WD-nastavení měsíčního přehledu

Otázky, doporučení a řešení problémů týkajících se programového vybavení meteostanic (software / firmware)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
robert123
Příspěvky: 11
Registrován: 01 úno 2011, 09:02
Meteostanice: WMR 200

WD-nastavení měsíčního přehledu

Příspěvek od robert123 » 01 úno 2011, 14:26

Jak nastavím správně ve WD měsíční přehled měření? Momenálně mi to začíná od 26.2. a přitom je dnes 1.?

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2289
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: WD-nastavení měsíčního přehledu

Příspěvek od Tomáš Prouza » 02 úno 2011, 10:26

Co máš přesně na mysli, jaký přehled, NOAA report?
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

robert123
Příspěvky: 11
Registrován: 01 úno 2011, 09:02
Meteostanice: WMR 200

Re: WD-nastavení měsíčního přehledu

Příspěvek od robert123 » 02 úno 2011, 10:33

Přesně tak. V NOAA přehledu mi za nyní řadí od 31. Nevím jestli je to normální, program mám nainstalovaný teprve 2. den. Takže uvítám každou radu od zkušenějších.

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2289
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: WD-nastavení měsíčního přehledu

Příspěvek od Tomáš Prouza » 02 úno 2011, 10:52

Mě to dělá běžně a řešení je následující:

Action ---> Convert Logfiles to Datafiles
vybereš soubor 22011lg.txt
napravo musí být nastaven Month 2
klikneš na Convert last 31 days into current
klikneš nahoře na CONVERT a počkáš až se příkaz vykoná

Mimochodem teď mě to nejde, možná je to začátkem měsíce, každopádně pokud na ten report koukáš po jednotlivých dnech tak to funguje.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

robert123
Příspěvky: 11
Registrován: 01 úno 2011, 09:02
Meteostanice: WMR 200

Re: WD-nastavení měsíčního přehledu

Příspěvek od robert123 » 02 úno 2011, 10:59

Děkuji za radu. Vyzkouším

tamysk
Příspěvky: 68
Registrován: 14 črc 2009, 10:43
Bydliště: Bratislava (Slovakia)
Kontaktovat uživatele:

Re: WD-nastavení měsíčního přehledu

Příspěvek od tamysk » 02 úno 2011, 14:29

V najnovsej verzii WD je toto opravene. :) Snad pomoze
Meteo stanica Most pri Bratislave: pocasiemost.vija.sk
Meteo stanica Zliechov: zliechov.vija.sk

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: WD-nastavení měsíčního přehledu

Příspěvek od jirkapocatky » 06 úno 2011, 20:27

Každý měsíc, vždy na přelomu starého a nového,tedy přibližně asi dva dny se nezobrazují některé přehledy zcela korektně.Není třeba dělat ukvapené závěry.Pokud nejde o nějaký hlubší problém,vše se kolem 2. max.3. v měsící urovná.Netvrdím že to musí dělat u nejnovější verze,tu totiž zatím nepoužívám.S popisem Tomáše Prouzy celkem souhlasím,až na jeden detail.Není vždy zcela nutné kliknou na "Convert last 31 days into current datafile" ale obvykle stačí jen kliknout na tlačítko "convert" případně pakliže se nezadaří urovnat vše, ještě kliknutím na "Re create the 31 days graph data"
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

robert123
Příspěvky: 11
Registrován: 01 úno 2011, 09:02
Meteostanice: WMR 200

Re: WD-nastavení měsíčního přehledu

Příspěvek od robert123 » 06 úno 2011, 20:46

Děkuji za rady. Uz jsem na to taky prisel. Opravdu to bylo jak psal Jirka. Ted uz vse funguje jak ma.

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - software“