Davis Vantage Pro

Informace, dotazy a rady týkající se provozu meteostanic řady DAVIS (VUE, VANTAGE)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix »

Tak mě jede Weather link přes USB celkem bez problémů.No mám to jen chvilku pač sem musel dát konzoli na reklamaci.nekomunikovala s PC.s panem pijákem s meteoshopu sem komunikoval pomocí programu Team Wiever,takže se mi hrabal v počálu a ani on nemohl na nic přijít.Prý byla nastavená špatně rychlost,ale tu sem měl nastavenou dobře,takže zkuste se mrknout,popřípadě snížit či zvýšit.Ale pravda je že se mi to dvakrát nepřihlásilo.Použil sem prototo Super 10(něco jako kontaktol),a prostříkal sem piny v datalogeru a konzole a na obou koncích USB,a nyní je to na 100%.Je známo že každý display obsahuje tekutý krystal který při nízkých teplotách tuhne a strácí se.Mě zas nejde meteoservr s programem Weather dispay Life 6.nechtěně sem uložil port 21 který má přístup pro telnet,a ted se nemůžu do něj dostat ani přes program Putty.No musím počkat na profíka až se mi na to mrkne.Vyhřívání s termostatem dopadlo na výbornou.reaguje rychle,ale kalibrace srážkoměru dopadla špatně.Jeden člunek se překlopil při 5,2mll.ale druhý už při 3,0mll.No nepomohl ani seřizovací šroub.Tak sem musel na člunek přilepit čtverku matičku.pak se ale musely upravit obě strany znovu dokud to nesedělo přesně.Samé problémy.Takže sečteno podtrženo:Špatně nakalibrovaný vlhkoměr+srážkoměr,reklamace konzole,servr nemůžu otevřít,vyhřívání nemělo termostat,opakovač neměl češtinu a nebyl přilepen solární panel.Tak se ptám za co platíme ty nelidský peníze Davisce.Ted mě začíná mrzet že jsem do toho šel :-(

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Jan Pícha »

texi píše:
Jan Pícha píše:Hezky vymyšlené :-)
Jinak jaké máte postřehy s weather linkem ve verzi USB ? Mám na starost jednu Davisku právě s touto verzí a pořád mi padá spojení mezi PC a konzolí.Prej tam může být jakési rušení, které tomu vadí.Tak jsem tam dal dneska kabel který ma na obou koncích jakési magnety, které by to rušení měly eliminovat tak uvidíme jak to pojede.Jinak se konzoli nelíbí teploty pod 2°C.Zpočátku přestane načítat data ze senzorů a potom zamrzne úplně.Vyhřívání konzole jsem zpočátku neřešil, protože mám na chatě TFA Nexus a ta mi i v silném mrazu v baráku jede absolutně bez komplikací, takže jsem myslel, že davisce by to vadit nemělo už vůbec.Nyní je konzole zabalená ve vyhřívané punčoše a momentálně ukazuje 25°C takže se má snad dobře :D
Jinak Davisky podražily, viz. nový ceník.
Já od začátku používal verzi 5.9.0 s USB, několikrát do měsíce mi to též padalo - pomohlo vytažení usb konektoru a opětovné zasunutí a data se načetla. Teď mám verzi 6.0.2 a zatím od počátku - od 4.1.2013- se data načítají bez problémů. Konzoli mám místnosti, takže ta je ok.
No já nejdřív nainstaloval 5.9.0 a s tímto softem mi ta stanice nechtěla ukládat archivní data tak jsem tam nainstaloval ten co mi k tomu dali tj. 6.0.2 a ten je v pohodě.No to že stačí vyjmout USB vím, ale stanice je od mého domu 13 km a poslední dny jsem to tam jezdil pořád nahazovat, kvůli klumpu takovýho benzínu proježděnýho :D No vyhřívání konzole teda vyřízeno a dneska jsem dal jiný kabel tak uvidíme co to udělá.Nicméně nelituju, že jsem doma šel do verze s COM portem :) Ikdyž doma mám jiný problém, stanice mi odmítá fungovat na baterie.Vinu dávám dlouhé kabeláži, protože do ISS mám 100 m k anemometru 80 a ke sražkoměru 3 (čidla mám rozdělená)

metrix
Kde zvýším či snížím rychlost?
To stím srážkoměrem to máme asi všichni stejně.Taky se mi jeden člunek překlápí jinak než druhý.Ve výsledku to ale na 0,4 mm těch 8,6 ml zhruba dá ale co to pak špatně měří je intenzita srážek....
Pěkný den z Teplicka :-)

