoře v Beskydech již sněží a je pod nulou.
. Flamesi tak to ne: To raději arktické počasí, než smradlavé inverze. :evil: Mimochodem máme super vzduch z prachem hooodně hluboko pod limitem :mrgreen:

Stran vytápění, radiátory jen mírně hřejí, v ložnici jsou vypnuté a ventilačka je stále otevřena. V ložnici 19, jinde 22. Pohoda
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Zdravím, je to mazec to chladné proudění. A to jsme teprve dneska zažili začátek. Minimum je teď, ale ráno bylo kolem 7°C. Denní maximum 9,5°C napovídá, že tu máme konec legrace. Srážek mám za dnešek pěkných 13 mm (trvalý déšť, občasný déšť, přeháňky), takže sucho snad lehce polevilo. Vítr byl mírný, ale asi ještě pořádně zesílí. Už dneska srážel pocitovku o pár stupínků dolů. V Třebíči bude určitě padat minimálně déšť se sněhem, ale já u toho mohu být až v noci na pátek, tak snad to vydrží. Jinak budu v Brně, kde nečekám nic moc bílého. Webový portál Snow Forecast čeká slušné sněhové úhrny nejprve pro SV území a posléze ještě pro JZ území. I GFS tam zdržuje nejvíce chladu směrem k víkendu. Ve 22:28 máme skoro zataženo, nyní beze srážek, slušně pofukuje a teplota je na dnešním minimu 5,7°C. Doma mám bez topení 23,2°C lidičkové. :) Mějte se a užívejte bělobu.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

Už nám i zde zesílil SZ větr i s nárazy 16m/s a teplotá klesá na 8°C.Jinak zataženo a bezesrážek.Nó zima se pomalu vkrádá i sem :lol: :mrgreen:
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
petrklíč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrklíč »

Zdravím,
v noci na přechodu fronty a dnes v přeháňkách napršelo slušných 14 mm. Říjnový úhrn tedy vytahujeme na 25 mm. Jinak samozřejmě byla velká oblačnost s teplotami 5,1 (teď večer) až 10,2.
Co se sněhu týče, s ohledem na zdejší zvyklosti nečekám, že by se v tomto týdnu tady něco udrželo na zemi, snad po ránu poprašek.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera zataženo až oblačno, místy přeháňky, večer postupně trvalejší déšť, kolem poledne a odpoledne duha. Tmax 14,3°C Tmin 8,5°C, vítr Z-Jz postupně 2-6 m/s s nárazy až 8 m/s, večer o5 zeslábl, srážky Obrázek 7,8 mm.

Aktuálně 23:50 zataženo ObrázekObrázek 6,4°CObrázek ZSz do 1 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

U nás za včerejšek napršelo na zdejší poměry slušných 14 mm vody a máme za říjen kolem 30 mm srážek. Další vlna srážek bude tady v závětří Nízkého Jeseníku určitě slabší a i to sněžení je u nás s otazníkem, ale nějaká ta vločka mezi kapkami deště se asi objeví. Jo (nejen) ve Slezsku si užijí zimy až až... :?

Vítr v nížinách bude pořádný, ale od zítřka bude dost utlumený stabilním zvrstvením spodní vrstvy atmosféry a také srážkami a tak to podstatné stran větru bude asi od vyšších poloh a na horách. O dálnici D1 na Vysočině se asi bude mluvit a psát hodně... :(

Máte už zimní pneumatiky ??? ;-)

Tmax včera +11°C.
Tmin dnes +5°C.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes ráno je proměnlivo opět větrno fouká od SZ v noci vítr do 11 m/s v nárazech jinak průměr 4-7m/s teplota je +5C pocitově ovšem mnohem níž 0C.Já mám ještě letní pneu ale tady sníh nehrozí snad aspon uvidím nějakou tu vločku pneu měnit budu asi dnes??? no uvidím jaká bude zima odpoledne musím to měnit venku :? .
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Pondělí 12.10.2009:
Tmin +4,6°C, Tmax +9,5°C, tlak v 15:00 1008 hPa, celkový úhrn srážek 10,5 mm. Během dne skoro zataženo až zataženo se střídavým trvalejším deštěm a přeháňkami. Vítr SZ k večeru zesilující.

