Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Bobr
Příspěvky: 203
Registrován: 01 led 2006, 02:43
Meteostanice: NETKOM 265 NE
Bydliště: Velký Beranov, 545 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Bobr » 09 bře 2011, 02:48

Jiří dík

sem tam přehodil ty dva soubory a už to dělá to co chci ;)

akorát je to lehce jinka graficky (asi si udělám na notesu druhou instalaci a přejdu si to nastavení sakum prdum zevnitř ;)

danweb
Příspěvky: 8
Registrován: 16 úno 2011, 14:01
Meteostanice: Oregon WMR200
Bydliště: Habří
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od danweb » 11 bře 2011, 11:13

Zdravím, rád bych se zeptal, jak nastavit ve WD a WD Live ikonu aktuálního počasí. Ať dělám co dělám, ve WD Live se mi nemění, pouze ve WD. Zkoušel jsem nastavovat kde co a nejede ... Dík
Habří, 470 m n. m.
OREGON WMR 200
http://www.danweb.cz/meteo
http://www.motorkarizhabri.cz

Zipík
Příspěvky: 50
Registrován: 13 srp 2009, 21:26
Meteostanice: OREGON WMR 200
Bydliště: Břeclav
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od Zipík » 01 dub 2011, 14:37

Ahojte,zvětšil jsem si rozlišení srážkoměru a rád bych zadal údaje do WD.můžete někdo poradit podle čeho to vypočítám a kde to zadám ve WD?Díky moc za rady....
Břeclav - Poštorná 165 m.n.m
OREGON WMR 200
Meteostanice WS2 - 550 vrácena v záruce...Nedoporučuji ani úhlavnímu nepříteli...
http://www.pocasi-breclav.cz/

airwavemagic
Příspěvky: 44
Registrován: 29 říj 2006, 18:18
Meteostanice: OREGON WMR 928 NX
Bydliště: Němčičky 254 m n.m. okr. Břeclav
Kontaktovat uživatele:

Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

Příspěvek od airwavemagic » 02 dub 2011, 09:21

Zipík píše:Ahojte,zvětšil jsem si rozlišení srážkoměru a rád bych zadal údaje do WD.můžete někdo poradit podle čeho to vypočítám a kde to zadám ve WD?Díky moc za rady....
Když jsem si ho zvětšil já, tak jsem použil tenhle ( někdo mi to poslal) vzoreček (např. 1 (koeficient) / 8,04 (plocha trychtýř 32 cm) = 0,12 mm srážek ), ovšem ještě jsem to musel v průběhu času doladit dle skutečnosti (nyní v mém případě mám 0,11). Ve WD to změníš v Control panel>Offsets &Initial Rain>Rain Ofset>Modified rain..... .
[*]http://nemcicky.net
    Stanice OREGON WMR 928 NX

    Zipík
    Příspěvky: 50
    Registrován: 13 srp 2009, 21:26
    Meteostanice: OREGON WMR 200
    Bydliště: Břeclav
    Kontaktovat uživatele:

    Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

    Příspěvek od Zipík » 02 dub 2011, 09:38

    Díky už je změněno a budu muset počkat na nějaké ty srážky :D Máš udělané i vyhřívání?Udělal jsi to pomocí odporu umístěných v kyblu nebo ohříváš přímo plochu trychtýře?
    Břeclav - Poštorná 165 m.n.m
    OREGON WMR 200
    Meteostanice WS2 - 550 vrácena v záruce...Nedoporučuji ani úhlavnímu nepříteli...
    http://www.pocasi-breclav.cz/

    airwavemagic
    Příspěvky: 44
    Registrován: 29 říj 2006, 18:18
    Meteostanice: OREGON WMR 928 NX
    Bydliště: Němčičky 254 m n.m. okr. Břeclav
    Kontaktovat uživatele:

    Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

    Příspěvek od airwavemagic » 03 dub 2011, 10:40

    Zipík píše:Díky už je změněno a budu muset počkat na nějaké ty srážky :D Máš udělané i vyhřívání?Udělal jsi to pomocí odporu umístěných v kyblu nebo ohříváš přímo plochu trychtýře?
    Vyhřívání mám uděláno přímo na trychtýři srážkoměru. Použil jsem k tomu topný kabel, který jsem omotal vně trychtýře a na to jsem nalepil tepelnou izolaci.
    [*]http://nemcicky.net
      Stanice OREGON WMR 928 NX

      Uživatelský avatar
      Jakub Vaclavovice
      Příspěvky: 285
      Registrován: 22 led 2008, 19:54
      Meteostanice: Davis Vantage Pro2
      Bydliště: Václavovice u Frýdku-Místku 289m.n.m
      Kontaktovat uživatele:

      Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

      Příspěvek od Jakub Vaclavovice » 16 srp 2011, 17:44

      Měl bych dotaz nejspíš na někoho, kdo používá tenhle program se stanicí Davis VP2 s připojením přes USB kabel. Po instalaci programu a zvolení příslušné stanice program nekomunikuje se stanicí. Vyzkoušel jsem už navolení všech 16 comportů ale nic. Nevíte někdo, kde by mohl být problém?

      danweb
      Příspěvky: 8
      Registrován: 16 úno 2011, 14:01
      Meteostanice: Oregon WMR200
      Bydliště: Habří
      Kontaktovat uživatele:

      Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

      Příspěvek od danweb » 19 říj 2011, 14:18

      Zdravím, mám WD s WD Live a asi před 3 měsíci se mi objevil zajímavý problém. Při zapisování srážek se mi v případě, že další dny neprší, načítá do těchto dnů předchozí naměřená hodnota. Takže když napší např. 10mm a druhý a třetí den nic, zapíše se mi opět do těchto dnů 10mm . Už jsem zkoušel ruční korekce, resetovat čidlo a nic. Tyto hodnoty jsou již ve WD. Před tím to fungovalo normálně. Jinak celkové měsíční srážky jsou v pořádku. Zkoušel jsem i update WD a pořád nic. Netušíte někdo, co s tím? Díky
      Habří, 470 m n. m.
      OREGON WMR 200
      http://www.danweb.cz/meteo
      http://www.motorkarizhabri.cz

      Uživatelský avatar
      Jakub Vaclavovice
      Příspěvky: 285
      Registrován: 22 led 2008, 19:54
      Meteostanice: Davis Vantage Pro2
      Bydliště: Václavovice u Frýdku-Místku 289m.n.m
      Kontaktovat uživatele:

      Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

      Příspěvek od Jakub Vaclavovice » 20 pro 2011, 15:39

      www.novapec.cz píše:Stáhl jsem si demoverzi WD. Rád bych se zeptal jak převedu starší dat z WEATHERLINKU (meteostanice DAVIS) soubor.WLK do WD? Děkuji za odpověď.
      Action → import log files from other software → davis log file import setup → zatrhnu červneným nápsano It is a.wlk monthly.............. → poté nahoře vyberu složku kde jsou jednotlive WLK soubory uloženy ve vedlejším okně kliknu na vybrany WLK soubor a dam import this file. Poté až budou naimportovány všechny WLK soubory opět zvolím Action → convert log file to data files (reset graphs) → otevřu složku kde jsou uloženy logfile soubory (logfiles) → vedle v okně zvolím např. 122011lg.txt (všechny měsíce, které jsme importovali) → convert → Re create the last 31days graph data. To by mělo byt vše.

      Kocourek Sam
      Příspěvky: 5
      Registrován: 23 pro 2011, 15:30
      Meteostanice: WH 1080

      Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

      Příspěvek od Kocourek Sam » 23 pro 2011, 16:51

      Moc se omlouvám, ale při procházení tohoto fóra jsem narazil na počeštění programu Wethar Display. Moc bych prosil o zaslání ini souboru s češtinou.
      Pak řeším ještě následující problém - když třeba večer vypnu PC a dám uložit a ukončit a druhý den opět spustím program, načte mi ze stanice data
      v 30 min. intervalech a na grafy je nepěkná podívaná. Dá se někde ten interval načítání nastavit? Myslím z paměti stanice do PC. Dík.

      jirkapocatky
      Příspěvky: 257
      Registrován: 26 čer 2005, 07:48
      Meteostanice: Davis VP2+
      Bydliště: Počátky-Vysočina
      Kontaktovat uživatele:

      Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

      Příspěvek od jirkapocatky » 23 pro 2011, 17:57

      614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
      Skype jméno " jirkapocatky1"

      Kocourek Sam
      Příspěvky: 5
      Registrován: 23 pro 2011, 15:30
      Meteostanice: WH 1080

      Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

      Příspěvek od Kocourek Sam » 23 pro 2011, 19:04

      To byla rychlost. Okamžitě vyzkoušel. Skvělé. Kéž by se našla odpověď i na drukou část mého dotazu.
      Ještě jednou dík za vánoční dárek starci.

      Uživatelský avatar
      Tomáš Prouza
      AMS
      Příspěvky: 2289
      Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
      Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
      Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
      Kontaktovat uživatele:

      Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

      Příspěvek od Tomáš Prouza » 23 pro 2011, 21:31

      Co se intervalů týká, musíš si je nastavit v nastavení dataloggeru (ve WD) - pokud to stahuješ jen za noc, tak je ideální nastavit tam minutový interval.
      Online data z Velkých Svatoňovic
      Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

      Bobr
      Příspěvky: 203
      Registrován: 01 led 2006, 02:43
      Meteostanice: NETKOM 265 NE
      Bydliště: Velký Beranov, 545 m.n.m.
      Kontaktovat uživatele:

      Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

      Příspěvek od Bobr » 24 pro 2011, 23:21

      Jde spíše o nastavení intervalu ukládání přímo v konzole stanice. Moje NE 265 umožňuje minimální interval ukládání 5 minut, přestože aktualizace dat jako takových tak je podstatně kratší.

      jirkapocatky
      Příspěvky: 257
      Registrován: 26 čer 2005, 07:48
      Meteostanice: Davis VP2+
      Bydliště: Počátky-Vysočina
      Kontaktovat uživatele:

      Re: Weather Display - soft (WD) OTÁZKY a ODPOVĚDI

      Příspěvek od jirkapocatky » 26 pro 2011, 09:42

      Tomáš Prouza píše:Co se intervalů týká, musíš si je nastavit v nastavení dataloggeru (ve WD) - pokud to stahuješ jen za noc, tak je ideální nastavit tam minutový interval.
      Taky se mi zdá, že se Kocourek Sam nevyjádřil vyčerpávajícím způsobem a my přesně nerozumíme o co tu jde?
      614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
      Skype jméno " jirkapocatky1"

      Odpovědět

      Zpět na „Meteostanice - software“