Heawy Weather - problémy

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

suchysvatonovice
Příspěvky: 80
Registrován: 22 led 2009, 11:58
Bydliště: Malé Svatoňovice 20 430 m.n.m

Heawy Weather - problémy

Příspěvek od suchysvatonovice » 29 led 2009, 09:37

Tak se mi asi zbláznil HW.Do včerejška načítal data jak měl,ale dnes ráno,když jsem ho spustil načetl asi do 1:00 data v nastaveném intervalu a za to načetl data za několik posledních dnů po jedné hodině a jedné minutě.Nemáte někdo nápad jak editovat dat soubor který HW vytváří?

filip
Příspěvky: 169
Registrován: 02 srp 2006, 17:01
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Velhartice, 612 m n m
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od filip » 29 led 2009, 10:17

suchysvatonovice píše:Tak se mi asi zbláznil HW.Do včerejška načítal data jak měl,ale dnes ráno,když jsem ho spustil načetl asi do 1:00 data v nastaveném intervalu a za to načetl data za několik posledních dnů po jedné hodině a jedné minutě.Nemáte někdo nápad jak editovat dat soubor který HW vytváří?
Netuším přesně co se stalo, ale data se dají editovat přímo v HW, myslím trojitým kliknutím na příslušný údaj. Pokud chceš přidávat/ubírat/přesouvat řádky tak to myslím nejde, ale kdysi dávno jsem si na to napsal utilitku HistoryEditor, je k dispozici u mě na stránkách v sekci download. Před editací ovšem doporučuji udělat zálohu datového souboru!
Velhartice, 612 m n m, WS3600 na Linksys NSLU2 "nonstop", SW: upravený open3600, 1-wire čidla na solár, TPM, teploty půdy
Obrázek

suchysvatonovice
Příspěvky: 80
Registrován: 22 led 2009, 11:58
Bydliště: Malé Svatoňovice 20 430 m.n.m

Re: Heawy Weather

Příspěvek od suchysvatonovice » 29 led 2009, 13:02

Zkoušel jsem history editor i úpravu přímo v HW a nedaří se mi.History editor píše Runtime Error "13! Type Mismatch.Ještě budu bádat.

storm_ice
Příspěvky: 4123
Registrován: 16 čer 2006, 21:09
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Teplice-Trnovany 227 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od storm_ice » 29 led 2009, 13:56

suchysvatonovice píše:Tak se mi asi zbláznil HW.Do včerejška načítal data jak měl,ale dnes ráno,když jsem ho spustil načetl asi do 1:00 data v nastaveném intervalu a za to načetl data za několik posledních dnů po jedné hodině a jedné minutě.Nemáte někdo nápad jak editovat dat soubor který HW vytváří?
mně se stává, že když vymažu skoro všechny data, tak to přičte znova stará, již smazaná ... takže radši nechávám 1500-2000 údajů a mám klid. Jinak se mi párkrát stalo, že to načetlo nesmyslné srážky ... no pak sem měl radost to přepisovat :( :evil:

jinak pro Romana-dovozce nová verze HW se stále nechystá? alespon že by se upravily ty desetiny °C co tam lítají :lol:
Pěkný den z Teplic

suchysvatonovice
Příspěvky: 80
Registrován: 22 led 2009, 11:58
Bydliště: Malé Svatoňovice 20 430 m.n.m

Re: Heawy Weather

Příspěvek od suchysvatonovice » 29 led 2009, 14:16

Ale jak jsi to přepisoval?Já jsem zatím nepřišel na to jak to přepsat v HW.O srážkách ani nemluvím,vzhledem k teplotě vám právě píšu z pod asi 20 m závěje sněhu.

filip
Příspěvky: 169
Registrován: 02 srp 2006, 17:01
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Velhartice, 612 m n m
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od filip » 29 led 2009, 14:19

suchysvatonovice píše:Zkoušel jsem history editor i úpravu přímo v HW a nedaří se mi.History editor píše Runtime Error "13! Type Mismatch.Ještě budu bádat.
Z jaké stanice to je? Je to psaný pro WS3600, příp. WS3500. Pro jiné stanice to není vyzkoušený.
Nabízím možnost, že si někde od tebe stáhnu ten soubor a editor upravím, nebo se o to aspoň pokusím. Máš možnost to někde vyvěsit na web? Kdyžtak pošli SZ s URL.
Velhartice, 612 m n m, WS3600 na Linksys NSLU2 "nonstop", SW: upravený open3600, 1-wire čidla na solár, TPM, teploty půdy
Obrázek

suchysvatonovice
Příspěvky: 80
Registrován: 22 led 2009, 11:58
Bydliště: Malé Svatoňovice 20 430 m.n.m

Re: Heawy Weather

Příspěvek od suchysvatonovice » 29 led 2009, 14:25

Je to z WS 2350.Můžu to vyvěsit na nějaký shareserver třeba Edisk [url]http://www.edisk.cz/stahni/85384/histor ... B.html/url] .Bylo by to od tebe velmi milé pokud by se ti chtělo ten editor upravit.Zatím děkuji i za tuto snahu.

storm_ice
Příspěvky: 4123
Registrován: 16 čer 2006, 21:09
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Teplice-Trnovany 227 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od storm_ice » 29 led 2009, 16:39

suchysvatonovice píše:Ale jak jsi to přepisoval?Já jsem zatím nepřišel na to jak to přepsat v HW.O srážkách ani nemluvím,vzhledem k teplotě vám právě píšu z pod asi 20 m závěje sněhu.
normálně několikrát (2x-3x) rychle kliknout, pak přepsat (desetiny oddělit tečkou) a pak odentrovat :wink:
Pěkný den z Teplic

suchysvatonovice
Příspěvky: 80
Registrován: 22 led 2009, 11:58
Bydliště: Malé Svatoňovice 20 430 m.n.m

Re: Heawy Weather

Příspěvek od suchysvatonovice » 29 led 2009, 16:59

Bohužel několikeré kliknutí nefunguje.Mám XP SP3 a HW 2.0.

suchysvatonovice
Příspěvky: 80
Registrován: 22 led 2009, 11:58
Bydliště: Malé Svatoňovice 20 430 m.n.m

Re: Heawy Weather

Příspěvek od suchysvatonovice » 29 led 2009, 18:55

Děkuji uživateli filip za pomoc a úpravu prográmku pro převod .dat na .csv a zpět.Funguje bezvadně a není problém upravit data v případě nějakých myšek HW.Ještě otázka:jak často vám padá HW?Mně padá na téměř nových a čistých XP tak 5x za den.

filip
Příspěvky: 169
Registrován: 02 srp 2006, 17:01
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Velhartice, 612 m n m
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od filip » 29 led 2009, 19:16

storm_ice píše:
suchysvatonovice píše:Ale jak jsi to přepisoval?Já jsem zatím nepřišel na to jak to přepsat v HW.O srážkách ani nemluvím,vzhledem k teplotě vám právě píšu z pod asi 20 m závěje sněhu.
normálně několikrát (2x-3x) rychle kliknout, pak přepsat (desetiny oddělit tečkou) a pak odentrovat :wink:
Editace hodnot v history.dat je možná jen pro stanice WS3xxx v aplikaci HeavyWeather Pro 3600
Uživatelé WS23xx používají aplikaci HeavyWeather 2.0 (Beta), která má jiný formát souboru.

!! Rozhodně nezkoušejte otevřít soubor history.dat z HeavyWeather 2.0 v HeavyWeather Pro 3600 a obráceně, jinak může dojít ke ztrátě dat!!
Velhartice, 612 m n m, WS3600 na Linksys NSLU2 "nonstop", SW: upravený open3600, 1-wire čidla na solár, TPM, teploty půdy
Obrázek

suchysvatonovice
Příspěvky: 80
Registrován: 22 led 2009, 11:58
Bydliště: Malé Svatoňovice 20 430 m.n.m

Re: Heawy Weather

Příspěvek od suchysvatonovice » 29 led 2009, 21:58

Tak už jsem si říkal,že chválím dne před večerem,protože se mi .csv nedařilo převést zpět do .dat,ale zjistil jsem nakonec,že problém je v tom,že MS office dokáže uložit .csv jedině se středníkem.Nakonec pomohla instalace Open Office a uložit zpět ve stejném formátu t.j. .csv dělený čárkou.Takže už to šlape jako vítr.Ještě jednou děkuji filipovi.

storm_ice
Příspěvky: 4123
Registrován: 16 čer 2006, 21:09
Meteostanice: WS3600
Bydliště: Teplice-Trnovany 227 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od storm_ice » 30 led 2009, 09:21

filip píše:
storm_ice píše:
suchysvatonovice píše:Ale jak jsi to přepisoval?Já jsem zatím nepřišel na to jak to přepsat v HW.O srážkách ani nemluvím,vzhledem k teplotě vám právě píšu z pod asi 20 m závěje sněhu.
normálně několikrát (2x-3x) rychle kliknout, pak přepsat (desetiny oddělit tečkou) a pak odentrovat :wink:
Editace hodnot v history.dat je možná jen pro stanice WS3xxx v aplikaci HeavyWeather Pro 3600
Uživatelé WS23xx používají aplikaci HeavyWeather 2.0 (Beta), která má jiný formát souboru.

!! Rozhodně nezkoušejte otevřít soubor history.dat z HeavyWeather 2.0 v HeavyWeather Pro 3600 a obráceně, jinak může dojít ke ztrátě dat!!
aha teď koukám kde se tam vzala ta 2.0 .. takže to bohužel neporadim :roll: naštěstí se najdou další co vědí :)
Pěkný den z Teplic

Uživatelský avatar
fractal
Příspěvky: 2399
Registrován: 05 led 2007, 09:33
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Bydliště: Podivín okr. Břeclav; 170 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Heawy Weather

Příspěvek od fractal » 01 úno 2009, 11:26

Ahojte, já mám s HW taky menší problém. Stává se mi cca jednou za týden že se zasekne tvorba grafů i zápis dat do history.dat a rozjede se to až přesně po dnu a hodině. Př. 25. 1. v 1:00 se to zasekne a pokračuje to až po 26. 1. v 2:00. Dělá to tak cca po týdnu. Možná to souvisí s tím, že paměť má stanice (WS3650) na 1750 dat což vyjde s 5-ti minutovým intervalem asi na 6 dnů. Stanice je připojená k PC trvale a to jede taky pořád (má jen 30 W), HW jede stabilně a nepadá. Pokud někoho něco napadá, budu rád za radu ;-) Používám HW 3600.

suchysvatonovice
Příspěvky: 80
Registrován: 22 led 2009, 11:58
Bydliště: Malé Svatoňovice 20 430 m.n.m

Re: Heawy Weather

Příspěvek od suchysvatonovice » 01 úno 2009, 11:50

Já používám HW 2.0 problémy s pády jsou poměrně časté a má specialitu(nebo WS 2350),že když jsem pryč a PC je vypnuté tak po několika hodinách začnou záznamy místo po 5 minutách po 1 hodině a 1 minutě a objeví se záznamy několik dnů staré.Navíc se za novější záznamy zařadí ty starší takže to dělá pěkný bordel v záznamech.

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - software“