Aktuální počasí v ČR - prosinec 2008
Moderátor: Moderátoři
- petrklíč
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí v ČR - prosinec 2008
Zdravím,
dnes ráno jsem se probudil do bílého rána, leželo 7 cm mokrého sněhu. Zatím největší nášup této zimy. Přes den pak šedě zataženo ale už beze srážek, sníh ještě více zvlhnul a zčásti odtál. Tmin v noci -0,5 a Tmax +0,9. Pomalu se rozfoukává od západu.
dnes ráno jsem se probudil do bílého rána, leželo 7 cm mokrého sněhu. Zatím největší nášup této zimy. Přes den pak šedě zataženo ale už beze srážek, sníh ještě více zvlhnul a zčásti odtál. Tmin v noci -0,5 a Tmax +0,9. Pomalu se rozfoukává od západu.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Po dva dny slabý déšť, celkem asi 3,5 mm. V kombinaci s teplotou kolem +5°C neuvěřitelně vlezlá dvojice. Denní průměry jsou u nás o 6° vyšší než dlouhodobé. Denní teplotní amplituda minimální: Tmin +2,7°C, Tmax +5,2°C. Není co dalšího reportovat... Změna zatím vypadá až na 23. odpoledne...
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Od včerejška od rána téměř v kuse prší, napršelo už 22,6 mm a nepřestává, 2 °C. Taky už mohlo krucyš sněžit.
-
- Meteostanice: OREGON WMR 300
- Kontaktovat uživatele:
Za včerejšek napršelo pěkných 22,4 mm. Ráno 1,5 °C sněží, od Velkých Pavlovic k slovenským hranicím déšť se sněhem a celou cestu do Bratislavy sněžení. Včera v Bratislavě nasněžilo 15 cm sněhu.
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Tady bohužel čistě prší, napršelo celkem dost, ale kdyby to tak bylo ve formě sněhu...
Tmax včera +5°C.
Tmin teď +2,5°C.
Srážky za 24h 15,9 mm - nejvíc od léta...
Výhled na svátky až do Nového roku je opět zimní
. Ale jestli bude ležet na Štědrý večer sníh i u nás, tomu moc nevěřím... 

Tmax včera +5°C.
Tmin teď +2,5°C.
Srážky za 24h 15,9 mm - nejvíc od léta...
Výhled na svátky až do Nového roku je opět zimní

Naposledy upravil(a) Michal Geryk dne 19 pro 2008, 07:25, celkem upraveno 1 x.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- CtiborV
- Meteostanice: Lacross WS 2350
- Kontaktovat uživatele:
U nás zase sněží s deštěm, ale vyjde to nastejno. Zem je prohřátá a neudrží se na zemi ani vločka. TMin 1.9 st.C, přitom v 1h ráno bylo stále 3.2 st.C.
Musíme se zase modlit aby příští týden aspon něco spadlo, bude sice zima, ale takovyhle vydatny srážky nebudou. Čekám na dobrmanka, kolik mu napadlo, doufám, že hodně ať můžu jet ke tchánovi na běžky
Musíme se zase modlit aby příští týden aspon něco spadlo, bude sice zima, ale takovyhle vydatny srážky nebudou. Čekám na dobrmanka, kolik mu napadlo, doufám, že hodně ať můžu jet ke tchánovi na běžky

Z Řídeče (300 m.n.m) u Šternberka v podhůří Nízkého Jeseníku . Aktuální data a statistiky : https://ctiborvenus.eu/pocasi
- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
CtiborV: Tak u nás je bílo, ale není žádná silná vrstva akorát tak na dobře sedřenou skluznici.
Srážky za včerejšek 15,5 mm. První "šťastlivec" skončil těsně přede mnou v příkopě, ale byl jsem mu prd platný, cesta hladká jak led. Cestáři jako obvykle vyjíždí až když je pozdě, prvního jsem potkal až po půl osmé a to jsem od 4:40 jezdil. Aktuálně sněží celkem hustě, teplota 0,5 °C, vrstva sněhu na Vítkovsku od 1 cm do 5 cm.
Srážky za včerejšek 15,5 mm. První "šťastlivec" skončil těsně přede mnou v příkopě, ale byl jsem mu prd platný, cesta hladká jak led. Cestáři jako obvykle vyjíždí až když je pozdě, prvního jsem potkal až po půl osmé a to jsem od 4:40 jezdil. Aktuálně sněží celkem hustě, teplota 0,5 °C, vrstva sněhu na Vítkovsku od 1 cm do 5 cm.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
huj včera bylo opět zataženo, přechodně skoro zataženo, chvíli mrholilo, pak poletovaly větší (0,5-1cm) vločky, jinak nuda Tmax 3,2°C Tmin 1,1°C vítr prom. popř. JJz do 4 m/s, v nárazech až 6 m/s
Aktuálně 08:30 zataženo, slabě sněží
℔
0°C ℔
vítr prom. do 1 m/s
PS: aktuálně chumelí celkem slušně a je tak 0,5 cm poprach, ráno potom mráz téměř k -2°C
Aktuálně 08:30 zataženo, slabě sněží

