Teplota v desetinách

Informace, dotazy a rady týkající se provozu meteostanic řady DAVIS (VUE, VANTAGE)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
kapr
Příspěvky: 2180
Registrován: 15 bře 2009, 12:09
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2+. Srážkoměr Stratus
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Teplota v desetinách

Příspěvek od kapr »

Zdravím všechny, konzole Davisu opravdu neumí desetinou čárku a zobrazuje se jen zaokrouhlením na celé číslo ?
Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2301
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Teplota v desetinách

Příspěvek od Tomáš Prouza »

To je pro mě teda novinka - moje rozhodně desetiny umí jak u teploty z ISS, tak vnitřní. Jediné na co jsem narazil, že z bůhvíjakého důvodu nedokáže u interní teploty zobrazit hodnotu +20,5°C (buď 20,4°nebo 20,6°C), stejně jako +17,5°C.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi
Uživatelský avatar
kapr
Příspěvky: 2180
Registrován: 15 bře 2009, 12:09
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2+. Srážkoměr Stratus
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Re: Teplota v desetinách

Příspěvek od kapr »

v tom případě mám buď něco špatně nastaveného, nebo nevím.. ale prostě mi to zaokrouhluje na celá čísla... v softu je vše v pořádku.
Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Teplota v desetinách

Příspěvek od Jan Pícha »

Konzole Davisu samozřejmě desetiny umí. Zmáčknout 1x 2nd a zmáčknout UNIT (tolikrát dokud se neobjeví teplota v °C s desetinama)
Pěkný den z Teplicka :-)
Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Teplota v desetinách

Příspěvek od Jan Pícha »

Tak oprava: při přepínání na jiný druh zobrazení teploty je potřeba najet šipkama + - <> malým grafem na displeji na teplotu, poté stisknout 2 nd a stisknout graph (units), opakovat dokud se nezobrazí požadovaná veličina v požadovaném rozlišení.
Pěkný den z Teplicka :-)
Uživatelský avatar
kapr
Příspěvky: 2180
Registrován: 15 bře 2009, 12:09
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2+. Srážkoměr Stratus
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Re: Teplota v desetinách

Příspěvek od kapr »

super.. díky moc, funguje to :)
Odpovědět

Zpět na „Meteostanice DAVIS“