Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2289
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Tomáš Prouza » 15 kvě 2010, 11:41

Zatím jsem jen četl, ale nyní nastal čas klást otázky...

Mám problém se stahováním dat z dataloggeru z VP 2 do WD (verze 10.37P). Protože u mě není technicky možné mít puštěné PC 24/7, stahuju 2x denně data z loggeru do PC (ráno než jdu do práce a odpoledne když se vrátím domů). Problém je v tom, že občas se data prostě nestáhnou (a navíc netuším, jak jinak je z loggeru vydolovat). Objeví se okno pro download dat, ale progress bar zůstane stát na 0% (případně se v průběhu operace zasekne) a data se buď nestáhnou vůbec nebo pouze část.

Logování je nastavené po minutě, připojení loggeru k PC je přes USB. OS na PC je Win 7 64 bit, HW musí být podle mě naprosto dostačující - AMD quadcore 3 GHz, 4 GB RAM. Takže se ptám, čím to může být a co s tím případně provést...
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

Uživatelský avatar
dobrmanek
AMS
Příspěvky: 1469
Registrován: 30 lis 2006, 21:57
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Bydliště: Větřkovice 380 m.n.m - 550 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od dobrmanek » 19 kvě 2010, 08:37

Tenhle problém jsem řešil taky. Já to řeším takhle.

Připojím stanici --> spustím program -->Ctrl + I nebo Setup --> Communications Port .... (předpokládám, že port máš nastavený USB) dám Test --> OK a stáhnu veškerá data bez problému. Je pravda, že já to dělám tak 3 x do měsíce a potom vypisuju teploty, ale mě to takhle stačí.

Snad jsem ti pomohl. Určitě existuje i lepší řešení, ale to neznám a ani jsem po něm nepátral.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2289
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Tomáš Prouza » 19 kvě 2010, 18:34

No já to mám připojené pořád a download se spouští okamžitě po spuštění WD. Každopádně Lukáš narazil na cosi o rušení v USB kabelu )a řešení je přes nějaký "odrušovač", já jsem si teď porovnal kabely aby se neválely po sobě a zatím to jede jak má.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

Uživatelský avatar
www.novapec.cz
Příspěvky: 103
Registrován: 28 úno 2010, 21:01
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+ FARC
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od www.novapec.cz » 21 čer 2010, 13:22

Stáhl jsem si demoverzi WD. Rád bych se zeptal jak převedu starší dat z WEATHERLINKU (meteostanice DAVIS) soubor.WLK do WD? Děkuji za odpověď.
Meteorologická stanice DAVIS VANTAGE PRO 2+ FARC s webovou kamerou. Více na www.novapec.cz

Zipík
Příspěvky: 50
Registrován: 13 srp 2009, 21:26
Meteostanice: OREGON WMR 200
Bydliště: Břeclav
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Zipík » 20 črc 2010, 08:09

Ahojky
Po vypnutí na delší dobu se mi přestali aktualizovat data.Dřív to jelo v pohodě....Nevíte někdo, jestli se dá tato funkce někde vypnout?
Břeclav - Poštorná 165 m.n.m
OREGON WMR 200
Meteostanice WS2 - 550 vrácena v záruce...Nedoporučuji ani úhlavnímu nepříteli...
http://www.pocasi-breclav.cz/

Karel Marciniszyn
Příspěvky: 25
Registrován: 01 bře 2008, 17:11
Meteostanice: WS2300
Bydliště: Břeclav, 155 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Karel Marciniszyn » 20 črc 2010, 16:52

Zdravím, stále se rozhoduju jaký používat software s meteostanicí. Mam WS-2300 a weather display mi z toho co jsem zatim vyzkousel prijde jasne nejlepsi...problem je ze pokud vypnu PC (mam mini PC ktere bezi porad, ale vypadkum se proste dlouhodobe ubranit nelze) tak WD neni schopen si ty chybejici data ze stanice vytahnout (tak jak to umi treba HW). Chtel bych se zeptat jestli jak tento problem resite (idealen nejak automatizovane, moc si neumim predstavit ze kazdy den neco zapnu vypnu atd. ne vzdy mam k PC pristup). Predem diky za napady a zkusenosti ;o)

tamysk
Příspěvky: 68
Registrován: 14 črc 2009, 10:43
Bydliště: Bratislava (Slovakia)
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od tamysk » 26 črc 2010, 19:49

V Control panel mas volbu Data Logger. Ten by mal vytahovat data z pamete stanice :wink:
Meteo stanica Most pri Bratislave: pocasiemost.vija.sk
Meteo stanica Zliechov: zliechov.vija.sk

Bobr
Příspěvky: 203
Registrován: 01 led 2006, 02:43
Meteostanice: NETKOM 265 NE
Bydliště: Velký Beranov, 545 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Bobr » 28 črc 2010, 09:10

jj funguje to ;) sem si to blbec kdysi vynul a nemohl jsme to najít kde se to přepíná zpět :(

meteos
Příspěvky: 30
Registrován: 12 úno 2010, 13:42
Bydliště: Brno, 262 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od meteos » 24 srp 2010, 11:20