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix »

Zvýšení rychlosti v konzole v nastavení.Baut Rate.normálně na 19200

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Jan Pícha »

A máme tu další problém.Opět to vázne v komunikaci stanice >> PC.Po uvedení do provozu vázla komunikace mezi PC a konzolí.To je už snad vyřešeno ale teďka se naskytl nový problém.Stanice s PC komunikuje, ale zobrazuje pouze aktuální data a archivní nestahuje/neukládá....Takže např na webu váznou grafy apod.
Pěkný den z Teplicka :-)

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix »

Tak myslím že v tomhle nějak neporadím.Má tu někdo Meteoservr DC-01? potřebuju znát zkušenosti.nějak se s ním nemůžu domluvit.Spíš jak se uplouduje na web.

jirkapocatky
Příspěvky: 257
Registrován: 26 čer 2005, 07:48
Meteostanice: Davis VP2+
Bydliště: Počátky-Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od jirkapocatky »

Když tu tak čtu ty nářky nad Daviskou,rád bych připojil jen několik vlastních postřehů.Mám stanici od července 2006 a za celou dobu jsem měl jeden dost závažný problém.Odešlo čidlo temp/hum za více jak 2 litry jestli se nepletu.Jelikož jsem stanici kupoval od pana Dvořáka www.davis.cz (jestli se nepletu jediného autorizovaného prodejce Davis v ČR),reklamace proběhla dobře a bez ztráty dalších finančních prostředků.To jen narážím na případné starosti při nákupu "někde jinde"za možná levnější peníz.Ještě před nákupem stanice jsem poměrně intenzivně sledoval anglické diskusní forum http://www.weather-watch.com/smf/index.php
kde jsem si ujasňoval volbu varianty USB/COM port.Už tehdy se z celého světa objevovaly sporadické potíže s USB propojením. Šel jsem tedy do jistoty COM port připojení a přestože jsem COM port na PC měl,potřeboval jsem jej ještě pro druhou stanici a použil jsem tedy převodník USB/com,který pracuje už několik let.
Při čtení "pitvy" člunku srážkoměru dost dobře nechápu ty "tanečky" okolo zjištění,že se překlopí na jednu stranu při jiném množství než na druhou.Kapáním nějakého titěrného množství kapek se mi zdá objektivita tohoto měření dost pošramocená.Viděl bych jako rychlejší řešení porovnat množství spadlých srážek v daném časovém úseku s nějakým jiným srážkoměrem (v optimálním případě zkalibrovaným,ale komu se to poštěstí?)a pak buď zvolit pracnější postup s otáčením dorazových šroubků,nebo raději udělat kalibraci v programu.Weather display to umí.Věřte mi ale že bych se v tom nevrtal,pokud by byla odchylka například za měsíc srážek řádově několik milimetrů.Co se týče konzole versus mrazivé prostředí.Jen můj názor.Proč mít konzoli někde,kde na ni stejně nikdo nekouká,když ji může nahradit levnější envoy .Tam není žádný display a divil bych se že by "zamrzaly data"v kabelech :) V severní americe ostatně využívají pro dálkové měření Davise v odlehlých oblastech a envoy mají jen v plastové krabici na stožáru.Jistě může být problém v bezdrátovém přenosu z čidel ke konzoli(envoy),ale i tam je asi důležité popřemýšlet hned při nákupu,jestli chci pohodlnější bezdrátovou verzi s eventuelními potížemi,nebo zvolím spolehlivější a praktické kabely.S ohledem na vzdálenost venkovní ISS samozřejmě.
Nakonec něco k Weather link.Už před těmi x lety jsem na již zminovaném foru zaznamenával negativní reakce na kvalitu tohoto programu.Osobně jej nepoužívám a měl jsem jej nainstalovaný jen pro první konfiguraci konzole,ale i tak se domnívám,že se v jeho kvalitě(natož ve vzhledu a možnostech) za těch několik let vůbec nic nezměnilo,přestože se několikrát změnilo číslo verze.Pořád je to jen o potížích a špatné podpoře ze strany tvůrce.
Sečteno a podtrženo.Netvrdím že se drahému Davisu vyhýbají potíže spojované s levnějšími stanicemi,ale když už ty peníze mám,nedám je prvnímu kdo mi tuto stanici nabízí a dloho přemýšlím i o dalších výše uvedených aspektecj.
Jirka
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"

Skarjuu
Příspěvky: 1
Registrován: 22 úno 2013, 15:41
Meteostanice: Davis Vantage Pro

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Skarjuu »

Dobrý den,
na firmě provozujeme 7 kusů Davis Vantage Pro s bezdrátovými consolemi. Pro stahování dat používáme Weatherlink IP různých verzí od 5.8.něco až po aktuální 6.0.2. U jedné meteostanice mám problém s tím, že mi od začátku února posílá data opožděně. Tj. dnes máme 22. a data se mi stáhnou maximálně z 12. Aktuální informace přes weatherlink.com z meteostanice vidím.

