tak já ho otevřu.Jaro jaké by se slušelo se nám zatoulalo někam do jižní Evropy a náznaky léta tolik časté v tuto dobu má snad jen Španělsko nebo Afrika.Naopak z hřebenů našich hor nám posílá pozdravy paní zima.Dnešní ráno bylo velice studené-dokonce jedno z nejstudenějších červnových v posledních dvaceti letech.Tady u mně ve 4.patře bylo +0,5 st,ale jinak bylo bílo jíním a i ve dvou metrech muselo být pod nulou.
 tak já ho otevřu.Jaro jaké by se slušelo se nám zatoulalo někam do jižní Evropy a náznaky léta tolik časté v tuto dobu má snad jen Španělsko nebo Afrika.Naopak z hřebenů našich hor nám posílá pozdravy paní zima.Dnešní ráno bylo velice studené-dokonce jedno z nejstudenějších červnových v posledních dvaceti letech.Tady u mně ve 4.patře bylo +0,5 st,ale jinak bylo bílo jíním a i ve dvou metrech muselo být pod nulou.Dnes při putování po hřebenech Krkonoš jsem podobně jako loni měl na sobě spíše zimní oblečení a převládalo studené větrné počasí beze srážek.Do 1000 metrů nadmořské výšky vládlo chladnější počasí s dosti silným větrem.Nad 1100 metry se objevuje první starý sníh ze zimy a v v 1300 metrech i slabé zbytky sněhu nového z minulých dní.V této výšce je teplota už jen slabě nad nulou,vane silný vítr.Na nejvyšších vrcholech(nad 1500 metry)je teplota kolem nuly,bouřlivý vítr se blíží vichřici,místy námraza a hustá mlha.Fotky budou dodatečně.

Nic ve zlém, pouze dojmy....
  Nic ve zlém, pouze dojmy.... . Jestli to takhle půjde dál, tak v září v Itálii na Gran Sassu budu stavět sněhuláky. Loni bylo velmi teplé léto a byly tam pouhopouhé dva flíčky sněhu, ale letos to vypadá slibně...dneska nedaleká Pescara 15 stupňů, skoro zataženo a koukám, že tam začalo pršet. A nahoře (vrchol 2 912 m n.m.) máme kolem nuly, sněžilo předevčírem, včera, sněží i dneska a v dalších dnech se oteplí na +7
 . Jestli to takhle půjde dál, tak v září v Itálii na Gran Sassu budu stavět sněhuláky. Loni bylo velmi teplé léto a byly tam pouhopouhé dva flíčky sněhu, ale letos to vypadá slibně...dneska nedaleká Pescara 15 stupňů, skoro zataženo a koukám, že tam začalo pršet. A nahoře (vrchol 2 912 m n.m.) máme kolem nuly, sněžilo předevčírem, včera, sněží i dneska a v dalších dnech se oteplí na +7   Zdárek
 Zdárek