Dobrý den,
nedávno jsem si koupil meteostanici ClimeMet CM2000. Tato stanice neni v podporovanych stanicich WD :x , ale pod seznamem podporovanych meteostanic (http://www.weather-display.com/supported.php) je napsano ´´... and others too!´´ 8) . Proto bych ctel poradit, jak mam nakonfigurovat meteostanici pro WD. Zkousel jsem pri konfiguraci zadat meteostanici Ultimate, ale nevim co tam mam vyplnit. Pokud by nemohla stanice s WD komunikovat, napiste mi prosim nejaky program s vystupem na FTP. K meteostanici byl dodavan program EasyWeather, ale ten tuto funkci nepodporuje. Predem dekuji za odpoved a preji prijemny den.
Meteostanice ClimeMet 2000 | 262 m | http://www.4meteos.com | http://www.radareu.cz | http://www.radareu.eu

meteos
Příspěvky: 30
Registrován: 12 úno 2010, 13:42
Bydliště: Brno, 262 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od meteos » 22 říj 2010, 19:47

Můj problém je vyřešen, ale našel se další problém. Nyní již klesají teploty pod 0°C a proto se objevil tento problem. Když se podívám na webovou stránku a je např.: -1,5 tak se na grafickém teploměru zobrazí 0,0°C. Prosim nekoho, kdo vi jak vyřešit tento problém, ať se ozve. Obrázek ukazuje jak to vypadalo když bylo -2,7°C.
Přílohy
dewdial.gif
dewdial.gif (3.45 KiB) Zobrazeno 5545 x
Meteostanice ClimeMet 2000 | 262 m | http://www.4meteos.com | http://www.radareu.cz | http://www.radareu.eu

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od jirkapocatky » 25 říj 2010, 19:56

Podle popisku obrázku soudím že ten gif nezobrazuje teplotu,ale rosný bod.To je jedna drobná nesrovnalost.Ještě by mě ale zajímalo odkud je ten gif okopírován.Píšeš cituji"Když se podívám na webovou stránku a je např.: -1,5 tak se na grafickém teploměru zobrazí 0,0°C...."Pokud z webu,je možné že se ti neaktualizuje tento gif.Podstatné je,co je za teplotu na obrázku,který je na lokálním disku,čili v adresáři"webfiles"? Tam sis to kontroloval?
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

meteos
Příspěvky: 30
Registrován: 12 úno 2010, 13:42
Bydliště: Brno, 262 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od meteos » 27 říj 2010, 20:19

Děkuji, ale nyní se na to nemůžu podívat. Podívám se až v neděli a budu informovat. Ten popisek obrázku je zavádějící. Uložil jsem si tento obrázek u rosného bodu, ale u teploty se to ukazovalo totéž.
Meteostanice ClimeMet 2000 | 262 m | http://www.4meteos.com | http://www.radareu.cz | http://www.radareu.eu

meteos
Příspěvky: 30
Registrován: 12 úno 2010, 13:42
Bydliště: Brno, 262 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od meteos » 04 lis 2010, 18:20

Ano, soubory ve složce webfiles souhlasí se soubory, které mám uloženy na http://www.4meteos.com/pocasi. Z této adresy čerpám data.
Meteostanice ClimeMet 2000 | 262 m | http://www.4meteos.com | http://www.radareu.cz | http://www.radareu.eu

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od jirkapocatky » 05 lis 2010, 20:02

Asi jsem se vyjádřil trochu nepřesně a možná si ani nerozumíme.Jde o to,že jakékoliv obrázky (gify) generuje WD v uživatelem nastavených intervalech.Každý má ty intervaly podle svých požadavků nastaveny jinak.Někdo po 5,jiný po 10,15 či 30 minutách.To znamená,že například každých 5 minut se v adresáři webfiles přepíše(aktualizuje)tvůj obrázek s teplotou novým.Pak se odešle na server. Další aktualizace proběhne třeba zase až za 5 minut ale na stanici se mezi tím teplota změní.Když v určité chvíli porovnáš aktuální teplotu s tím co je na serveru,můžou být ty dvě hodnoty od sebe vzdáleny třeba 5 i více minut a tím pádem nesouhlasí.
Jestli jsem to nepochopil správně a tohle všechno si uvědomuješ,popiš svůj problém trochu podrobněji.
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

meteos
Příspěvky: 30
Registrován: 12 úno 2010, 13:42
Bydliště: Brno, 262 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od meteos » 05 lis 2010, 23:50

Dobře, popíšu trochu lépe. Pokud teplota klesne pod 0,0°C (např.: na -1,5°C), v adresáři webfiles i na internetu se obrázky zaktualizují, ale rtuť tohoto teploměrku a nápis ukazuje stále 0,0°C. Jako kdyby se tam zasekl. Jakmile stoupne teplota nad 0°C tak rtuť začne stoupat. Představoval bych si, že když teplota klesne pod nulu, tak se teploměr přepíše na záporné hodnoty (podobně jako grafy).
Meteostanice ClimeMet 2000 | 262 m | http://www.4meteos.com | http://www.radareu.cz | http://www.radareu.eu

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - software“