Úterý 13.10.2009:
Tmin +2,3°C (zatím), aktuální teplota v 8:35 +3,6°C, tlak 1018 hPa. Vítr SZ směru dosáhl největší intenzity krátce po půlnoci, kdy v nárazech dosahoval ke 12 m/s - nyní je opět jen slabý do 4 m/s. Do 7. hodiny ranní pršelo, déšť nyní ustal - doposud spadly 4 mm srážek. Oblačnost se protrhává na skoro zataženo až oblačno - St, Ac, As. Na Jestřebích horách zatím sníh není, ale v Peci p. Sn. je bílo až úplně dole (u hřebenech Krkonoš ani nemluvě).
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Hranice sněhu-alespoň poprašku klesla přes noc někde mezi 600-700 m.n.mořem a sníh začíná mezi Horním Maršovem a Velkou Úpou.I tady u nás je zima +2,5 st. zrána se slabými dešťovými přeháňkami,teď se to protrhlo na oblačno,ale to je asi jen přechodné.Na horách zavládla zima a pár dní se na tom nic nezmění a sníh tam bude jen přibývat.Mimo závějí někde na hřebenech však jistě roztaje,protože oteplení určitě ještě přijde a do zimy je stále daleko.
Adi:Nemyslel jsem,že na ty inverze čekám,ale tohle srážkové studené počasí je v listopadu,kdy už jsou obvyklé,jen popdpoří.
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

Během včerejšího večera se oblačnost protrhala až na polojasno, takže noc byla dost chladná - Tmin 4,0°C. Ráno nás přivítalo slunce, je polojasno až oblačno a teplota povylezla na 6,1°C, vítr zeslábl ke 2 m/s. No, dnes jsem zvědavý, co se stane na návětrné straně hor. První sněhoví nedočkavci už asi brousí lyže... :wink:
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Já musím koupit všechny čtyři, plánoval jsem je vyměnit již včera, ale nebyl čas, jel jsem ku Praze a vrátil jsem se až pozdě večer. Dnešek je s velkým otazníkem, jsem nějaký poloslepý. Pomahál jsem mamce s trháním hrušek a když jsem přendával žebř, protože mamka byla s umístěním krajně nespokojená, tak v okamžiku, kdy jsem zvedl hlavu, abych se podíval co tam zavází, jsem dostal hruškou přesně do oka :evil: :evil:. Oko momentálně hraje všema barvama .............

Jinač za verejšek 18 mm a dnes očekávám první vločky.
EDIT 10:37: právě začal padat sníh
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera zataženo až oblačno, místy přeháňky, odpoledne postupně trvalejší déšť. Tmax 10,9°C Tmin 5,0°C, vítr Z-Jz postupně večer až S 1-6 m/s s nárazy až 9 m/s, srážky Obrázek 4,1 mm možná + 0,5mm za ráno.

Aktuálně 10:50 skoro zataženo, slabý déšť po bouřce ObrázekObrázekObrázek 4,5°CObrázek Sz do 1 m/s
Pěkný den z Teplic
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

storm_ice píše:Aktuálně 10:50 skoro zataženo, slabý déšť po bouřce
Bouřce..? V tomhle počasí lze zažít bouřku?
No každopádně přesně ve 12 se na nás od SZ blíží první dnešní přeháňka, do té doby bylo polojasno až oblačno a teplota 8,2°C.
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

kocurekp píše:
storm_ice píše:Aktuálně 10:50 skoro zataženo, slabý déšť po bouřce
Bouřce..? V tomhle počasí lze zažít bouřku?
No každopádně přesně ve 12 se na nás od SZ blíží první dnešní přeháňka, do té doby bylo polojasno až oblačno a teplota 8,2°C.
jo občas se tak stane, pravda, že když jsem viděl srážky slábnout tak už jsem nedoufal, ale když to bylo v německu v "plné síle" tak sem v 1-3 blesky doufal. Podle detekce to byl CG+ další slušnější přeháňky a možné a adepty na slabou bouřku, generuje okolí Drážďan, tak uvidíme jestli se ještě poštěstí :D jinak aktuálně polojasno, v posledních dvou přeháňkách padaly i ledové krupky či co to bylo.
Pěkný den z Teplic
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Bouřku ani opravdový sníh jsem u nás zatím nezaznamenal (i když v Trutnově už byla dopoledne webkamera sněhem zalepená). Zato tu byla nádherná polední duha. Teplota pomalu lezla nahoru až na současných +6,6°C. Jakákoliv další přeháňka však teplotu sráží pod +3°C. Podle modelů to zitra vypadá tady na SV na čuňáckou kombinaci teploty, srážek a větru...

Edit: 13:39 Už je to tady
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2009“