PS: aktuálně chumelí celkem slušně a je tak 0,5 cm poprach, ráno potom mráz téměř k -2°C
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
- hrdla3
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím z Lokte.Zde zataženo a po ranní sněhové přeháňce 1cm sněhu.Tmin -0,7st.,aktuálně +0,6st.Fouká od Z kolem 20km/h.
www.smart-web.cz/karel
www.smart-web.cz/karel
-
- Kontaktovat uživatele:
Sněhové mrholení co nás ještě čeká
http://aktualne.centrum.cz/domaci/clane ... 247&online
jinak po 10h přešlo sněžení v déšť se sněhem

jinak po 10h přešlo sněžení v déšť se sněhem

Pěkný den z Teplic
Zdravím všechny z Trutnova.
Už by to chtělo založit nějáký slovník hlášek do síně slávy,aby nezapadly časem takové perly jako třeba demoverze deště,sněhánky,nebo zrovna sněhové mrholení - to je síla...
Počasí zvolna otáčí a jak vidím naše poloha nám dává,že to není ani kočka ani pes.Do teď byla zima tak nějak na západě,v dalších dnech to bude lepší na východě.U nás možná nebude zima vůbec.Jedinou nadějí jsou asi další dva dny,že by něco břečky napadlo,pozdější přeháňky po ochlazení asi mnoho bílého nepřinesou.
Včera se citelněji ochladilo k +2+3 st,srážky byly slabé-mrholení,slabý déšť a bylo nejtepleji z celých Čech právě tady v podkrkonoší.Dnes je +1 st,něco srážek sem jde,ale bylo nad nulou,je nad nulou,tak je to o ničem.
Už by to chtělo založit nějáký slovník hlášek do síně slávy,aby nezapadly časem takové perly jako třeba demoverze deště,sněhánky,nebo zrovna sněhové mrholení - to je síla...
Počasí zvolna otáčí a jak vidím naše poloha nám dává,že to není ani kočka ani pes.Do teď byla zima tak nějak na západě,v dalších dnech to bude lepší na východě.U nás možná nebude zima vůbec.Jedinou nadějí jsou asi další dva dny,že by něco břečky napadlo,pozdější přeháňky po ochlazení asi mnoho bílého nepřinesou.
Včera se citelněji ochladilo k +2+3 st,srážky byly slabé-mrholení,slabý déšť a bylo nejtepleji z celých Čech právě tady v podkrkonoší.Dnes je +1 st,něco srážek sem jde,ale bylo nad nulou,je nad nulou,tak je to o ničem.
- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Včera odpoledne jsem jel do Freeportu na Hatích a na úplně malinký 30 minutový okruh severním Rakouskem. V plánu je velký okruh. V Třebíči padal déšť se sněhem, +1°C, po cestě přes klučovský hřbet (cca 530 m n.m.) sněžení a 0°C. Postupně ke Znojmu déšť a až +3°C. V Rakousku pak kolem 17 hodin i déšť se sněhem, totéž po cestě domů (Klučovsko zase sněžení, nicméně bílo tam nebylo) i Třebíč stále déšť se sněhem. V noci spíše sněžení při 0°C. Nenapadlo nic, jen na Strážné hoře (nejvyšší bod TR) docela pěkně bílo. Dneska nám mrholí, sníh nepadal a je něco pod +2°C. Auta z Vysočiny jezdí bílá do 2 cm, ve výhledu na kopce západním směrem je krásně bílo (< 550 m n.m.). To je zase prosinec na nic. Snad kolem a po Vánocích, jak nám sděluje paní Honsová. 

POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Škoda, že nesněžilo od samého počátku. Bohužel při nejvýraznějších srážkách padal déšť a až kolem 4:00 to přešlo do sněžení. Na Vítkovsku leží něco mezi 4 - 10 cm. Ovšem pokud nepřimrzne, tak ten sníh půjde někde. Od spodu to pěně odtává a zeshora taky. Celý den se pohybuje teplota okolo 1 °C, tmax 1,6 °C, aktuálně 0,6 °C. Včera jsem byl až moc optimistický s těmi 15 - 20 cm, to by možná spadlo, pokud by od samého počátku padal sníh a bylo zamrazeno.
CtiborV: Běžky ani nevytahuj, leda bys je chtěl zničit.
CtiborV: Běžky ani nevytahuj, leda bys je chtěl zničit.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Dnešní počasí začalo aspoň trochu připomínat, který měsíc to vlastně je. I když zatím jen nesměle. Teplota ráno v 7 hodin visela na +1,9°C. Šel jsem k zubaři do Malých Svatoňovic a když jsem se vracel, oblačnost se protrhla a bylo vidět na Jestřebí hory. Sníh ležel od 600 m.n.m. Dole slabě pršelo. V 9:40 jsem odjížděl do Červeného Kostelce, sníh ležel už od železničního viaduktu ve Rtyni směrem k Bohdašínu. V samotém Kostelci sníh nebyl. Sněžit ale poět začalo kolem 14. hodiny, kdy doma byla opět teplota +1,9°C. Nejvíc doma sněžilo kolem 15:30, kdy mrholení přešlo ve sněžení.
Aktuálně v 17:30 je teplota +1,5°C, tlak 1014 hPa. Zataženo, beze srážek a bezvětří.
Aktuálně v 17:30 je teplota +1,5°C, tlak 1014 hPa. Zataženo, beze srážek a bezvětří.
Online data z Velkých Svatoňovic
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky
Takže po včerejším zataženém a mlhavém dni s deštěm, moc jsem nevěřil ani vlastní předpovědi
, že bude dnes sněžit. Včera nalelo dobrých 20 mm, nejvíce ráno a pak večer, ráno byla i docela hustá mlha, přičemž teploty se držely do 6 stupňů nad nulou, v poledne již to byly stupně 3, večer lehce pod 3, slabý vítr severních směru,
Jak jsem již naznačil - od 4 ráno začalo chumelit, teplota se držela po celý den lehce nad nulou nebo na ní, paradoxně nejchladněji bylo ve 2 odpoledne, kdy rovněž sněžilo nejvíce. takže sněhu mímo sídliště je 5 cm, je extra mokrý a těžký, na stromech se to moc nedrží - úděsná břečka. Teď navečer dokonce začal padat déšť se sněhem, teplota se přiblížila jednomu stupni nad nulou
Na sídlišti jsou cca 2 cm sněho-vody.
Na druhé straně Ostravy jsou asi 2 cm sněhu, je vidět, že srážky tam nebyly tak intenzivní. Jinými slovy mít jeden stupeň méně, máme v Orlové více sněhu, než u Dobrmanka, díky tomu, že srážky byly intenzivnější. Mimochodem na Bludovickém kopci u Havířova sníh navečer byl krásně nalepen na stromy a bylo ho asi 8 cm. pouhých 340 metrů, resp. 70 metrů rozdíl oproti Orlové. Naopak na starém městě v Orlové bylo ho asi 2-3 cm, staré centrum je asi 40-50 m níže oproti sídlišti v Lutyni
Výhledy dávají na vánoce sníh, zimu a mráz, podle všeho zimní počasí nějakou dobu vydrží.
Jsem v té souvislosti rád, že mně mé původní předpoklady krátkého ochlazení a inverze naštěstí (zatím) nevyšly a snad ani nevyjdou
zatím
Takže po včerejším zataženém a mlhavém dni s deštěm, moc jsem nevěřil ani vlastní předpovědi

Jak jsem již naznačil - od 4 ráno začalo chumelit, teplota se držela po celý den lehce nad nulou nebo na ní, paradoxně nejchladněji bylo ve 2 odpoledne, kdy rovněž sněžilo nejvíce. takže sněhu mímo sídliště je 5 cm, je extra mokrý a těžký, na stromech se to moc nedrží - úděsná břečka. Teď navečer dokonce začal padat déšť se sněhem, teplota se přiblížila jednomu stupni nad nulou

Na druhé straně Ostravy jsou asi 2 cm sněhu, je vidět, že srážky tam nebyly tak intenzivní. Jinými slovy mít jeden stupeň méně, máme v Orlové více sněhu, než u Dobrmanka, díky tomu, že srážky byly intenzivnější. Mimochodem na Bludovickém kopci u Havířova sníh navečer byl krásně nalepen na stromy a bylo ho asi 8 cm. pouhých 340 metrů, resp. 70 metrů rozdíl oproti Orlové. Naopak na starém městě v Orlové bylo ho asi 2-3 cm, staré centrum je asi 40-50 m níže oproti sídlišti v Lutyni
Výhledy dávají na vánoce sníh, zimu a mráz, podle všeho zimní počasí nějakou dobu vydrží.

Jsem v té souvislosti rád, že mně mé původní předpoklady krátkého ochlazení a inverze naštěstí (zatím) nevyšly a snad ani nevyjdou

zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky