Nemám rád začátek a konec zimy (čtěte to bahno kolem)

! Dneska to stálo za to...
Noc byla ještě stále relativně teplá a teplota pod nulu nezabrousila (ráno bylo kolem +1,7°C) a ve vzduchu sem tam proletěla osamělá vločka. Nad ránem se na chvíli projasnilo tak, že svítil Měsíc a i Jitřenka byla pěkně vidět. Nad západním obzorem se však už hnaly závoje sněhových přeháněk. V Trutnově o půl osmé ráno sněžilo slabě, ale sněžení stále zesilovalo. Navzdory tomu jsme se rozhodli vyrazit do terénu...
První stopy sněhu již byly patrné u Trutnova nad Bojištěm, Výšinka nezklamala, tam ležel sníh už i na kraji silnice. Dole ve Dvoře Králové nebylo nic, ale jaké bylo naše překvapení, když v protisvahu (nad západním břehem Labe) bylo víc sněhu (a hlavně víc sněžilo) než na svahu východním, který je podstatně vyšší. Začali jsme s měřením na poli otevřeném k západu, takže za chvíli jsem vypadal jako sněhulák, mašina taktéž. Navíc pole bylo jedno velké bahnisko. Měřené body se nacházely kus v lese a nevím proč, jak jsem tak do něj díval tou optikou (a les byl už tak pěkně pod sněhem a kolem hvízdal vítr), měl jsem bůhvíproč asociaci s Ardennami a jen jsem čekal, kdy na mě vyjede nějaký ten Tiger - nakonec na mě vyběhly 4 srnky
Posléze jsme se přesunuli trochu pod svah, ale vítr i tak nepříjemně vál sníh, takže jsme to po půl jedné zabalili a jeli zpět do Trutnova (v Doubravici v té době bylo mezi 2 - 3 cm sněhu). Směrem k městu sněhu ubývalo a to kupodivu bez ohledu na nadmořskou výšku. V Trutnově nebylo nic a sníh padal ve formě ojedinělých vloček.
To samé doma, přestože během dne slabě sněžilo, srážkoměr vykazuje
0,0 mm. Na Jestřebích horách leží sníh stále až od 550 m nm. Denní
Tmax +2,5°C,
Tmin +0,7°C. Aktuálně v 15:45 teplota
+0,8°C, tlak
1001,9 hPa (mírný vzestup), vlhkost 87%, rosný bod -1°C. Zataženo s občasným slabým sněžením. Vítr
Z do 3 m/s, max. náraz 6,7 m/s od Z.