Setkal jste se někdo s podobným problémem?
Dík

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Jan Pícha »

Zdravím
No já jsem řešil to, že mi stanice přestala náhle ukládat data ale aktuální zobrazovala normálně.Vyřešil to až reset meteostanice.Do té doby, než jsem stanici resetoval jsem tak o data přišel.
Pěkný den z Teplicka :-)

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix »

Tak konečně jsem spustil webovky.no možná to bude ještě chtít vychytat ten program.každopádně na Cumulus to nemá v žádným případě.kdyby se to tak dalo nahrát na ten Meteohub co mám,bylo by to super.
Kdo chcete můžete se mrknout. http://infopocasi-olomouc.cz/

Uživatelský avatar
www.novapec.cz
Příspěvky: 103
Registrován: 28 úno 2010, 21:01
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+ FARC
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od www.novapec.cz »

Vyšla nová aktualizace pro konzole DAVIS. Nyní ve verzi 3.12

http://www.davisnet.com/support/weather ... _frmwr.asp
Meteorologická stanice DAVIS VANTAGE PRO 2+ FARC s webovou kamerou. Více na www.novapec.cz

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix »

Verzi 3.12 sem stáhl a instaloval.Ale co sní? žádné změny sem nezaznamenal.Tak nějaká změna tam přeci je.Teplota místo -,1 konečně -0,1 a BGN sem měl 11 ted 7.Jelikož nepoužívám weatherlink ale weather display life na webu,tak mě tato verze moc nepomůže.Čěština je v tahu :( možná to přeinstaluji zpět.

Uživatelský avatar
Jan Pícha
Příspěvky: 463
Registrován: 28 kvě 2007, 18:07
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Bydliště: Střelná u Teplic 323 m.n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Jan Pícha »

Vymejšlej nesmysly.Kdyby radši pořádně předělali weather link a opravili chyby.Stanice se prodává nějakých 7 let možná více a zatím se nedočkala žádné modernizace po hardwarové či softwarové stránce.A že je co napravovat....
Ale zase nač něco měnít když se to prodává....
Pěkný den z Teplicka :-)

metrix
Příspěvky: 59
Registrován: 08 črc 2010, 17:03
Meteostanice: VP2 6163
Bydliště: Olomouc 229 m.n.m
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od metrix »

Asi tak nějak :D bodejt by se to prodávalo za ty nehorázný peníze.v USA vyjde v přepočtu na naše peníze verze 6163 o 13000 levněji než u nás.No každopádně už bych nic takého nekoupil.

ondrav
Příspěvky: 17
Registrován: 12 led 2011, 18:07
Meteostanice: Davis Vantage Pro2 FARC
Bydliště: Ješetice, okr. Benešov
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od ondrav »

Dobrý den, vloni na konci června jsem si od vás koupis stanici Davis Vantage Pro 6153EU.
Před několika dny jsem začel mít problémy s příjmem signálu. Snanice v posledních dnech nepravidelně vypadla na cca 30 minut, potom se spojení obnovilo.
Dnes v nočních hodinách byl největší výpadek od 2:00 do 5:30 ráno pak se spojení navázalo (výpadek cca 3 a půl hodiny) -rovná čára v grafech.

Prosím o radu a možné řešení. Stává se toto i Vám?

V příloze odkaz na foto- diagnostika

Díky za odpověď.

Hezký den.

http://nahraj.to/jd6
Meteostanice na České Sibiři http://www.pocasijesetice.cz

Uživatelský avatar
Tomáš Prouza
AMS
Příspěvky: 2299
Registrován: 22 kvě 2005, 17:45
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Bydliště: Velké Svatoňovice, okr. Trutnov, 370 m n.m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Co se nachází v prostoru mezi ISS a konzolí? Mám na mysli vzdálenost, počet stěn, případně vegetace...
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na WEBOVÉ IRC na kanál amsos - najdete mě pod jménem Verthandi

Odpovědět

Zpět na „Meteostanice DAVIS“