Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Kocourek Sam
Příspěvky: 5
Registrován: 23 pro 2011, 15:30
Meteostanice: WH 1080

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Kocourek Sam » 26 pro 2011, 13:48

Už je to vyřešené. Datalogger při nastavení mé stanice ve WD - WH1080 - žádné jiné nastavení, ktomě zapnout/vypnout, neumožňuje.
Nakonec jsem našel v nastavení stanice možnost 30 min. interval změnit, ale také jem na nejmenší interval 5 min. Asi budu nucen
utratit jeden důchod a pořídit si Davis Vantage Vue. Může mi někdo doporučit? Prý nemá žádný výstup na PC a je nutný další přístroj?
Díky přátelé

Tom
Příspěvky: 2040
Registrován: 20 led 2008, 18:26
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Holasice okres Brno-venkov 196 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Tom » 26 pro 2011, 22:36

Ano potřebujete k tomu tuto věcičku http://www.meteoshop.cz/weatherlink-pri ... p-409.html bez ní data ze stanice nedostanete je tedy ale hodně drahá ale výrobce si tu cenu může bohužel dovolit protože je nezbytná pro stahování dat. VUE má určité nevýhody (vše v jednom) někomu to vadí někomu ne- já si ji kvůli tomu nekupoval. Jaké má jiné + a - asi napíší ti co ji májí :D

Uživatelský avatar
dobrmanek
AMS
Příspěvky: 1469
Registrován: 30 lis 2006, 21:57
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Bydliště: Větřkovice 380 m.n.m - 550 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od dobrmanek » 27 pro 2011, 21:04

doporučuji přečíst
viewtopic.php?f=38&t=1005
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice

Kocourek Sam
Příspěvky: 5
Registrován: 23 pro 2011, 15:30
Meteostanice: WH 1080

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Kocourek Sam » 07 led 2012, 18:45


Zdravím z Č. Krumlova,
přikládám okno programu s poněkud upravenou češtinou a chtěl bych se zeptat proč se mi u východu a západu slunce dělají ty čáry
a proč se mi nechce východ a západ měsíce počeštit, když v ini souboru jsou všechny překlady dobře?
Přílohy
Weather Display.jpg

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2289
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Tomáš Prouza » 08 led 2012, 11:10

Kocourek Sam píše:Zdravím z Č. Krumlova,
přikládám okno programu s poněkud upravenou češtinou a chtěl bych se zeptat proč se mi u východu a západu slunce dělají ty čáry
a proč se mi nechce východ a západ měsíce počeštit, když v ini souboru jsou všechny překlady dobře?
Control Panel - Graph Setup - Solar/UV/Misc.Setup - úplně dole Show sunrise/sunset

Proč se nepočešťují netuším, překlad nepoužívám....
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od jirkapocatky » 08 led 2012, 20:44

Bohužel u WD je nutné si zvyknout na fakt,že je tam mnoho úkazů mezi "nebem a zemí" které nelze vysvětlit :roll:
Z těch delších čar bych nedělal vědu,Brian chtěl zřejmě v grafu dostatečně zvýraznit moment východu a západu slunce a pokud tě to tolik ruší,změn si pozadí a je po problému.
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

vlkoid
Příspěvky: 43
Registrován: 28 dub 2009, 14:56
Meteostanice: WMR300
Bydliště: Dolni Cermna, 402mnm

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od vlkoid » 08 úno 2012, 10:46

Zdravím,
Rád bych se zeptal na zkušenosti těch, kteří provozují WD spolu s Heavy Weather.
WD mám nastaven tak, že bere aktuální data od HW ze souboru currdat.1st.
Vše funguje, menší problémy mám pouze s větrem, lépe řečeno s nárazy. Hodnoty nárazů jsou rozdílné v WD a HW s tím že HW ukazuje nárazy vždy vyšší o 5-30%. a to ukládám v HW 1x5min a v WD1x1min. Další věcí je, že hodnoty v boxu "rekordy dne" pak ukazují nesmysly. První a třetí řádek (max gust a average speed)ukazují stejné hodnoty a "gust last h" je rozdílný s HW.
Nemáte někdo tipy jak to vyřešit?

PS:ten samý problém bude i u WUHU kdy mi nárazy taky ukazoval nižší než v HW, offset se nedá použít protože procentuální rozdíl je vždy odlišný.

Díky
Jarda

vlkoid
Příspěvky: 43
Registrován: 28 dub 2009, 14:56
Meteostanice: WMR300
Bydliště: Dolni Cermna, 402mnm

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od vlkoid » 12 úno 2012, 17:40

Tak už mi to je jasný. On totiž currdat neobsahuje gust. WD i WUHU pak jako náraz berou nejvyšší naměřenou rychlost během posledního měření. Z čeho pak Heavyweather vypočítává gust nevím.

Foizo
Příspěvky: 2
Registrován: 14 úno 2012, 07:28
Meteostanice: OS WRM200

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Foizo » 17 črc 2012, 12:33

Zdrawím, provozuji meteo stanici WMR200 a nedaří se mi dostat data z dataloggeru. Na stanici nastavím datalogger na 2min. (58dní) interval a nechám jí pár dní měřit. Např. od 28.6.2012 (16:00) do 12.7.2012 (9:55). Příjdu s notebookem na měřené místo, připojím stanici do USB a zapnu WD. Zobrazí vlastní okno WD + okno WMR200 missed data... (už nevím přesně co tam je napsáno) a probíhá stahování dat. : 1.) nastavený interval mi píše 2min. ale když kouknu do souboru datalog tak jsou tam jednotlivé záznamy TXT a v nich údaje po 1 minutě. ; 2.) nechám stahování běžet, ale stahování se zastavilo 5.7.2012 v 16:17 a dál už prostě nestahuje ani žádnou chybu to neukáže. Program jsem teda vypnul a znovu zapnul, naskočil zase stahování dat, ale stahuje to data z 12.7.2012 (10:20) opět po 1 minutě.. Mrknu na datalogger na stanici a ukazuje ještě 58dní, takže data mezi 5. a 12. 7. jsou v prde**. Ale zatrhnutý delete wmr200 memory po finished download nemám..

Tak sem to celý resetoval, nastavil a zase začal měřit od 13.7.2012 (8:04) interval - 2min. Přijel jsem na místo 17.7.2012 (9:16) a zase připojil stanici a spustil program WD. A zase začalo stahování kde nastavení intervalu ukazoval na 2min. ale realita byla zase uplně někde jinde skákaly tam záznamy uplně zmateně jednou po 2min. a najednou to přeskočilo o 10min pak zas chvilku po 1 minutě a šup najednou 15minut atd... Tak jsem to nechal tedy stáhnout - v souboru datalog se neobjevili tentokrát žádně soubory txt, tak jsem to zastavil, kouknul na datalogger a už mi místo 54 dní ukazoval 56. zapnul jsem znovu wd aby stahoval data, tentokrát už to nějaké soubory vytvořilo ale první 2 dny nikde.. 15.7. 2012 18:05 zase konec a pak už zaznamenával jen data ze 17. 7. 2012 od 10:20.. takhle to šlo do 10:41 a pak už ani tečka a to sem tam seděl ještě další hodinu a do souborů v datalog už nepřibyl ani řádek.. a datalogger? - 58dní...

Tak co pánové dámy, jestli jse v tomto mém příspěvku někdo orientuje napište prosím co s tím.. Šéfík toto měření po mě vyžaduje a já nejsem schopen půl roku z této stanice dostat normální data, teď za ním půjdu a zase mu řeknu že mám opět ho***... =o/

marek
Příspěvky: 25
Registrován: 24 úno 2012, 00:38
Meteostanice: Davis VP2 6152EU
Bydliště: Krupina-293m.n.m., Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od marek » 02 bře 2013, 15:55

neviete kde najdem ako nastavit aby stahovalo data do WD?, už som nastavil asi všetko čo sa dalo a stale nič nestahuje
http://www.krupina-meteo.wz.sk
<center>
<a href="http://www.krupina-meteo.wz.sk/" target="_blank">
<img src="http://www.krupina-meteo.wz.sk/banner.php" border="0" /></a>
</center>

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od jirkapocatky » 29 bře 2013, 20:03

Ještě se ti nedaří navázat spojení mezi stanicí a WD ?
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od metrix » 26 bře 2014, 13:23

Zdravím,mám problém.Používám sice meteohub,ale zkouším rozjet Weather display.no každopádně něco jsem dal už dokupy,jako upload na net.myslím že to jde automaticky,a ne jak to tady někdo psal že to musí dělat ručně.neumím angličtinu tudiž skoro vše tukám do překladače a pak to nastavuju.hodně věcem však nerozumím.nevím kolikrát se musí nastavit uživatelské jméno,ale asi je to jedno když to jde.Nicméně pokud se najede myší na blikajíci okno,znázorní se info o verzi WD.to vše je ok,ale mě tam prostě nic nechodí.žádný data,ani na kontrolním panelu.zkoušel sem všecky porty a jen port 3 hlásí ok.mám VP2+ a nějaké čidla navíc.z toho též nejsem moudrý.Můžete mi poradit jak na to? Díky Rob.

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2289
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Tomáš Prouza » 15 dub 2017, 18:29

Trošku mrtvější téma, tak ho oživím... Používám WD už pouze jako prohlížeč dat - samotná data z meteostanice zpracovává MeteoHub a zajišťuje zároveň upload ven (aby nemuselo zbytečně běžet PC). Po několika letech jsem aktualizoval WD na nejnovější verzi a nastal problém. Zatímco starší verze si tahala data 1x za 4 vteřiny, nová jako šílená žádá data 5x za vteřinu (což je holá zbytečnost) a díky tomu se navíc občas zasekává. Setkal se s tím někdo, případně existuje možnost, jak nastavit interval pro požadavek na data z externího zdroje?

A druhá věc - co může způsobovat pomalé stahování a dekódování dat z logu (po zapnutí PC). Dřív se 5 dnů dat stáhlo za cca 15 minut, teď to trvá celou hodinu....
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od metrix » 15 dub 2017, 19:26

tohle je hodně staré téma.Mě už vše funguje jak má a meteohub jsem dávno zahodil.Používám dvě wd na dvou pc,ale jedná se o kancelářské mini pc s usporou energie takže spokojenost.Nejsem si však jist co máte za problém,jestli chcete rozjed wd naplno nebo jak.

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2289
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Tomáš Prouza » 15 dub 2017, 20:00

Ne, provozuju MeteoHub na miniPC, které běží samozřejmě nepřetržitě (do update softwaru mělo uptime 930 dní). Ten zpracovává data z Davisky, ukládá je na externí HDD a zároveň přes router odesílá data "ven" na Wunderground a pro WDL. Pokud mám ale zapnuté PC, tak si přes router z MH zpětně stáhnu zmeškaná data a pak jedu souběžně v on-line režimu. Jenže zatímco před updatem WDčka se data aktualizovala 1x za 4 sekundy, teď WDčku zběsile spamuje MHub žádostmi o data 5x za vteřinu a netuším proč. Zbytečně ho to zatěžuje, nehledě na to, že je to nesmysl když nejkratší interval měření Davisky jsou 2 vteřiny.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - software“